leda-is-one 31.07.15, 20:04 Strasznie się dzisiaj wygłupiłam, nie tylko siebie rozśmieszyłam.. co takiego zrobiłam? \ lub nie zrobiłam\ oto jest pytanie. Przeslanie anielskie dla wszystkich wyciągam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
algaria Re: zagadka 31.07.15, 21:02 Czym się wygłupiłaś Q mieczy co zrobiłaś Kochankowie Czego nie zrobiłaś Śmierć Kogoś pomyliłaś z kimś, nawet się nie zastanowiłaś i dalej brnęłaś w pomyłkę dopiero jakaś poważna królowa mieczy uświadomiła Ci że ta osobo to nie jest tą za którą ją brałaś Odpowiedz Link
nikix4 Re: zagadka 31.07.15, 21:58 czym się wygłupiła Leda - Księżyc co zrobiła Leda - 6 kielichów czego Leda nie zrobiła - 10 kielichów Dużo tych kielichów mi wyszło Zamyślilaś się, rozmarzyłaś, zatęskniłaś za rodziną i pomyliłaś osoby. Wzięłaś kogoś innego za swojego syna albo kogoś innego kogo kochasz. Odpowiedz Link
nagietek123 Re: zagadka 31.07.15, 22:10 Tym rozśmieszyła Leda otoczenie - 10 denarów To zrobiła Leda - 6 buław Tego Leda nie zrobiła - 4 denarów Ogłosiła siebie zwycięzca, a to akurat nie ona Odpowiedz Link
algaria Re: zagadka 31.07.15, 23:03 Leda si spiła i się wywaliła wprost w ramiona jakiegoś południowca - czyli niby upadła a jednak nie - to po tych waszych kartach kielichy księżyce i 6 buław Odpowiedz Link
nikix4 Re: zagadka 31.07.15, 23:14 Całkiem prawdopodobna wersja Mója interpretacja jest taka. Po 6 i 10 kielichach Leda wyszła do ludzi niekompletnie ubrana albo ubrana nieodpowiednio do pory dnia np.: w pidżamie Odpowiedz Link
leda-is-one Re: zagadka 01.08.15, 06:24 Dobrze kombinujecie,, jest jedno trafienie prawie.. no zakręcona, ale ludzi nie pomyliłam.. w południowca nie walnęłam a szkoda..nikogo na rowerze nie staranowałam nie bankomat,byłam na zakupach, stad pewnie te monety stracone nie ekspres ,chociaż pośrednio to miało związek z wodą.ale pośrednio, jako tło wyjściowe nie umiem podpowiedzieć bardziej, mimo swej prostoty zagadka dość trudna. Inga witaj w klubie robienia z siebie głupa, mnie tak się samo jakoś ciągle.. Algaria wstydź się, takie demaskacje publiczne ! \upiłam się po południu a to było przed\. Odpowiem wieczorem,dobrze ? Serdeczności posyłam tymczasem.Leda Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: zagadka 31.07.15, 23:03 Witam Bardzo ciekawa zagadka, lubię takie. Jeśli chodzi o robienie z siebie głupa to mam miejsce w pierwszej dziesiątce. Mogę uchodzić za arbitra w tej dziedzinie;-P Aż mi się chce karty ciągnąć. Czego nie zrobiła Leda, że było do śmiechu - 4 monet odwrócona Wciągnęło ci kasę w bankomacie, bo za długo myślałaś, nie zabrałaś szybko pieniędzy? Czy nie zabrałaś portfela do sklepu, a tam cały kosz czekał? Czy...? Dobiorę co nieco. Tak to wyglądało - 5 monet, Umiarkowanie, Koło fortuny. Wylałaś coś na siebie? Nie zakręciłaś butelki? Stąd ta strata w 5 denarów, chlup i Auuuć? Odwrócona czwórka denarów, to faktycznie mogło coś się przewrócić, wylać etc. Może zapomniałaś czegoś zamknąć w ekspresie do kawy i się ziarna wysypały? W 4 denarów często wychodzą mi młynki różne, bo ten mężczyzna tak obraca, obraca monetkami. Trudna zagadka, ale bardzo przyjemna. Miło było na to karty kłaść. Bardzo jestem ciekawa, co narozrabiałaś Pzdr. Ing Odpowiedz Link
leda-is-one Rozwiązanie zagadki 02.08.15, 06:14 Trafiła Nikix gratuluje Jak na to wpadłaś? Wszystkim po trochu się trafiło. Podziwiam Was ciągle od nowa A było to tak, rano kąpałam moją podopieczną, później trzeba mi było do apteki i na drobne zakupy do miasteczka, do centrum. Trzeba się ogarnąć, wyszykowałam się wiec stosownie do pory dnia, pogody i pojazdu mego czyli rowerka. Białe spodenki, bluzeczka biało-granatowa, kolczyk jeszcze wróciłam zamienić na kulki białe, pasować ma wszystko.. bo but tez biały gustowny sandałek ma być -ludziska patrzą- pociągnęłam nawet rzęsy tuszem i ust błyszczykiem.. Oddaje wiec ukłony,rozdaje uśmiechy, wyprostowana na moim rumaku jak ten jeździec z szóstki buław . W aptece pani wyszła za kontuaru żeby mi poszukać potrzebny kosmetyk na regale zewnętrznym... i w trakcie rozmowy ..spojrzała w dol.. zatrzymała wzrok na moich stopach..gdzie moje spojrzenie powędrowało..i obie wybuchnęłyśmy śmiechem.. Zamiast gustownych mych sandałków, miałam nadal ordynarne, plastikowe, wściekle różowe, klapki, o numer za duże, marki made in china. Klapki są wiekowe, zniszczone, ale do mokrych robot i kąpieli podopiecznej są niezastąpione. Potem musiałam jeszcze dwa miejsca zaliczyć, wszędzie będąc wystawiona na ogląd życzliwych i mniej życzliwych oczu, złapałam rozbawione spojrzenia..ale i politowanie w oczach. Tak to się wygłupiłam Dziękuję Wam pięknie za udział. Serdeczności śle jak zawsze.Leda. Odpowiedz Link
nagietek123 Re: Rozwiązanie zagadki 02.08.15, 12:08 Bardzo sympatyczna zagadka, moje karty faktycznie pasowały Odpowiedz Link
nikix4 Re: Rozwiązanie zagadki 02.08.15, 13:10 To mi się udało A poważnie, to przypomniałam sobie, że 6 kielichów jako karta dnia sprawiła, że wyszłam na zakupy w bluzce od pidżamy. Jak widzisz, nie tylko Tobie zdarzają się takie przypadki Odpowiedz Link