13.01.15, 14:28
Znalazłam Waleta Pik, dziś z samego rana pod łóżkiem. Nawet nie wiedziałam, że mi go w talii brakuje, rzadko z niej korzystam. Zaglądnęłam pod łóżko przez przypadek, co raczej mi się nie zdarza. Zazwyczaj tylko odkurzacz wsuwam, i tyle. Dziś patrzę, leży karta. Wyciągam, Walet Pik.
I teraz męczy mnie gość od rana, bo Walet Pik, to m.in.: złodziej i oszust.
Myślicie, że to może być jakieś ostrzeżenie?
Obserwuj wątek
    • algaria Re: Walet pik 13.01.15, 14:35
      No złodziej i oszust ale to też facet, młody sprytny coś ala paź mieczy.. Może coś Ci się szykuje w tej materii męskiej wink
    • inguszetia_2006 Re: Walet pik 13.01.15, 18:18
      Witam
      Tak, pomyślałabym, że to ostrzeżenie. Pilnuj portfela i torebki. Jeździsz samochodem czy komunikacja miejską? Jak tym drugim, uważaj. Sprawdzaj rachunki w sklepach, czy ci czegoś nie nabili podwójnie. Jak coś kupujesz na dniach dobrze przeczytaj warunki gwarancji etc. Albo się jeszcze zastanów nad zakupem. To takie pomysły na szybko.
      Pzdr.
      Ing
      • nikix Re: Walet pik 13.01.15, 19:36
        Dzięki dziewczyny smile

Interesująca jest ta interpretacja Algarii wink ale coś mi mówi, że to nie to, że Inga ma rację.

Jeżdżę różnie, raz "komunikacją", raz samochodem ale nie noszę dużej kasy, czy ważnych dokumentów ze sobą. Mam konto internetowe z opcją płatności telefonem.
        Bardziej boję się, że mogłam coś podpisać albo, że coś podpiszę, co mi przyniesie jakieś straty.
        Zacznę czytać wszystkie dokumenty od nowa.

• rozmaryn_1 Re: Walet pik 13.01.15, 20:25
          zinterpretowałabym jak Inga czyli ostrzeżenie i dalej podobnie, czasem karta ta wskazuje mi na bruneta, konkretną osobę, ale jakos dziwnym trafem zawsze jest to osoba, której nie lubię i nie ufam, czasem po prostu kłopot.
    • alicja1276 Re: Walet pik 14.01.15, 15:43
      Piki to urząd, więc może to być dowolny gość w mundurze, uniformie np. listonosz, komornik, kontroler biletów lub nawet lekarz, bo fartuch to też rodzaj uniformu.
    • nikix Re: Walet pik 15.01.15, 18:17
      Jak długo może taka karta działać ?
      • rozmaryn_1 Re: Walet pik 16.01.15, 15:32
        Nie wiadomo smile Chyba juz powinnas mieć jakieś spostrzeżenie. To wygladało raczej na JUŻ- czasowo. Może coś Ci umknęło? Na wszelki wypadek zachowaj jeszcze czujność. A sprawdzałaś w kartach co to może znaczyć?
        • nikix Re: Walet pik 16.01.15, 19:43
          Nie sprawdzałam w kartach ale zadziałało smile
          Przynajmniej tak mi się wydaje, że to o to może chodzić.
          W środę dzwonił do mnie doradca bankowy, który proponował konsolidację i przewalutowanie kredytów z działalności. Przysłał mi nawet email z odpowiednimi dokumentami. Wszystko wygladało ok. Nie podpisałam - przez Waleta Pik wink Powiedziałam, że przemyślę i dam mu odpowiedź w poniedziałek. Gdybym podpisała te dokumenty miałabym dzisiaj, po "czwartkowej rewolucji" kilkaset tysięcy w plecy.
          • alicja1276 Re: Walet pik 19.01.15, 17:58
            No, to gratuluję refleksu i trzeźwości umysłu. Ostrzeżenie przyszło w samą porę. Nigdy nie uważałam pojedynczych pików za szczególnie groźne, czy nie szczere, dopiero w połączeniu z innymi pikami lub treflami tworzą gangi czy szajki złodziejskie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka