Dodaj do ulubionych

zagadka - po nowemu :P

26.09.15, 23:51
Chciałabym sama, niestety nie mogę bo znam odpowiedź.
Ale mam zagadkę dla tych z Was, które tej Pani nie znają.
Spróbujcie za pomocą Tarota ustalić wiek tej Pani i czym ta Pani zajmuje się na co dzień

https://i.huffpost.com/gen/1129829/images/o-POSTPONING-RETIREMENT-facebook.jpg

Ciekawa jestem, jak to pokażą karty smile

ps. przewidziana nagroda - przesłanie z Kart Twórcy
Obserwuj wątek
    • kita32 Re: zagadka - po nowemu :P 27.09.15, 08:41
      wiek - As Pucharów (-) - wygląd jest mylący, biologicznie jest młoda, ale jest już w tzw schyłkowej fazie życia (kielich odwrócony) czyli na emeryturze. Karta jednak podkreśla jej żywotność (As Pucharów).
      czym obecnie się zajmuje - 4 Kijów (-) - budowaniem czegoś nowego, co może mieć związek z domem.

Mam skojarzenia z emerytowaną aktorką, która niedawno urodziła bliźniaki. Mam wrażenie, że odczuwam ten sam typ energii, która pasuje mi do urodzenia dzieci w wieku w którym zwykle ma się wnuki.
      • nagietek123 Re: zagadka - po nowemu :P 27.09.15, 08:54
        Zajmuje się tym, co ja: jogą smile

Jaki ma prawdziwy zawód:
        z przełożenia: 7 kielichów, 3 kielichy, 9 denarów
        To jest jej zawód: Królowa kielichów, 5 denarów, Koło
        aktorka może być, pomyślałam też o jakimś hospicjum...
        do 60 lat- Gwiazda
        do 70 lat- 9 mieczy
        do 80 lat- Moc
        Pani wygląda mi (tylko z kart, bo wygląda bardzo dobrze) na leciwą - między 70 a 80.
        • nagietek123 Re: zagadka - po nowemu :P 29.09.15, 07:19
          Na miłość poproszę, po nowym roku - do do końca roku już mnie utwierdziłyście w przekonaniu, że nie będzie sad ale patrząc na tę panią - życie przede mną smile
          • nagietek123 Re: zagadka - po nowemu :P 29.09.15, 07:31
            To KOło, które wylosowałam jak nic wskazywało na taniec, a ja jak nic: aktorka ...
          • nikix4 Re: zagadka - po nowemu :P 29.09.15, 12:39
            Na co czekasz ?

Czy wierzysz, że wszystko się dobrze ułoży, czy myślisz, że znowu coś będzie nie tak ?
            Spodziewasz się miłości czy zranienia ? Spodziewasz się bogactwa czy myślisz, że Twoim przeznaczeniem jest bieda ? Chcesz łatwego życia czy ciągłych problemów ?

Czego chcesz dla siebie? Żeby był mądry ? Zaradny? Odpowiedzialny? Doskonały?
            Skąd się biorą te oczekiwania. Są dla Ciebie dobre czy sprawiają Ci ból ? Czy pomagają Ci stworzyć życie jakiego pragniesz ? Co się dzieje, gdy Twoje pragnienia pozostają niespełnione ?

Pragnienia same w sobie nie są złe. Pochodzą z Twojego systemu wierzeń a ten system wierzeń tworzy rzeczywistość. Zrelaksuj się i spojrzyj w głąb siebie na to czego rzeczywiście chcesz, na co rzeczywiście zasługujesz.
            A potem działaj smile
      • nikix4 Re: Kita 29.09.15, 12:16
        Co wybierzesz wiedząc, że dziś jest pierwszy dzień twojego Życia?

Gdybyś dziś umarła i otrzymała dar powrotu z czystym kontem. Nowy start. Dojrzała i gotowa do działania. Czy uwolniłabyś się od koła karmy, pozwoliła odejść cyklom, którymi żyłaś ?
        Czy uwolniłabyś się od odpowiedzialności i bagażu, który dźwigasz ? Zaczęłabyś od początku ?

Teraz masz taką możliwość.

Jeśli możesz zacząć od nowa, co wybierzesz?
    • inguszetia_2006 Re: zagadka - po nowemu :P 27.09.15, 10:12
      Witam
      Wiek kobiety poznaje się po szyi i dłoniach. Niepotrzebnie pokazałaś szyję;-P Oceniam tę panią na 74 lata. Wyciągnęłam Siłę, odwróconą, co oczywiste. Schyłek życia czyli. A Król kielichów i 2 buław na jej pracę. Może być terapeutą uzależnień, psychologiem lub pracować w jakimś ministerstwie. Tak, to może być polityk, prezesowa jakiejś organizacji rządowej lub pozarządowej. W dwójce buław widzę ludzi, którzy kierują innymi i w Królu kielichów też, przede wszystkim w nim. Nie chcę dokładać więcej kart, bo wyjdzie sajgon. Poprzestanę na tych dwóch.
      Pzdr.
      Ing
      • nikix4 Re: Inga 29.09.15, 12:57
        Nigdy nie jesteś sam.

W tym właśnie momencie otacza Cię niezliczona ilość aniołów. Stoją przy Tobie wspierając Cię.
        Twoja anielska brygada zawsze oddana i gotowa działać w Twoim imieniu.
        Są też Archaniołowie, Arcymistrzowie i Inne istoty z różnych wymiarów, dla których największą radością jest wspierać Cię w procesie przebudzenia.

Odetchnij głęboko, otwórz serce i poczuj krążącą do koła energię.
        Jesteś kochana niezrównanie i nieskończenie za życie którym żyjesz. Przecierasz szlak otwierając ścieżki świadomości dając możliwość przebudzenia dla wszystkich ludzi i aniołów podążających za tobą.
        • inguszetia_2006 Re: Inga 29.09.15, 13:29
          Witam
          Dziękuję Nikix. Piękną kartę mi wyciągnęłaś. Miło, że wspiera mnie trzeci wymiar w takiej ilości;-D Poczułam się ważna jak królowa jakaś!
          Pzdr.
          Ing
    • algaria Re: zagadka - po nowemu :P 27.09.15, 13:19
      wiek - 3 buław - jakby się zatrzymał czyli jest starsza niż na załączonym obrazku wygląda =- dam jej nawet po 60 ale mniej niż 70
      Czym się zajmuje na co dzień? as kielichów - uzdrawianie, masaże, naturalne terapie, dietetyka w każdym razie w zdrowym ciele zdrowe ciele... no podciągnę pod fizjoterapie i opiekę.. choć as kielichów kiedyś pokazał mi wannę i sedes - ale nie posądzam tej pani o sprzątanie, no chyba że we własnym domu wink
      • nikix4 Re: Algaria 29.09.15, 13:10
        Wybierasz kontr - akcję czy ekspansję ?

Zatrzymaj się na chwilę. Nie próbując niczego zmieniać, poczuj swoje ciało.
        Poczuj pozycję w której jesteś, poczuj swoją posturę, poczuj swoją energię.
        Jesteś spięta czy rozluźniona? Czujesz się malutka czy wierzysz, że możesz góry przenosić ?
        Wolna czy ograniczona?
        Jeśli poczujesz natłok takich uczuć jak: strach, zwątpienie, ból, zmartwienie, poczucie winy - weź głęboki oddech i rozluźnij się. Pozwól aby Twoja energia się uaktywniła i krążyła tworząc przestrzeń na nowe rozwiązania, które wcześniej były dla Ciebie niedostępne.
        Zamień ból w radość a strach i zmartwienia w wolność. Oddychając świadomie odmienisz siebie i Twoja energia znajdzie dla Ciebie wszystkie potrzebne rozwiązania.
        • algaria Re: Algaria 29.09.15, 20:56
          Dziękuję bardzo
          Postaram się dostosować to mądrych rad
    • aprepope Re: zagadka - po nowemu :P 27.09.15, 13:32
      Na wiek nie bede ciagnac kart, bo widze Jej szyje, wiec ta pani od pewnego juz czasu jest w wieku emerytalnym - jest juz okolo 70-ki. A czym sie zajmuje? Mysle, ze niejako "pilotuje" jakas osobe, lub osoby (VII. Rydwan) - Ona ma doswiadczenie i uwaza na to, zeby inni nie zrobili sobie krzywdywink
      • nikix4 Re: rozwiązanie 28.09.15, 23:33
        Pani nazywa się Phyllis Sues. Była baletnica. Była właścicielka firmy, która zajmuje się projektowaniem mody sportowej.
        Od 2003 r. Pani Sues jest zawodową tancerką tanga, komponuje i produkuje własną muzykę.
        Hobbystycznie uprawia jogę, skacze na spadochronie, gra w tenisa.

Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to, że Phyllis w kwietniu skończyła 92 lata a tanga nauczyła się tańczyć 10 lat temu.

Bardzo fajnie Wam to karty pokazały ale nikt nie zgadł chociaż każda z Was na coś wpadła.
        Najbliżej wieku i zajęcia była Nagietek. Nagietku - jeśli masz jakieś specjalne życzenie - pisz smile
        Dla pozostałych Pań - wylosuję przesłanie Kart Twórcy na październik.

Dziękuję za udział smile
        • bladamery Re: rozwiązanie 29.09.15, 10:36
          92 lata????? O matyldo! Gdyby nie zeschnięta stopa i szyja, to nie dałabym jej więcej niż 55!
          • nikix4 Re: Bladamery 29.09.15, 13:24
            Co wybiera twoje ciało?

Co czuje twoje ciało? Ciało fizyczne niesie niebywałą mądrość. Gdy Twój umysł nie wie, jaki wybór jest najlepszy w danym momencie, ciało zawsze wie. Masz przed sobą wybór, mały czy duży - zatrzymaj się na chwilę. Odetchnij głęboko. Rozważając różne opcje, poczuj swoje ciało. Czy Twój brzuch napina się? Czy Twoje serce jest otwarte ? Czy Twoje mięśnie są spięte i sztywne? Czy stoisz prosto i swobodnie? Twoje ciało czuje wolność, strach, radość w bardzo bezpośredni sposób i to może być doskonała podpowiedzią przy dokonywaniu wyborów.

Słuchaj, czego pragnie Twoje ciało? Na jaki rodzaj jedzenia lub picia ma teraz ochotę? Co by chciało robić, czego doświadczyć? Czy pragnie ruchu? Odpoczynku? Oddychania? Chce czuć słońce? Spać? Czy jesteś w stanie kochać siebie wystarczająco by ufać mądrości Twego ciała i dać mu to, czego pragnie?

Twoje ciało jest samo-balansującą się i samo-leczącą się istotą. Twoje ciało bardzo łatwo znajdzie swoją naturalną równowagę i będzie ci służyć w najwyższym stopniu.
            • bladamery Re: Bladamery 29.09.15, 13:31
              O, dziękuję smile

Czytam i się hipnotyzuje....Warto tak na chwilę przysiąść i oczyścić duszę, ciało, głowę....... Oby nie kieszenie big_grin
        • kita32 Re: rozwiązanie 29.09.15, 12:30
          Niesamowite! 92 lata! Po prostu trudno uwierzyć!
      • nikix4 Re: zagadka - po nowemu :P 29.09.15, 13:14
        Co byś wybrał gdybyś nie musiał dłużej nikomu uzasadniać swojego wyboru?

Czy wybierzesz zaufanie do samej Siebie, do wrodzonej mądrości wewnątrz ciebie, nawet, gdy twoje wybory nie mają sensu dla innych ludzi? A co jeśli twoje wybory są bezsensu nawet dla ciebie?

„Sens” i logika pochodzą z umysłu, ale Twój umysł nie został zaprojektowany by kontrolować Twoje życie. To twoje zadanie, pełnej boskiej Istoty, którą jesteś. Jakiego wyboru dokonałbyś gdybyś po prostu podążał za głosem swojego serca? Zawsze może się znaleźć ktoś by zasiać w tobie zwątpienie, by cię odstraszyć czy spróbować odebrać ducha. Czy jesteś w stanie zignorować te głosy i być uważnym na wezwania własnej Duszy?
        • nikix4 Re: Apre 29.09.15, 13:16
          Co byś wybrał gdybyś nie musiał dłużej nikomu uzasadniać swojego wyboru?

Czy wybierzesz zaufanie do samej Siebie, do wrodzonej mądrości wewnątrz ciebie, nawet, gdy twoje wybory nie mają sensu dla innych ludzi? A co jeśli twoje wybory są bezsensu nawet dla ciebie?

„Sens” i logika pochodzą z umysłu, ale Twój umysł nie został zaprojektowany by kontrolować Twoje życie. To twoje zadanie, pełnej boskiej Istoty, którą jesteś. Jakiego wyboru dokonałbyś gdybyś po prostu podążał za głosem swojego serca? Zawsze może się znaleźć ktoś by zasiać w tobie zwątpienie, by cię odstraszyć czy spróbować odebrać ducha. Czy jesteś w stanie zignorować te głosy i być uważnym na wezwania własnej Duszy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka