Dodaj do ulubionych

co zrobić ?

25.08.14, 16:54
Poproszę o karty w bardzo ważnej sprawie smile

Wiem, że nie zaczyna się pytań od "czy" ale nie bardzo mam jak inaczej sformułować to pytanie.
Sprawa jest bardzo poważna i nie bardzo wiem jak zadziałać, żeby nie wpaść w kłopoty.
Czy powinnam podjąć pewne działania i "iść na wojnę" z pewnymi ludźmi i instytucjami czy też poczekać na rozwój wypadków ?
Obserwuj wątek
    • algaria Re: co zrobić ? 25.08.14, 17:59
      Do tego pytania najlepszy jest rozkład "decyzja"

To dla Ciebie będzie lepsze:

- pójście na wojnę (3 karty)
      - przeczekanie (3 karty)
      - co powinnaś robić (1 karta)
      • nikix Re: co zrobić ? 25.08.14, 19:08
        Tego szukałam. Dziękuję smile
    • rozmaryn_1 Re: co zrobić ? 25.08.14, 20:33
      Postawiłam Ci karty, ale inny rozkład, bo mi tamten cos nie lezał.
      pójście na wojnę:
      to przemawia za- rydwan i 3 denary
      to przemawia przeciw- as pucharów
      skutek dla nikix, jesli pójdzie na wojnę- 6 mieczy i 6 denarów
      (dociagniete na upewnienie się, czy skutek bedzie zadowalający dla nikix- 10 buław, królowa denarów i umiarkowanie)

Przeczekanie:
      to przemawia za- cesarzowa
      to przeciw- 10 buław
      skutek dla nikix jesli przeczeka- 8 buław i 6 pucharów
      (dociagniete czy nikix bedzie zadowolona z tego skutku- 6 denarów, 3 puchary, 5 mieczy)

Wydaje mi się, że wiecej korzysci przyniesie jednak pójście na wojnę. Myślę zreszta, że w pozycji cesarzowej nie byłoby Ci łatwo wytrzymać. Niby sprawa ma jakby szanse rozwiązać się bez Twojego udziału, bo te 8 buław i 6 pucharów, mówi ze sprawy toczą się swoim biegiem, nawet jak Ty przeczekujesz, potem 6 denarów i 3 puchary, czyli korzyści i radośc, ale 5 mieczy psuje niestety tą przyjemność. Może to własnie brak satysfakcji, że też się przyczyniłaś do sprawy, coś jakbyś czuła, że zawiodłas.
      Z kolei póście na wojnę startuje od razu z pozycji rydwanu i 3 denary czyli nie jest to jakaś samotna wojna, ale byliby inni, którzy by z Tobą pracowali na sukces i 6 mieczy i 6 denarów zapowiada upragniona zmianę. 10 buław, duzo stresu, ale królowa denarów osiaga w końcu spokój w umiarkowaniu i dostaje to, o co walczyła, bo w końcu jest panią wartości i tego, co słuszne.
      Tak ja to widzę, nie znam sprawy, to tak ogólnie smile
      • nikix Re: do rozmaryn_1 25.08.14, 21:13
        Kochana jesteś smile
        Bardzo Ci dziękuję za rozkład smile Nie ma to jak obiektywne podejście do problemu.
        Od dłuższego czasu chodzi mi po głowie ta "wojna" tylko ja raczej pokojowa osoba jestem i wolę pewne rzeczy rozwiązywać bez konfliktów albo odpuścić. Ale tutaj się chyba nie da.
        Do tej pory pewne rzeczy działy się bez mojego udziału i niekoniecznie na moją korzyść. Druga strona nie przebiera w środkach stosując zasadę: wszystkie chwyty dozwolone. Chyba faktycznie czas z tym skończyć.

• rozmaryn_1 Re: do rozmaryn_1 25.08.14, 21:54
          Tez nie lubię wojen, więc Cie doskonale rozumiemsmile Powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka