Dodaj do ulubionych

Jakie karty =zagadka

29.03.15, 19:33
Dziś przeanalizujemy pewnego Pana - zgadnijcie jakie karty mi wyszły?

1 Jakim jest mężczyzną - romantycznym wędrowcem, który nigdzie miejsca nie zagrzeje - wraca i wychodzi, wychodzi i wraca - a życie płynie

2 Jaką twarz pokazuje
- dużo działa, dużo robi, dużo umie, jest prędki, roztrzepany, zawsze w centrum działania - ale tylko na chwilę - szybko opadają mu chęci i emocje - jak czas trwania przedmiotu w locie.

3 Jaki ma charakter - to jeszcze dzieciak. Romantyczny, oglądający się do tyłu i żyjący wspomnieniami. Przyjmujący bezwarunkowo wszystko to co dostaje od losu. Pogodzony z losem, on żyje marzeniami, wspomnieniami, fantazją - często ucieka w świat marzeń. Choć niepewny siebie to jednak momentami się pyszni swoimi osiągnięciami.

4 Jego mocne strony- spokojny, delikatny, romantyczny, choć czasem sięgający do kieliszka - jednak ze świadomością obciążenia genetycznego dlatego pijący rozsądnie. Dobry nauczyciel i przewodnik - opiekun cierpliwy i czuły.

5 Jego słabe strony - to że musi się przemieszczać - nie lubi tego, chciałby mieć swoje miejsce na ziemi. On woli uciec i pogodzić się z losem niż walczyć zwłaszcza o siebie. Strasznie mu trudno rozstać się z przeszłością - a powinien odciąć i wypłynąć na nowe lądy.

6 Wygląd zewnętrzny - i jak tu ją określić na podstawie kart - po obrazkach czy znaczeniach. Facet na obrazku stoi i czeka - także wygląd trochę zastały, mało ruchu - ale figura nie bardzo utyta- on kiedyś szedł ruszał się i nawet porwał za sobą tłum ale.. obecnie stoi i czeka na impuls, motywację do działania. Brak ruchu spowodował zaniedbanie. wink

7 Seksualność - temperament
- wiele hałasu o nic chciało by się powiedzieć - dużo w nim improwizacji, cwaniactwa i sprytu - niby zawsze mu chodzi o kobietę, a jednak na pieszym miejscy stawia siebie. Kłamie również jeśli chodzi o preferencje, ilość mnogość i czego to on nie umie i nie robi.. a tu.. wyszło kłamstwo, blaga i oszustwo.

Zagadka dość trudna - ale zapraszam chętnych.
Obserwuj wątek
    • rozmaryn_1 Re: Jakie karty =zagadka 30.03.15, 17:03
      1. Utknęłam na pierwszej karcie. Rycerz buław to taki typ co miejsca nie zagrzeje, bo to buławy, to go nosi, ale czy od razu romantyczny wędrowiec, to nie wiem.
      2. rycerz mieczy?
      3. głupiec
      4.król pucharów
      5. 3 buławy? myślałam o 6 mieczy ale ona taka bardziej mentalna, a ta dosłowna jesli chodzi o przemieszczanie się
      6. ??? Mam takiego rozdziawionego co stoi i czeka na paziu pucharów, ale chyba nie o niego chodzi. Stoi i czeka, zaniedbanie z braku ruchu. 7 denarów by pasowała z opisu i tam zwykle facet stoi i czeka... big_grin
      7. krętacz i facet bez potencjału w zanadrzu? 7 mieczy to taka improwizacja, ewentualnie paz mieczy?
      Te Twoje zagadki zaczynają przypominać fragmenty jakiś powieści czy co, coraz bardziej ubarwione i tajemnicze. Skorpion z Ciebie wyłazi jak nic. Same denarowe jakoś mi do głowy przychodziły, jak to czytałam, bo opis człowieka, ee... nie mam siły głębiej się temu przyjrzeć.
    • leda-is-one Re: Jakie karty =zagadka 30.03.15, 19:49
      Próbuje
      1.8 kielichów
      2.8 buław
      3,paź kielichów/6 kielichów./
      4.krol kielichów
      5.3 buław
      6.9 buław
      7 paź mieczy
    • caro-caro Re: Jakie karty =zagadka 30.03.15, 21:18
      Algario dochodzisz do perfekcji w wyciskaniu z nas wiedzy. Jesteś doskonała w wymyślaniu tak zawiłych zagadek. Okropnie trudna. Dziś większość podaję na czuja
      1. 8 kielichów
      2. 8 buław
      3. 6 kielichów
      4. Król kielichów
      5. 6 mieczy
      6. 9 buław
      7. Paź mieczy
    • inguszetia_2006 Re: Jakie karty =zagadka 31.03.15, 20:19
      Witam
      Boże, kiedy wróżka Algaria zamieniła się w wiedźmę? Jak to się stało, że nie zauważyłam?;-P
      Męczy nas okrutnie ta nasza przeorysza. I to przed świętami, żeby człowieka od Boga i Kościoła odciągaćwink Ha. Przejrzałam jej niecny plan!
      P.S. Może spróbuję jutro, bo dziś głowy nie mam. Urwało mi na wietrze.
      Pzdr.
      Ing
      • algaria Re: Jakie karty =zagadka 31.03.15, 20:34
        Jakie męczę - bez przesady.. a zagadkę można rozwiązać między Bogiem Kościołem i mopem o serniku nie wspomnę.
        To z rozwiązaniem poczekam na Ciebie smile
    • ksieznapodolska33 Re: Jakie karty =zagadka 31.03.15, 22:54
      1. Rycerz mieczy
      2. Rycerz buław
      3. 6 kielichów
      4. Król kielichów
      5. 6 mieczy
      6. 2 buław
      7. 7 mieczy

Nieciekawy ten Pan... Czyżby Ryba? wink))
      • leda-is-one Re: Jakie karty =zagadka 01.04.15, 06:56
        ja mam aneks do mojej zgadywanki na 5 te miejsce 6 mieczy podmienić chciałabym,jako ze zaraz na priw płakałam do algarii myślę ze źle obstawiłam...proszę o uznanie poprawki.dziekuje
    • inguszetia_2006 Re: Jakie karty =zagadka 02.04.15, 10:18
      Witam
      To teraz ja.
      1. 8 kielichów
      2. Paź mieczy
      3. Paź kielichów
      4. Król kielichów
      5. 6 mieczy
      6. 2 buław
      7. Rycerz mieczy
      Pzdr.
      Ing
    • algaria Odpowiedź 02.04.15, 12:15
      Skoro jesteśmy już w komplecie, to podam rozwiązanie zagadki

Oto jakie karty mi wyszły:
      >
      > 1 Jakim jest mężczyzną - 8 kielichów
      >
      > 2 Jaką twarz pokazuje
      - 8 buław
      >
      > 3 Jaki ma charakter -6 kielichów
      >
      > 4 Jego mocne strony- król kielichów
      >
      > 5 Jego słabe strony - 6 mieczy
      >
      > 6 Wygląd zewnętrzny - 3 buław
      >
      > 7 Seksualność - temperament
      - 7 mieczy

Podsumowując:

Najlepiej odgadły Caro i Leda - z tym że Leda po wahaniach i poprawkach wink - obie miały 5 trafień. Na 2 miejscu jest Księżna z 4 trafieniami i jako jedna odgadła 7 mieczy. Rozmaryn i Ing dziękuję za próbę odgadnięcia kart w bardzo trudnej zagadce Żadna natomiast nie wpadła na 3 buław - jako wygląd zewnętrzny.

W nagrodę chętnie postawiłabym wszystkim uczestnikom karty, ale przed Świętami nie dam rady i czasowo i energetycznie - chyba że grzecznie z pytaniami poczekać na czas poświąteczny.

I życzę ciepła na Święta

https://scouteu.s3.amazonaws.com/cards/images_vt/merged/slonca_na_niebie_0.jpg
      >

>
      >
      >
      >
      >
      • inguszetia_2006 Re: Odpowiedź 03.04.15, 22:38
        Witam
        Znowu nas oszukałaśwink
        Pzdr.
        Ing
        • algaria Re: Odpowiedź 03.04.15, 23:40