nagietek123 12.08.15, 08:58 Przypominam: dziś noc spadających meteorytów. Życzenia macie już przygotowane? ja mam tyle, że chyba całą noc będę czuwać, by nałapać tych spadających z nieba meteorytów Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inguszetia_2006 Re: Noc meteorytów 12.08.15, 11:28 Witam Nie mam życzeń. Podejdę do sprawy naukowo i matematycznie. Wyjmę lunetę i będę liczyć;-D Ciekawe, czy będzie coś widać w Warszawie. W sumie, niebo bezchmurne. Pogadamy wieczorem. Pzdr. Ing Odpowiedz Link
algaria Re: Noc meteorytów 12.08.15, 12:55 Najśmieszniejsze jest to, że co radio, gazeta czy inny portal podają inną datę tej fajnej nocy i ja już od 2 północy stoję jak ta zjawa w koszuli nocnej na balkonie i gapie się w niebo w oczekiwaniu na deszcz spadających meteorów i co? I .. to dopiero dziś.. a algaria stała na balkonie bosa, w chłodzie i przeciągu, z zadartą głową do skurczy w karku .. ale jaka to przyjemność tak stać targana przyjemnym wiaterkiem, prosto z piekła w pokoju nawet bez meteorów Dziś z chęcią postoje jeszcze raz. Tam życzenia? widok najważniejszy Odpowiedz Link
bladamery Re: Noc meteorytów 12.08.15, 21:50 Pfff.....miała być randka z Perseidem, a tu piwo mi się kończy i nic! A jak u Was? Odpowiedz Link
algaria Re: Noc meteorytów 12.08.15, 22:31 A to nie za wcześnie - nie koło północy?.. Może w mieście patrzysz i nie widzisz.. zresztą u mnie na wsi też nic nie widać - chmury są czy jak - a może to znowu nie ta noc Odpowiedz Link
caro-caro Re: Noc meteorytów 12.08.15, 22:36 Kicha po całości... chmury chmury chmury i wieje. Nie mam takiej zwiewnej koszulki jak Algaria, więc nawet za białą damę nie mogę robić Odpowiedz Link
algaria Re: Noc meteorytów 12.08.15, 22:40 A po której stronie nieba to będzie latać, bo wyczytałam że północny wschód, a może na złą stronę "paczę" Nad naszą wsią przeleciał meteoryt, nad naszą wsią przeleciał no i zgasnął... Odpowiedz Link
bladamery Re: Noc meteorytów 12.08.15, 22:51 w zach-pom chmury zapierdzieliły całe niebo, więc z której strony bym nie zaatakowała, to chyba nic z tego... Odpowiedz Link
kashaa_35 Re: Noc meteorytów 12.08.15, 23:19 W Krakowie także chmury... Nic nie widać, nawet jednej gwiazdy.... Odpowiedz Link
babowa Re: Noc meteorytów 12.08.15, 23:36 a tam a u mnie wszystko rozswietlony, lampy w pelnym napieciu za wuja nic nie widac Odpowiedz Link
nagietek123 Re: Noc meteorytów 13.08.15, 06:12 No niestety, wyglądałam, chodziłam boso po trawie w ogrodzie i tylko chmury niestety... Będę próbować nadal, bo one jeszcze do końca sierpnia będą spadać, ale ponoć nie w takich ilościach Odpowiedz Link
leda-is-one Re: Noc meteorytów 13.08.15, 06:57 mnie spadł kłopot jak wielki meteoryt na głowę.. zepsuł się mój nośnik dostępu do internetu..ale se poradziłam, rano, marzenia się spełniają szybko Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: Noc meteorytów 13.08.15, 09:35 Witam No i nie policzyłam, bo zasnęłam. Pzdr. Ing Odpowiedz Link
algaria Re: Noc meteorytów 13.08.15, 11:27 Rozczarowałam się - miał być deszcz, a tylko pokropiło .. za jasno było Odpowiedz Link
nikix4 Re: Noc meteorytów 13.08.15, 13:10 Ja tam zbojkotowałam meteoryty. Wyciągnęłam listę życzeń z zeszłego roku. W tym roku w zasadzie mogłabym ją przepisać. Tylko po co Odpowiedz Link
nagietek123 Re: Noc meteorytów 13.08.15, 22:16 W ciągu 20 minut widziałam 4 i wystarczy, nie można być zachłannym Odpowiedz Link