babowa 11.05.14, 22:28 słuchaj, jako zes stara juz i szukasz pomocy to ja ci rady udziele idz, idz dziecko na te zastrzyki a potem podziel sie wrazeniami bo ja, mlodka , tak sobie tez o tym pomysliwuje Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inguszetia_2006 Re: do ing kosmetycznie 11.05.14, 22:41 Witam Kula - szpiegula;-P Wiesz, zrobię sobie zdjęcia przed i po i wkleję na gazetową galerię;-D A co! A apropos wrażeń, to widzę po swojej sąsiadce, jak jej się lico pięknie wyprasowało i naturalnie. Kwas hialuronowy rządzi;-D Pzdr. Ing Odpowiedz Link
babowa Re: do ing kosmetycznie 11.05.14, 22:44 szpiegula przypadkiem ostatnio rozmawiałam na temat podobnych zabiegow i lekko sie zakreciłam ale kurcze boje sie zastrzyków na sama mysl mnie zgina no ale ponoc warto zrob sobie, zrob moze przykisze kasy i tez sie szarpne Odpowiedz Link
algaria Re: do ing kosmetycznie 11.05.14, 22:52 Ponoć zastrzyki z tego kwasu poza prasowaniem lica zmniejszają dolegliwości migrenowe.. hmmm jam genetycznie modyfikowana i gładkolica po przodkach, ale migreny też mam po przodkach na które schodzę.. zastrzyków nie cierpię.. hmm + czy - chyba jednak zostanę przy migrenach Ale wy dziewczątka się prasujcie, gładźcie i prostujcie wszelakie draperie około mordziaste.. popatrzę poczekam i zadecyduje.. kiedyś Odpowiedz Link
krakuskaa Re: do ing kosmetycznie 14.05.14, 18:50 W migrenie pomagają zastrzyki z botoxu, one też mogą wygładzać zmarszczki, a kwas hialuronowy to tylko wygładza zmarszczki, nie zmniejsza objawów migreny niestety, Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: do ing kosmetycznie 14.05.14, 18:39 Witam Babowa, wpadł mi jeszcze jeden pomysł do głowy. Może by zacząć od kapsułek z kwasem do łykania, co? Się rozglądam po necie w poszukiwaniu opinii na ten temat i porównując ceny. Które kupić, które kupić te kapsułki, hm... ? Pytanie do wróżki jak znalazł. Pzdr. Ing Odpowiedz Link
camaretto Re: Kosmetyki - polecam naturę 15.05.14, 09:54 Polecam ceramidy - kiedy je używałam ładną cerę miałam - tak że kosmetyczka pracująca przy sprzedaży kosmetyków w aptece zauważyła to i pokazywała jak powinna wyglądać dobrze utrzymana cera Tyle że je miałam do jedzenia na codzień przez pewien okres, a nie jakiś badziewny krem, który koło samych ceramidów nawet nie leżał. Ktoś się z was odważy na botoks? Bo to niby nieszkodliwe, ale cerę botoksową łatwo rozpoznać, wszystkie składniki są z cery wymywane po pewnym czasie, nie tylko kwas hialuronowy, więc wizualnie po takiej terapii cera się starzeje A tak w ogóle to śmiejcie się często jak ja to będziecie miały sympatyczne zmarszczki mimiczne . Mnie nikt nie wierzy że mam tyle lat ile mam , o ile chcę żeby mnie zgodnie z wiekiem również "odbierano" to ze dwa dni "urabiam" cerę tapetą żeby zwisła i ubieram się jak matrona i wtedy nie mam nieoczekiwanych kłopotów z ludźmi, ale to już moja tajemnica, i dziewczyny, anonimowo wam powierzam. Serio, i nie robię "jaj " - starajcie się o profilaktykę, to botoksy będą przedmiotem śmiechu. Sama muszę teraz tej wiosny "popracować". Maseczki z ogórka będę robiła. Skrzyp polny jest dobry na włosy...Henna - moje ostatnie odkrycie... Powodzenia i wielu uśmiechów PS. Pamiętacie może, który to związek " wybywa" po 40 z organizmu, także robi się pod twarzą taki "woreczek" i z przydatkami siei problemy zaczynają? Bo na śmierć zapomniałam, a do apteki ziołowej kurs chcę wziąć niedługo? Na g coś było ale chyba nie była to glukozamina... ? Pamięć dobra była ale trzeba ćwiczyć Odpowiedz Link
owieczka_1983 Re: Kosmetyki - polecam naturę 15.05.14, 12:26 > Pamiętacie może, który to związek " wybywa" po 40 z organizmu, także robi się p > od twarzą taki "woreczek" i z przydatkami siei problemy zaczynają? Bo na śmierć > zapomniałam, a do apteki ziołowej kurs chcę wziąć niedługo? Na g coś było ale > chyba nie była to glukozamina... ? Pewni chodzi o kolagen ( zanik włókien kolagenowych) i glutaminę Odpowiedz Link
algaria Re: Kosmetyki - polecam naturę 15.05.14, 12:41 Moim problemy są wory pod oczami - ale to nie worki tylko wory jakbym kartofle tam nosiła i to w dwóch torbach (takie mam podwójne wory) i do tego sine i wyglądam jak "mongoł" skrzyżowany z pandą ... po 1 u mnie to dziedziczne - ojciec, ciotka, babka takie cudowności urodowe mieli po 2 czasem miewam problemu z nerkami co odbija się na oczu mych czarze i... ostatnio anestezjolog zasugerował tarczycę..ale jak już mówiłam wory i sińce mam od zawsze i próbowałam rożnych specyfików w kulce i nie tylko, które mi nie pomagały. Nawet przymierzałam się do maści na hemoroidy (słyszałam że czyni cuda na opuchnięte oczy) , jednak kładzenie sobie na rio coś co jest do stosowania zupełnie w przeciwnym kierunku jakoś mnie odstraszało. hmmm ale odkryłam ostatnio mazidło za niecałe 9 zł.. maść z arniki - trzymam to w lodówce i smaruje na noc i wiecie co? opuchlizna mniejsza i to znacznie i sińce jaśniejsze - rano już mnie przypominam mungołowatą pandę z wytrzeszczem (mam duże oczy) .. tylko uwaga arnika może uczulać, ale polecam Odpowiedz Link
nagietek123 Re: do ing kosmetycznie 15.05.14, 10:31 Polecam olejek arganowy, kiedyś Leda o nim pisała Wczoraj zakupiłam "Czystek" i od dziś zaczęłam pić (mama również). Poinformuję o efektach Odpowiedz Link
camaretto Re: do ing kosmetycznie 15.05.14, 11:15 Oo, czystek je fajny, też zakupiłam, i po miód lipowy idę dzisiaj, bo niedawno próbowałam i wg. mnie to megahit, byle z jakiegoś czystego terenu. Odpowiedz Link
algaria Re: do ing kosmetycznie 15.05.14, 12:43 nagietek123 napisała: "Czystek" i od dziś zaczęłam pić (mama również). Poinformuję > o efektach Ale to nie Domestos? .. kiedyś odchudzano się pijąc ocet teraz wodę z cytryną Odpowiedz Link
leda-is-one Re: do ing kosmetycznie 15.05.14, 15:04 A co to jest Czystek??Jestem zainteresowana,bardzo. W sprawie kwasu hialuronowego napisze jutro świtkiem,z obserwacji,z autopsji, i może zaoszczędzę Wasze pieniążki.Polecam,zalecam, ale profilaktycznie, nie drastycznie a efekty fantastyczne. Odpowiedz Link
leda-is-one Re: do ing kosmetycznie 15.05.14, 15:08 Algaria,arnika nigdy nie zrobi krzywdy,jest fantastyczna-stosuj bez oporów Odpowiedz Link
nagietek123 Czystek 15.05.14, 15:18 Już 2500 lat temu znany jako roślina lecznicza, Okrzyknięty rośliną roku 1999, Największe bogactwo polifenoli z roślin europejskich, Doskonała broń przeciwko bakteriom, wirusom i grzybom, Unikatowy, naturalny środek przeciwko grypie, Pomocny w walce z boreliozą i nowotworami, Nie udokumentowano żadnych działań ubocznych, Mogą przyjmować dzieci, kobiety w ciąży i matki karmiące, Odtruwa cały organizm i opóźnia procesy starzenia się, Blokuje wzrost wszystkich rodzajów wirusów nawet wirusa ptasiej grypy, Może Leda coś wie więcej, no bo skoro już starożytni Rzymianie Wypiłam dziś po raz pierwszy i żyję, nawet mi smakowało, choć jest dość bezbarwne. Odpowiedz Link
nagietek123 Re: Czystek 15.05.14, 17:57 www.youtube.com/watch?va7yJAHWh5o Ja tam na żadnej diecie nie jestem , ale oczyścić się mogę Odpowiedz Link
algaria Re: Czystek 15.05.14, 21:13 No tak Leda może i nie taka starożytna i nie tak blisko Rzymu ale wiedzę tajemną może posiadać na temat Czystka oczywiści i innych tego typu Odpowiedz Link
leda-is-one Re: Czystek 16.05.14, 06:31 Odtruwa cały organizm i opóźnia procesy starzenia się Dziękuję Nagietku,zakupie i ja Czystek, choćby z uwagi na to jego działanie, a widać jest że jest eliksirem na wszystko W sprawie wiodącego tematu czyli kwasu hialuronowego obiecane spostrzeżenia.. Dwa lata temu dostałam pod choinkę od przyjaciółki krem.krem z firmy francuskiej Eveline, już teraz u nas bardzo popularnej.Krem w opakowaniu zielonym,słoiczek zielony,dla cery dojrzałej z kwasem hialuronowym. Krem wrzuciłam w bagaż,przywiozłam ale jakoś mając dołki niespieszno mi było do kremowania,balsamowania się czy dbania o urodę,byłam nieszczęśliwa i nic mnie nie ruszało-pielęgnowałam w sobie nieszczęście a do tego kremów nie trzeba..i nie używałam żadnych/lata wcześniejsze dużo,owszem używałam kremy z drogich wiodących marek światowych/ ale nie o tym miałam prawić. Otóż zapytana przez koleżankę jak mi się podoba działanie tego kremu,poczytałam ulotkę i zaczęłam używać specyfik...jakie było moje zdziwienie po dwóch tygodniach już, cera zrobiła się gładsza,chomiki/zwisy boczne/jakoś tak się zaczęły podnosić.. Zdziwiona takim działaniem dość taniego kremu,weszłam na stronę Eveline..poczytałam o innych kremach i poprosiłam partnerkę mojego syna o zakup ,juz konkretnych kremów z w głównej roli z kwasem hialuronowym, dla odpowiedniego wieku,na rano i na noc etc.Potem wybierałam i inne wariacje/wszystkie liftingujace i mające wszystkie cuda.. olejek arganowy,złota,diamenty etc../paleta jest duża i wybór trudny ale zawsze byłam zadowolona.Moja cera zauważalnie zrobiła się młodsza,poprawił mi się owal twarzy/a o to nam chodzi najbardziej!/.No niestety, urody nie da się mojej zmienić ale komplementy co do młodego mojego wyglądu zbieram ciągle,szczególnie przy moich odległych od siebie czasowo wizytach w w Polsce.Widzę też sama że jestem "młodsza" dużo młodsza na twarzy od moich rówieśniczek.Tak nie było zawsze.Te kremy są naprawdę skuteczne,tanie i ogólnie dostępne.Największy wybór i dobre ceny/ średnio 20zł słoiczek/ są w Rosmanie. Polecam tez jak już wspomniała Nagietek olejek arganowy/ja go dodaje do innych kremów z tym olejkiem w składzie, bo sam jest zbyt ciężki na moja cerę/i do dbania o całe ciało jako balsam po kąpieli.Kolagen doraźnie można i w ampułkach kupić,skoro jest kolagen w ampułkach to i kwas hialuronowy tez.W kapsułkach wiem ze jest i kolagen i kwas,nie pamiętam jakiej firmy. Dla mnie niezawodna jest firma farmaceutyczna szwedzka Naturel. koenzym Q 10 i Omega-3 od lat/od incydentu z sercem/używam i tylko z tej firmy,stąd wiem ze maja duży wybór środków poprawiających naszą urodę ,stosowanych wewnętrznie Skoro o tym mowa,polecam tez oliwę z oliwek/z pierwszego tłoczenia,do stosowania także zewnętrznie.czas jakiś po moim przyjeździe do Włoch,używałam jedynie oliwy jako sporadyczny kosmetyk..balsamując się cała po kąpieli.Do tej pory do opalania używam tylko oliwę z oliwek,skóra się nie przesusza a opalenizna jest oliwkowo-brązowa...trzeba tylko po nasmarowaniu sie poczekać około pól godzinki żeby się trochę wchłonęła ,to nie uciapiemy sobie pięknych strojów Kończąc przydługą rozprawkę o moim dbaniu o urodę/!/dodam za dziewczynami,ze mimiczne zmarszczki są tez plusem i dodają nam magicznego uroku,każda jest piękna jak się uśmiechnie bójmy się ich.trzeba się tylko uśmiechać,uśmiech nas zawsze odmładza Ja nie namawiam do stosowania kremów tylko z tej firmy,ja przy okazji znajomości z ta właśnie forma odkryłam działanie systematycznego stosowania kosmetyków,ze są tanie i skuteczne będę nadal używała te,przywiozłam ostatnio tez zapas kilku słoiczków. Dobrego dnia życzę i posyłam Wam pogodne niebo Odpowiedz Link
kashaa_35 Re: Czystek 16.05.14, 19:13 Leda, w zwiazku z kremem przyznam Ci racje, znam taki krem za 12 zeta, po ktorym moja mama zebrala ogromna ilosc komplementow ( wczesniej uzywala drogich kremow) Faktycznie nie trzeba przeplacac a krem dziala swietnie... Takze dziewczyny polskie kremy sa bardzo dobre!! Czasu mi brak, jednak czytam nasze forum, tesknie i serdecznie pozdrawiam !! Odpowiedz Link
camaretto Re: Czystek 16.05.14, 08:20 Wydaje mi się tylko że lepsze jest mniejsze dozowanie tego czystka niż tam piszą- tylko jakieś pół łyżeczki na szklankę ale to już subiektywne takie odczucie. Ja na nery i opuchlizny pijam przytulię. Puszczają,bo czasami też jak mongoł wyglądam, jeszcze miejscowe plemię Mazów ma rodzinnie szerokie twarze a więc i ja mam miły uśmiech z dołeczkami zagracający horyzont-jeszcze nerkowe opuchlizny do tego... Ciemne wory mogą być jeszcze od wątroby. Hipochondrię se rozwiniemy Odpowiedz Link
nagietek123 Re: Czystek 16.05.14, 09:01 Leda, dzięki za ważne informacje z tym kremem z kwasem na "h" - trudny wyraz, muszę się go nauczyć zanim zacznę pytać w sklepie Tak, oliwa z oliwek jest świetna i naturalna, z tym barwieniem ubrania masz rację. Dodaję jeszcze nagietka do niej - w sezonie. Odpowiedz Link
krakuskaa Re: do ing kosmetycznie 16.05.14, 14:35 Leda napisz koniecznie o kwasie hialuronowym--co i jak z autopsji, Odpowiedz Link
leda-is-one Re: do ing kosmetycznie 16.05.14, 15:02 krakuskaa ja właśnie wyżej pisałam o tych kremach które zawierają kwas hialuronowy,które maja rewelacyjne wręcz działanie..o taką autopsje mi chodziło..nie o stosowanie ostrej kuracji doraźnej.. Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: do ing kosmetycznie 16.05.14, 09:43 Witam No, no, kącik kosmetyczny się zrobił;-P Muszę maść z arniki kupić, bo jestem ciekawa, jak to będzie? Nie mam worów pod oczami, ot takie "starcze" lekkie obwódki;-D Wypróbuję, bo to tanie jak barszcz, może będzie hit. Ja wam mogę polecić parówki na twarz z rumianka i nagietka. Gęba po tym jak nowa. Przez przypadek to odkryłam, jak robiłam sobie inhalacje podczas zapalenia zatok. Fakt, inhalowałam się wściekle, bo bolalo bardzo. Ale efekty były spektakularne i nieoczekiwane. Pzdr. Ing Odpowiedz Link
nagietek123 Re: do ing kosmetycznie 16.05.14, 10:03 Dzieki Inga za podpowiedz, jedno i drugie mam w ogrodzie Odpowiedz Link
algaria Re: do ing kosmetycznie 16.05.14, 12:24 Bo to u nas i o jedzeniu i o sikach kota i o kosmetyce .. a co? Przecież nie tylko samym Tarotem i wróżbami wiedźma żyje Ty kochana Ing "parówki" polecasz na twarz - nie doczytawszy już dalej - siebie widziałam obłożoną serdelkami albo berlinkami i pierwsza myśl przecież w parówkach niczego zdrowego nie ma, to jaki efekt dla urody mają takie maseczki z mięsa przepraszam z papieru zawartego w parówkach ... jakoś dziś mam zaskok Kraza na mrozie to przez te wiatry ( nie moje, a pogodowe) i deszcze... O nagietku to ostatnio na blogu pisałam ( o kwiecie nie o koleżance z forum ) o jego właściwościach cudownych i niezbadanych Odpowiedz Link
niki.ix Re: do ing kosmetycznie 05.07.16, 12:56 Ja mam podobnie jak Algaria dobre geny po przodkach Ale mogę Wam polecić sprawdzone i skuteczne sposoby mniej drastyczne niż zastrzyki z botoxu czy kolagenu. 1.na zmarszczki pod oczami i nie tylko od kremów wszelakich lepszy jest olej rycynowy. Leda już kiedyś o nim pisała w wątku ćwiczeń z Chodakowską. Olej rycynowy wnika głęboko w skórę i poprawia produkcję naturalnego kolagenu. 2. ogólnie na "odmłodzenie" organizmu, w tym poprawę skóry dobry jest kwas Alfa - liponowy. Ale tu trzeba bardzo uważać i nie przekraczać dawek. 3. najbardziej naturalny a skuteczny środek to rukiew wodna. Zupy, koktajle albo surowe liście do kanapki i po 3 msc różnica ogromna. 4. łykanie kolagenu nic nie daje, bo on się w żołądku rozkłada i "po kolagenie". Trzeba "zmusić" organizm, żeby produkował kolagen naturalny, czyli łykamy albo dostarczamy w pożywieniu w jak największych dawkach: luteinę, kwas hialuronowy i vit. c ps. jak się już zdecydujecie na zabiegi kosmetyczne, to od botoxu lepszy jest lifting wampirzy. Jest mniej toksyczny i mniej inwazyjny Odpowiedz Link
zbynek53 Re: do ing kosmetycznie 05.07.16, 06:19 Piję czystek i muszę stwierdzić, że pomaga na przeziebienia ale szkodzi na wrażliwy żołądek. Jeśli masz takie problemy to z czystkiem ostrożnie. Może powodować też stany niepokoju. Dopiero samemu tego doświadczyłem. Oczywiście to co napisane poniżej prawdopodobnie jest prawdziwe, bo takie odniosłem wrażenie, ale są też minusy o których już napisałem powyżej. Oczywiście producent tego nie napisze. Odpowiedz Link
evro44 Re: do ing kosmetycznie 05.07.16, 14:34 A ja zdecyduję się na laserowe fotoodmładzanie skóry. Moje dwie koleżanki to zrobiły i widzę efekt. U mnie największym defektem są popękane naczynka które mam rozsiane po całej twarzy a nie są pojedyncze tylko w skupiskach. Ten zabieg całkowicie eliminuje właśnie tego typu zmiany, jak i przebarwienia. Kumpele mają bardzo jednolity koloryt skóry, wygładzoną cerę jak po nałożeniu podkładu. Podobno na worki (też jestem szczęśliwą ich posiadaczką ) pomaga. Co do spektakularnego odmłodzenia to bez przesady ale podobno trzeba kilka zabiegów a one tylko raz. I co najważniejsze cena w granicach 400-600 zł u mnie na prowincji w profesjonalnym gabinecie (lekarz dermatolog). Przed wykonaniem jest wizyta która określa przygotowanie skóry do zabiegu. Terminy tylko jesień-zima, chodzi o zminimalizowanie światła słonecznego po zabiegu.Bezboleśnie i bez żadnych historii po. Odpowiedz Link