Dodaj do ulubionych

Karty Tarota - Psychologiczną Zabawą

03.10.14, 19:14
Korzystełam z wielu kart tarota ,i jest to świetny sposób na lepsze poznanie siebie ,swojego wnętrza - duszy } Rozwój Intuicji - Transcendentnego ,Nad świadomego Stanu Umysłu .

Tarot przesycony jest symboliką ,we wszystkich kartach przesłanie jest jedno ,lecz różnią się od siebie poszczególne karty ,ponieważ ludzie różnią się od siebie -mentalnością ,światopoglądem ,charakterami , itd ., jest tam i numerologia , i energia kształtów ,i kolorystyka która działa na psychikę człowieka ,psychika na nasze organy wewnętrzne ,a wszystko to na nasze emocje .

Przykładowo weźmy pod lupę kartę tarota - Rydwan - 7 Karta Z Arkanów Wielkich ( od wtajemniczony w arkana wiedzy tajemnej ) .

Przedstawiony jest tam pojazd /rydwan , a w środku jeździec ,a pojazd /rydwan ciągną dwa konie ,lub sfinksy ,jeden czarny ,drugi biały .

Rydwan czy Pojazd - To Ciało Ludzkie .

Jeździec W środku Pojazdu - To Dusza Człowieka .

A Dwa Przeciwstawne Konie - Jeden Biały , A Drugi Czarny - Ciągnące Wóz - To Emocje Ludzkie .
Obserwuj wątek
    • tekla-ja Re: Karty Tarota - Psychologiczną Zabawą 03.10.14, 19:22
      aha...
      nie wiedziałam...
      dzięki...
      • woxilo Re: Karty Tarota - Psychologiczną Zabawą 03.10.14, 20:20
        aha...
        nie wiedziałam...
        dzięki...

Cieszę się ogromnie jak mogę być pomocny ,zawsze jestem do usług ,także proszę pytać jak coś ,chętnie doradzę i pomogę ewentualnie w jakimś trudnym z pozoru problemie smile
    • krakuskaa Re: Karty Tarota - Psychologiczną Zabawą 03.10.14, 19:36
      OMG.
      • algaria Re: Karty Tarota - Psychologiczną Zabawą 03.10.14, 19:42
        wow ja cie
        • babowa Re: Karty Tarota - Psychologiczną Zabawą 03.10.14, 20:49
          no co?
          ja tam lubie poczytac:0
          niech kazdy pisze, aby nie nawracał
    • algaria Re: Karty Tarota - Psychologiczną Zabawą 03.10.14, 20:57
      woxilo napisał(a):

>
      > Rydwan czy Pojazd - To Ciało Ludzkie .
      >
      > Jeździec W środku Pojazdu - To Dusza Człowieka .
      >
      > A Dwa Przeciwstawne Konie - Jeden Biały , A Drugi Czarny - Ciągnące Wóz - To Em
      > ocje Ludzkie .

Z tego morał taki że trzeba trzymać emocje na wodzy wtedy ciało powiezie duszę do Raju..

A co jeśli na karcie Rydwan pokazany jest tył pojazdu (ciała człowieka) i za nim prowadzeni są niewolnicy? - to kim oni są - grzechami?

https://i125.photobucket.com/albums/p64/kokolores/Image0081-1.jpg
      • nikix Re: Karty Tarota - Psychologiczną Zabawą 03.10.14, 21:29
        No popatrz.
        A mój rydwan ciągnie tylko jeden koń. I co nadal to są emocje czy może jedna emocja ?https://czary.pl/tarot/karty_tarota/wielkie/rydwan.gif
        • tekla-ja Re: Karty Tarota - Psychologiczną Zabawą 03.10.14, 21:51
          To skumulowane emocje w jednym koniu wink trudno je rozdzielić...
          • nikix Re: Karty Tarota - Psychologiczną Zabawą 03.10.14, 21:57
            Aha.
            Za to może pociągną tam gdzie jeździec tzn. "dusza" każe, bo koń jeden.
            Chyba, że się koń wkurzy i pójdzie w swoją stronę wink
            • algaria Re: Karty Tarota - Psychologiczną Zabawą 03.10.14, 22:52
              A jak rydwan bez konia to co? dusza ciało bez emocji?? w bolidzie??

https://www.astromagia.pl/images/articles/original/973_1269102080.jpg
              • nikix Re: Karty Tarota - Psychologiczną Zabawą 03.10.14, 23:24
                Jak to bez koni a mechaniczne to co ? Też konie przecież i to aż 750 ich tam jest wink
        • woxilo Re: Karty Tarota - Psychologiczną Zabawą 04.10.14, 01:39
          No popatrz.
          A mój rydwan ciągnie tylko jeden koń. I co nadal to są emocje czy może jedna emocja ?czary.pl/tarot/karty_tarota/wielkie/rydwan.gif

Znaczy to że Człowiekiem Kieruje Jedna Natura ,Ta Lepsza ,Oświecona , Jaśniejsza , że człowiekiem kierują tylko Jasne , Pozytywne ,Emocje .
      • woxilo Re: Karty Tarota - Psychologiczną Zabawą 04.10.14, 01:41
        Z tego morał taki że trzeba trzymać emocje na wodzy wtedy ciało powiezie duszę do Raju..

A co jeśli na karcie Rydwan pokazany jest tył pojazdu (ciała człowieka) i za nim prowadzeni są niewolnicy? - to kim oni są - grzechami?

Bardzo Dobrze , Nic Dodać , Nic Ująć .
    • algaria dodam jeszcze 03.10.14, 21:27
      Tarot nie jest zabawą
      • woxilo Re: dodam jeszcze 04.10.14, 01:32
        Tarot nie jest zabawą .

Oczywiście że dla zwykłego człowieka tarot może być bardzo niebezpieczny (kontakt z tarotem ,może skończyć się pomieszaniem zmysłów - głosami ,zwidami ,paranoją ,omamami ,halucynacjami ,strachem ,lękami ,obawami ) i problemami w późniejszym życiu osobistym ,prywatnym i zawodowym .

Karty Tarota Należy Traktować z Powagą i Szacunkiem .
        • tekla-ja Re: woxilo 04.10.14, 07:15
          odpuść, bo piszesz jak osoba zupełnie początkująca!
          Pomieszanie zmysłów, omamy, zwidy...błagam!
          I ta dziwaczna maniera pisania z dużych liter!
          " Karty Tarota Należy Traktować z Powagą i Szacunkiem".

A komentowanie, że ktos ma jasne emocje, bo akurat korzysta z talii 1-konnej, to nawet komentarza nie wymaga, ufff...
          • woxilo Re: woxilo 04.10.14, 07:59
            odpuść, bo piszesz jak osoba zupełnie początkująca!
            Pomieszanie zmysłów, omamy, zwidy...błagam!
            I ta dziwaczna maniera pisania z dużych liter!
            " Karty Tarota Należy Traktować z Powagą i Szacunkiem".

Dobrze ,przepraszam , już nie będę o tarocie ,a co ja się tam znam , i caps lock mi się włączał przez pomyłkę i dlatego wielkie litery ,jeszcze raz przepraszam .

I życzę miłej soboty smile
            • marza-nna Re: woxilo 04.10.14, 08:07
              Chyba nie bardzo znasz znaczenia podstawowe kart i kierujesz się obrazkami na kartach, co charakteryzuje właśnie początkujących, stąd może taki zarzut do ciebie.
              Ale na pewno z czasem będzie lepiej, bo przecież to wprawa mistrzem czyni wink
              Szlifuj swoje umiejetności, dziel się spostrzeżeniami, pisz!
              • krakuskaa Re: woxilo 04.10.14, 09:20
                Postrzeganie kart tarota przedstawione przez woxilo powoduje, że o stawaniu kart można myśleć jak o czystym wariactwie, po co szukać w kartach nie wiadomo czego, po co kwitnąć na kartą niby medytując--to jest obłęd jakiś.
                smile pozdrawiam
                • woxilo Re: woxilo 04.10.14, 11:46
                  Postrzeganie kart tarota przedstawione przez woxilo powoduje, że o stawaniu kart można myśleć jak o czystym wariactwie, po co szukać w kartach nie wiadomo czego, po co kwitnąć na kartą niby medytując--to jest obłęd jakiś.

Racja ,po co kwitnąć ,lepiej pozwolić rozwijać się schizofrenii ,ponieważ poznanie symboliki w kartach ,jest wiedzą o swej duchowej połowie ,o swojej duszy ,psychice/podświadomości .
                  A marzenia senne np. to mowa podświadomości .
                  • krakuskaa Re: woxilo 04.10.14, 15:40
                    haha ale jaja, o czym ty człowieku piszesz????
                    Znasz etiologię choroby, o której tutaj wspominasz? Kolejny zakręt wpadł na forum.

• woxilo Re: woxilo 04.10.14, 11:37
                Chyba nie bardzo znasz znaczenia podstawowe kart i kierujesz się obrazkami na kartach, co charakteryzuje właśnie początkujących, stąd może taki zarzut do ciebie.
                Ale na pewno z czasem będzie lepiej, bo przecież to wprawa mistrzem czyni wink
                Szlifuj swoje umiejetności, dziel się spostrzeżeniami, pisz!

Chciałem być skromny ,ale ok .jak czegoś nie rozumiecie to pytajcie ? niech każdy weźmie do siebie słowa które kieruje do mnie ,ponieważ Ja To Wy , A Wy To Ja .

Mnie z wami łączy wspólna nić energetyczna,jeden ,wspólny system nerwowy .
                • algaria Re: woxilo 04.10.14, 12:49
                  woxilo napisał(a):

> Chyba nie bardzo znasz znaczenia podstawowe kart i kierujesz się obrazkami na k
                  > artach, co charakteryzuje właśnie początkujących, stąd może taki zarzut do cieb
                  > ie.
                  > Ale na pewno z czasem będzie lepiej, bo przecież to wprawa mistrzem czyni wink
                  > Szlifuj swoje umiejetności, dziel się spostrzeżeniami, pisz!
                  >
                  > Chciałem być skromny ,ale ok .jak czegoś nie rozumiecie to pytajcie ? niech każ
                  > dy weźmie do siebie słowa które kieruje do mnie ,ponieważ Ja To Wy , A Wy To Ja
                  > .
                  >
                  > Mnie z wami łączy wspólna nić energetyczna,jeden ,wspólny system nerwowy .

Już się boję

P.S Tytuł Twojego wątku - może nie pamiętasz brzmi " Karty Tarota - psychologiczną zabawą" - dlatego napisałam, że Tarot zabawą nie jest, na co Ty, że Tarot wymaga szacunku - więc jak to jest u Ciebie - bo zaprzeczasz sobie - tak jak z tym Capsem włączonym - gdyby się włączał, pisał byś wszystko z dużej litery, a nie tylko pierwszą literę. - maniera pisania przecinka przed wyrazem, (co jest błędem) a nie po wyrazie bez spacji - z kimś mi się kojarzy, tylko z kim? hmmm

I jeszcze jedno - nie traktuj nas tu jak głupiutkie blondynki co to kupiły sobie karty, bo na nich są fajne, kolorowe obrazki z których można wróżyć - a to jest takie proste i każdy może to robić. Takie niestety odniosłam wrażenie - wywyższanie się ponad - Pycha jest jednym z grzechów głównych idących za Rydwanem wink

Straszenie piekłem, obłędem i niepowodzeniami życiowymi - świadczy o Twojej nierównowadze - bo albo jest Tarot, albo biblia piekło, szatan, niebo, raj, dusza i obłęd - razem nie mogą iść w parze niczym konie w Rydwanie, bo niestety, ale Kościół wykluczył jedno z drugim.
                  • woxilo Re: woxilo 04.10.14, 12:56
                    Już się boję

P.S Tytuł Twojego wątku - może nie pamiętasz brzmi " Karty Tarota - psychologiczną zabawą" - dlatego napisałam, że Tarot zabawą nie jest, na co Ty, że Tarot wymaga szacunku - więc jak to jest u Ciebie - bo zaprzeczasz sobie - tak jak z tym Capsem włączonym - gdyby się włączał, pisał byś wszystko z dużej litery, a nie tylko pierwszą literę. - maniera pisania przecinka przed wyrazem, (co jest błędem) a nie po wyrazie bez spacji - z kimś mi się kojarzy, tylko z kim? hmmm

I jeszcze jedno - nie traktuj nas tu jak głupiutkie blondynki co to kupiły sobie karty, bo na nich są fajne, kolorowe obrazki z których można wróżyć - a to jest takie proste i każdy może to robić. Takie niestety odniosłam wrażenie - wywyższanie się ponad - Pycha jest jednym z grzechów głównych idących za Rydwanem wink

Straszenie piekłem, obłędem i niepowodzeniami życiowymi - świadczy o Twojej nierównowadze - bo albo jest Tarot, albo biblia piekło, szatan, niebo, raj, dusza i obłęd - razem nie mogą iść w parze niczym konie w Rydwanie, bo niestety, ale Kościół wykluczył jedno z drugim.

Ja jestem jak androgyn psychiczny (człowiek o cechach umysłowych kobiet i mężczyzn ),a niezrównoważone to jesteście wy - nawiedzone fanatyczki tarota .
                    • woxilo Re: woxilo 04.10.14, 13:00
                      Doświadczyłem i nieba i piekła ,walki z demonami ,dobro i zło,działają u mnie jednocześnie .

Dla mnie białe i czarne idą koło siebie w równowadze .
                      • caro-caro Re: woxilo 04.10.14, 13:25
                        Niedobrze mi.
                        Odczep się człowieku. Idź swoją drogą.
                    • nikix Re: woxilo 04.10.14, 13:43
                      Ja jestem jak androgyn psychiczny (człowiek o cechach umysłowych kobiet i mężczyzn ),a niezrównoważone to jesteście wy - nawiedzone fanatyczki tarota .

Wątpię w to. Twoja wypowiedź temu przeczy.
                      Jesteś raczej egocentrykiem nieznoszącym krytyki i nie potrafiącym uszanować odmiennego zdania innych ludzi.
                      • babowa Re: woxilo 04.10.14, 13:59
                        moje miłe panie, prosze o rozwage i niedopisywanie sie w tym watku

prosze o danie mi szansy bycia ostania w tym drzewku i umozliwienie mi zamkniecia watku :0
                        dziekuje
                        • krakuskaa Re: woxilo 04.10.14, 15:44
                          Babowa zamykasz?smile
                          Zrób od razu banasmile
                          pozdrawiamsmile
                      • woxilo Re: woxilo 04.10.14, 14:00
                        Wątpię w to. Twoja wypowiedź temu przeczy.
                        Jesteś raczej egocentrykiem nieznoszącym krytyki i nie potrafiącym uszanować odmiennego zdania innych ludzi.

Tak mnie oceniają ludzie wkoło mnie ,gorzej jeszcze byłem nazywany i oskarżany o to czego nie zrobiłem ,nie projektujcie na mnie swoich lęków egoiści i ludzie pyszni .
                        A kto mnie osobiście pozna ,będzie mile zaskoczony ,ponieważ ja jestem stwórcą siebie i swojego losu,nieśmiertelnym bytem materialnoduchowym .
                  • krakuskaa Re: woxilo 04.10.14, 15:42
                    Algario czyli to troll znany a nie obcy????wink
                    Kurcze, nie kojarzę kto wypisywał na forum takie androny saskie.
                    • woxilo Re: woxilo 04.10.14, 17:25
                      Algario czyli to troll znany a nie obcy????wink
                      Kurcze, nie kojarzę kto wypisywał na forum takie androny saskie.

Często żeby ludzie coś zrozumieli ,co niektórzy ,to w ramach terapii psychologicznej ,w moim ośrodku badań często muszę coś powtarzać .
                      Ponieważ mądrej głowie dość po słowie ,a głupiemu to i 1000 tłumaczeń mało .
          • rafal.j87 Re: woxilo 28.11.15, 05:45
            czesc Woxilo pamietasz Mnie jeszcze kumplu???
            • rafal.j87 Re: woxilo 28.11.15, 05:45
              ?
        • nagietek123 Re: dodam jeszcze 28.11.15, 09:55
          Moja mama ma te wszystkie wymienione syndromy, a w życiu nie dotknęła żadnych kart...
          • bladamery Re: dodam jeszcze 28.11.15, 11:50
            co to za wykop?
          • camaretto Re: dodam jeszcze 02.12.15, 09:56
            Dziewczyny, wox of the god, po prostu sam budda zostal juz raz uwieszony, ale na te zaduszki wrocil jakims sposobem kpiac z bananowej republiki naszych miotelel i przeoryszy. Pewno nie wiedza co sie stalo. Tymczasem ja slyszalam w nocy szczekanie psow i wycie z fabryki malp, a do drzwi we snie slyszalam dzwonek. Kto to- spytalam zdziwiona- ,,nik t''- ktos ze snu poinformowal mnie spokojnie - i sie obudzilam. Klopot w tym ze nie ma m juz jakis czas dzwonka. Psy od sasiadow spaly, bila polnoc. Po prostu dziki gon, baby od mietel. Pomyslalam tez ze to przez moj nowy watek bo potrzebuje rady i decameronu albo co ma tam pod reka ale swojego watku nie widze. Moj kolega jest naprawwde pisarzem iprowokuje jak cholera, a nasze forum nie stroni od erotyki, moze ktos powie mi co i jak,tylko juz w innym nowym watku? Czuje sie troche wykorzystana ...:-smile
            Siadly rowniez bankowe systemy inf.
            Misia- pozostajaca z sercem ipozdr. Wasza kolezanka Nie mogaca sie wylogowac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka