02.08.14, 10:22
W związku ze zwolnieniami w pracy zapytałam o moją sytuację. Boję się, że zostanę stracona, tym bardziej, że nie umiem walczyć o siebie.
Czy zwolnią mnie z pracy – walet buław – nie, jestem bezpieczna
Moja pozycja w obecnej pracy - 6 pucharów – hmmm, do kółka wzajemnej adoracji nie należę, ale owszem istnieje u nas takie. Myślę, że jestem neutralna. Rozmawiam ze wszystkimi, nie obgaduję, nie interesują mnie plotki i gierki. Nie uczestniczę w takich rozmowach, unikam ich, chociaż informacje i tak docierają do mnie wbrew mojej woli (przez to, że zachowuję je dla siebie?) W pracy skupiam się na … pracy. Nie potrafię zinterpretować tej karty. Jestem niezauważalna? A może „ciepła klucha”?
Zmiana pracy: as buław + walet pucharów Jest szansa na zmianę pracy na lekką, mało ambitną, ale jednocześnie z małym wynagrodzeniem. Praca po znajomości? Praca w której nie mogłabym się rozwijać byłaby dla mnie największą karą.
Uczę się dopiero tarota. Sięgnęłam po niego po ponad 10-letniej przerwie (postanowiłam, że znowu spróbuję, że może do niego dojrzałam) i mam wrażenie , że wszystko interpretuję na opak. Czy to, co napisałam ma sens? Czy mam spojrzeć na rozkład jeszcze raz, na co zwrócić szczególną uwagę? Będę wdzięczna za rady.
Wyskoczyłam z czapy, ale lepszy ze mnie słuchacz niż rozmówcasmile
Obserwuj wątek
    • niebieska.360 Re: praca 02.08.14, 12:19
      Ja twoje karty widzę tak:
      > Czy zwolnią mnie z pracy – walet buław
      Zdecyduje o tym ktoś, kto nie jest twoim szefem i nie zajmuje zbyt eksponowanego stanowiska, osoba mało odpowiedzialna i lekkomyślna, nieobliczalna, trudno przewidzieć, co zrobi i czym się kieruje (pomyśl sobie, kto ci pasuje do tego opisu).

> Moja pozycja w obecnej pracy - 6 pucharów
      Jest ci tam dobrze, nie jest to praca bardzo ambitna ani z super pensją, ale nie wymaga dużo wysiłku, stresu, ma dobre zaplecze socjalne. Nie myślałaś sama z siebie o zmianie pracy, bo czujesz się bezpiecznie i miło.

> Zmiana pracy: as buław + walet pucharów
      Masz siłę na zmianę pracy, masz pomysły, z których może coś fajnego wyniknąć, masz też koło siebie ludzi, którzy cię lubią i mogą ci pomóc.

Z twoich kart nie wynika mi jednoznaczna odpowiedź, więc rozłożyłam ci swoje.

Wyszło tak:
      Sytuacja małejbiałej w pracy: śmierć
      Rzeczywiście są w twojej pracy zmiany, duże i niełatwe. Będą duże zwolnienia, i po nich wszystko się w twoim miejscu pracy zmieni. Nie uciekniesz od tych zmian i będą dla ciebie trudne.

Minusy dla małejbiałej: 8 denarów
      Znajdziesz się w gorszej sytuacji niż jesteś teraz, niewykluczone, że dostaniesz więcej obowiązków, niższe stanowisko, niższą pensję, a może nawet jednak wypowiedzenie.

Co małabiała powinna zrobić: 8 mieczy
      Zmienić pracę. Szukaj pracy, nawiązuj jak najwięcej nowych kontaktów, gadaj z ludźmi, powiedz wszystkim, że szukasz pracy, załóż konta na portalach związanych z karierą, rozsyłaj CV.

Czy małabiała znajdzie pracę: Umiar
      Tak, znajdziesz i będzie to fajna praca w przyjaznym miejscu, tylko musisz być gotowa na kompromisy, nie bądź sztywna, że tylko to możesz robić, albo tylko za taką pensję i ani złotówki mniej. Dogaduj się z ludźmi, bądź nastawiona na porozumienie, nie na walkę.

• malabiala5 Re: praca 02.08.14, 17:51
        A jednak, wszystko na opak indifferent Dziękuję niebieska, wszystko pasuje. Tylko ta 6 pucharów… czy może ona oznaczać przerwę w pracy, dłuższy urlop? Mam 2 pomysły w którą stronę pójść dalej, oba oznaczają konieczność zdobycia dodatkowych kwalifikacji, nie zaszkodzi spróbować, bo w obecnej pracy nie widzę się dalej. Dziękuję za radęsmile
        • niebieska.360 Re: praca 02.08.14, 22:11
          Nie wydaje mi się, żeby ta 6 pokazywała urlop. Ja jej tak nie czuję, ale mogę się mylić oczywiście.
          A co, chcesz iść na urlop?
          • malabiala5 Re: praca 03.08.14, 08:21
            Jestem właśnie. Doszedł mail?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka