Dodaj do ulubionych

sumowanie kart

27.07.14, 22:47
Spotkałam się ostatnio z sugestią pewnej tarocistki, że przy interpretacji układu powinno się sumować karty WA w poszczególnych pytaniach i jakby dokładać tą kartę która odpowiada wynikowi.
Np. jak w odpowiedzi na pytanie mamy: Kapłankę, 10 denarów i Gwiazdę - to, powinno się dodać Kapłankę do Gwiazdy i przy interpretacji brać pod uwagę także Słońce.
Czy któraś z Was zna tą metodę i mogłaby coś więcej o tym napisać ? Mnie osobiście wydaje się to trochę bez sensu ale się na tym nie znam, może kobieta ma rację.
Obserwuj wątek
    • algaria Re: sumowanie kart 27.07.14, 23:17
      Jest kilka metod sumowania kart, - dodaje się, odejmuje, redukuje - dobrze, że nie wyciąga całek, pierwiastków i nie używa wzorów skróconego mnożenia tongue_out

Bardzo rzadko sumuje karty, bo teraz co? jak wyjdzie 78 z dużego rozkładu to króla denarów brać - czy zredukować do 15 - Diabeł a może to 15 do 6 Kochanków a może od 78 odejmować co 22 aż uzyska się liczbę mniejszą od 22 i taka kartę brać pod uwagę? Czasem ta dodatkowa karta powstała z sumowania może zmylić, zakłócić obraz rozkładu i interpretacji - w myśl co za dużo to niezdrowo.
      Z sumowaniem tylko AW i braniem kolejnej AW się nigdy nie spotkałam - ale ja może za krótko na tym świecie żyje i za głupia jestem wink
      • nikix Re: sumowanie kart 27.07.14, 23:59
        Czyli trzeba było iść na studia matematyczne przed nauką tarota wink
        co za dużo to niezdrowo - i tu masz rację smile
        Nie bardzo miałam możliwość kontynuowania rozmowy i zapytania o co w tym wszystkim chodzi.
        Algaria - nie wiesz gdzie można poczytać na ten temat ? Może faktycznie coś źle robię wink
    • inguszetia_2006 Re: sumowanie kart 28.07.14, 14:23
      Witam
      Czasami sumuję,ale jak mi wychodzą np. trzy WA obok siebie. Sumuję, jak mi coś podpowiada w głowie: sumuj, sumuj;-D Albo jak mam wątpliwości dotyczące takiego potrójnego układu, to jest takie - "sprawdzam" - wtedy.
      Pzdr.
      Ing
    • tekla-ja Re: NIKIX 28.07.14, 19:52
      ja nie sumuję, ale tu coś znalazłam, może ci sie przyda
      tarotmojapasja.blogspot.com/2011/09/sumowanie-kart-w-tarocie.html
      • nikix Re: NIKIX 28.07.14, 22:06
        Bardzo dziękuję smile
        Chyba będę musiała poćwiczyć tą metodę.
    • rozmaryn_1 Re: sumowanie kart 29.07.14, 20:41
      Bywa, że sumuję np. dokladam karte, bo wydaje mi się cos wieloznaczne, a kolejna karta nic nie rozwiazuje, wtedy sprawdzam, co da sumowanie. Może sie okazac bardzo pomocne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka