Dodaj do ulubionych

Zagadeczka

16.04.14, 19:31
No i co, ze przed świętami? na zagadkę zawsze jest odpowiednia pora wink

Pytanie: Jaki sprzęt nabyłam?

Zapraszam miłe koleżanki smile
Obserwuj wątek
    • nagietek123 Re: Zagadeczka 16.04.14, 19:33
      Dodam, że przez 3 dni nie miałam internetu, dzięki temu mam chałupę wysprzątaną na błysk wink Teraz mogę odrobić zaległości forumowe smile
    • inguszetia_2006 Re: Zagadeczka 17.04.14, 12:28
      Witam
      Ok. To tak.
      Taki to sprzęt - Głupiec
      Do tego służy - 6 denarów
      Podpowiedź - 5 buław
      Kurczę, ten Głupiec to mi tu potrzebny....;-P W Głupcu to może być takie coś, co przydaje się na początku jakiegoś procesu, np. pieczenia, albo sprzątania albo czegoś tam innego. Od tego sprzętu trzeba zacząć. Kojarzy mi się z ubijaniem piany. Bo 6 denarów, sześć jajek i karta brama, czyli miałaś jajeczka, a masz ubitą pianę zaraz;-D Weszło takie, wyszło inne. I ta 5 buław, że niby do trzepania jajec;-P Z podpowiedzi rozumiem, że to jest sprzęt dynamiczny, coś się kręci, rusza, roztrzepuje, miesza, robi misz masz. No, musi w piątce robić misz-masz.
      Pzdr.
      Ing
      • inguszetia_2006 Re: Zagadeczka 17.04.14, 12:40
        Witam
        A... Może być tez odkurzacz, bo warczy w piątce, tu też kręci się silniczek. W szóstce denarów wciąga paprochy z ziemi, połyka je, jest brama. I od niego trzeba zacząć, bo najpierw się odkurza. A poza tym odkurzacz jest sprzętem mało skomplikowanym, to do Głupca też pasuje.
        Pzdr.
        Ing
        • nagietek123 Re: Zagadeczka 17.04.14, 18:51
          Odkurzacz jest skomplikowany niczym odrzutowiec wink
          To nie ten sprzęt, choć Głupiec może, może...
          Również nie jest to do oglądania, choć ja akurat co i rusz oglądam - bom stęskniona już byłam tego sprzętu wink
          • leda-is-one Re: Zagadeczka 17.04.14, 19:14
            Ja wyciągnełam Kapłana..ciekawe jak się on ma do tego sprzętu?
            Bo konfesjonału raczej... Nagietku w domu nie trzymasz? wink

"Myślę, więc jestem"/Kartezjusz/
            • nagietek123 Re: Zagadeczka 17.04.14, 19:21
              nie, ale gabaryty prawie, prawie...
              • inguszetia_2006 Re: Zagadeczka 17.04.14, 20:38
                nagietek123 napisała:
                nie, ale gabaryty prawie, prawie...
                Witam
                Głupie to jest niby w Głupcu? I ma gabaryty prawie jak konfesjonał? COŚ TY KUPIŁA?;-P
                Ciekawość mnie zżera, co to za sprzęt w Głupcu jest. Bo padła odpowiedź, że telewizor, ale telewizor jest mądrzejszy od odkurzacza, to każdy wie;-D
                Pzdr.
                Ing
    • marta.89 Re: Zagadeczka 17.04.14, 18:33
      Król buław, paź buław, diabeł....
      Pierwsze co mi się skojarzyło to telewizor. Ale jak patrzę na te karty to dużo tu ognia, chyba za dużo jak na telewizor. A może aparat fotograficzny? Coś z oglądaniem, przeglądaniem, coś co zaspokaja naszą ciekawość? kurczę ciężko dzisiaj.....sad
      • nagietek123 Re: Zagadeczka 17.04.14, 20:45
        Ledy Kapłan bardzo dobry jest smile
        • marta.89 Re: Zagadeczka 18.04.14, 14:35
          Lodówka??
          • nagietek123 Re: Zagadeczka 18.04.14, 15:10
            Tak, tak, tak!
            Głupiec Ingi był dobry i ona szła w dobrym kierunku, ale później zbłądziła nieco wink Kapłan Ledy też bardzo dobry, bo on przeciez taki bezuczuciowy jest....chłodny wink
            Jakież życzenie?
            Dziękuję wszystkim za udział.
            • marta.89 Re: Zagadeczka 18.04.14, 20:11
              Kurczę te moje karty jakieś dziwne wyszły. Skojarzyło mi się , że ten paź buław to takie stanie przy lodówce i "co by tu zjeść?" albo "nie ma nic do jedzenia" smile)))) Takie stanie i robienie przeglądu zawartoścismile Ale ten Diabeł- może coś co jest niezbędne w domu, konieczne. Coś co może służyć poniekąd do zaspokajania swoich zachcianek.
              Poproszę o rozkład na niedzielękiss
              • nagietek123 Dla Marty na wiekanocna niedzielę :) 19.04.14, 09:35
                Zadowolenie Marty po niedzieli - Królowa denarów (4 denarów)
                Zadowolenie domowników - As mieczy (2 kielichów)
                Ogólna aura dnia - Sprawiedliwość (6 kijów)

Jak ja lobię Królową denarów! Na mojej karcie siedzi sobie zadbana, odprężona kobieta na tronie. Przed nią są kosztowności i pieniądze. ma dużo tych dóbr, niektóre nawet się nie zmieściły do wielkiej szkatuły i leża rozsypane pod jej nogami. A w drzwiach stoją krasnoludki i zaglądają. Uśmiechają się zadowoleni - że sprawili jej satysfakcję. No więc w niedzielę będziesz jak ta królowa wink
                Dużo będzie rozmów, jakiś ustaleń i będzie miło z domownikami.
                Podsumujesz na chłodno, bedziesz zadowolona. Odniesiesz sukces.
                • marta.89 Re: Dla Marty na wiekanocna niedzielę :) 19.04.14, 14:45
                  Dziękuję bardzosmile
            • inguszetia_2006 Re: Zagadeczka 19.04.14, 09:48
              Witam
              Nie zbłądziłam, tylko mnie zwiodłaś wiedźmo jedna;-P Lodówka przeca to gigant intelektu w porównaniu z odkurzaczem;-D
              Pzdr.
              Ing
              • nagietek123 Re: Zagadeczka 19.04.14, 10:02
                Buziaczki, specjalne, bo świąteczne smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka