Z życia zagadeczka - bo pojęcia nie mam co i jak - funduszy dużo, okres się długi wydaje, krzyku dużo Donnie robi, postanowiłam kart zapytać.
Tam, gdzie są 2 karty to skutek decyzji, spodziewany "koniec"
Prawdę mówiąc,byłam przekonana o lepszych wynikach, dobrym rokowaniu... a tymczasem patrzcie;
OFE
1. Aegon -2 Buł/ o - i tak nie zaczne, z powodów osobistych. OK.
2. Allianz 9Miecz - 17/ o skutek Nie ma o czym mówić, łamanie głowy kołem, skutki żałosne,niewspółmierne do sprawy.
3.Amplico- R Den/o 9Den. Nie mają zbyt dobrego zarządzania, ale emeryturę wypłacają.
4. Aviva G Den //o R Den/o - No. Nie zawierać interesów lepiej.
5. Aviva BZ WBK - G Kiel - Inspirująca współpraca
6. G Kiel 7 Miecz/o To samo. Mogę mieć z nimi na starość nieja kie problemy...jednakże.
7. Generalli 9Miecz - 17/o - Tak jak w przypadku Allianza - coś trzaśnie, gwiazdy tak mówią.
8. ING 5 Den/ odw. - 4 Den/ odw. Bida z nędzom. Splajtuje albo co...
9. Nordea 13 wynik K Kiel Dociągnięty Głupiec odw. Koniec przed początkiem . Zły początek. A dlaczego/
10. Pekao - 0 /odw, 16 - tu Bóg wyprowadza mnie z błędu. Czyżby wszystkie kandydatury miały jakiś feler? Nie, nie wiesz w co wkładasz kasę .
Dori me...
11. PKO BP - 5 Den/ odw, 4 Buław/odw. Biedniutki. Nie umieją zrobić ani utrzymać sukcesu.
12. Pocztylion 7 Den ->G Kiel/odw . Może być niezły, inwestycje w miarę stabilne, ale MOGĄ paść, bo duże i trochę mogą być na wyrost. W efekcie więcej włożą np. na rozwój własnej firmy, a emerytury będą oszukane albo żle obliczone.
13. PZU 8 Kiel. Znam, byłam klientem. Końcówka nie bardzo, karty zapomniałam.
14. WARTA - 0/odw. 13/odw, 8/odw Niezbyt dobry początek, inwestycja*** ... kłopoty z prawem. Niezbyt dobry cykl.
A co u was? Jakie jest wasze zdanie na temat OFE?
Zapytałam jeszcze dlaczego takie fatalne wyniki - wyszły 5 Buław i 5 Denarów /odw.
Będą konkurowały na giełdzie i próbowały "nie dać się" - będą walczyły z Tuxem, a on jest zdecydowany ściągnąć fundusze z rynku do ZUS.
Zapraszam do zagadki i dyskusji