Dodaj do ulubionych

7 metod- prościej się nie da ;)

02.04.16, 17:38
7 sposobów na poprawienie sobie nastroju/samopoczucia lub podwyższenie energii. Zagadka. Bardzo prosta- obiecuję smile

1. Spotkaj się z kimś, kogo lubisz. Z przyjaciółką, z ukochanym, z siostrą, bratem... Ważne, abyś czuła pozytywną więź z tą osobą i porozumienie obustronne. Napijcie się kawy, herbaty, a może po lampce wina? Ważny jest po prostu kontakt z kimś bliskim.

2. Wyjdź na świeże powietrze, z dala od miasta i hałasu. Potrzebny Ci kontakt z naturą, jakieś piękne miejsce, w którym poczujesz się dobrze. Jedź na działkę, jak masz. Wyjdź przed dom. Nie zapomnij wziąć ze sobą krzesełka, na którym będziesz mogła usiąść wygodnie i wystawić twarz w kierunku słońca smile Rozpieść się. Zabierz ze sobą dzieci, jeśli je masz, niech też się pocieszą. Jeśli takie rozwiązanie jest niemożliwe, to zadbaj o swój wygląd, idź do kosmetyczki lub zrób sobie domowe spa.

3. Aktywność fizyczna jest korzystna. Możesz też zrobić coś dla swojego pupila. Masz psa? Wyjdź z nim na spacer. Masz kota? Dopieść go. Jak nie masz zwierząt, to zajmij się swoimi "potworami" mentalnymi- lękami, obawami, negatywnymi wzorcami. Afirmacja będzie tu pomocna.

4. Weź swoje sprawy w swoje ręce. Nie czekaj na innych, wykaż się niezależnością. Zwróć na siebie uwagę innych. Ubierz się seksownie i oczaruj mężczyzn albo zrealizuj pomysł, wyróżnij się w środowisku, w którym się obracasz. Użyj własnej siły i wyjątkowości, aby olśnić świat smile

5. Przewietrz swoje mieszkanie. Otwórz okna na oścież, niech wpadnie słońce i nowa energia. Idź na zewnątrz, zobacz jak odradza się życie, z ziemi, z nasion wyrastają kwiaty, zieleni się trawa. Czas zimy minął, poczuj w sobie tą energię i obudź się do życia jak roślina po zimie.

6. Wyjedź gdzieś. Zmień miejsce. Wsiądź w samochód, pociąg, wybierz się w podróż. Albo zmień swój sposób myślenia. Ważne, abyś znalazła się w innym punkcie życia. Jeśli się czegoś boisz, to zrób to. Nie tkwij wciąż w tym samym miejscu.

7. Co jest twoim duchowym pokarmem? Co sprawi, że Twoja dusza zatańczy z radości? Połącz się z pozytywną energią, z wyższą siłą od siebie, zaznaj pełnej radości, znajdź w sobie pasję, uczucie, które poprowadzi Cię do entuzjazmu, świeżości emocjonalnej. Oddaj się artystycznej pracy, wykorzystaj natchnienie albo zakochaj się.

Mam przeczucie, że każda z Was trafi bezbłędnie smile Zapraszam, bo zagadka jest naprawdę prosta- znaczenie+obraz.
Obserwuj wątek
    • rozmaryn_1 Re: 7 metod- prościej się nie da ;) 02.04.16, 18:26
      Do nr 5- zapomniałam o najważniejszym tongue_out To oczywiście też wielkie "sprzątanie" w swoim życiu, w szafkach, ale i w sprawach. Trzeba się zastanowić, co jeszcze nam posłuży, a co warto wyrzucić, pozbyć się. Chodzi o rzeczy jak i sprawy, sytuacje, może czasem znajomości. Segregacja na różne kupki, a potem zostawiamy to co najważniejsze, a wolną przestrzeń zapełniamy nowymi pomysłami i celami smile
    • evro44 Re: 7 metod- prościej się nie da ;) 03.04.16, 11:22
      Dla innych może łatwe dla mnie niekoniecznie wink
      1.3 pucharów
      2.Słońce
      3.Moc ?
      4.Królowa Buław?
      5.8 buław?
      6.6 mieczy a może Rydwan
      7.Umiarkowanie
      Praktycznie wszędzie mam wątpliwości ale chcę cwiczyć
      • rozmaryn_1 Re: 7 metod- prościej się nie da ;) 03.04.16, 11:41
        Ewo, cieszę się, że spróbowałaś smile Chyba nie tylko Tobie wydało się to trudne. Nie będę pisać, ile masz trafień, ale jak już weźmie udział każdy, kto ma ochotę, to na końcu podam Wam nie tylko rozwiązanie, ale dlaczego to miały być te karty, po czym można było poznać, ok? Patrzyłam na obrazek i trochę wg niego opisywałam, ale i tak, żeby nie stracić z oczu sensu karty. Ale nie każdą kartę można opisać dosłownie, bo by głupoty wyszły.
        Pozdrawiam smile
    • nagietek123 Re: 7 metod- prościej się nie da ;) 03.04.16, 13:16
      Wbrew zapewnieniom Roz - zagadka wcale do łatwych nie należy...
      Oto moje typy:
      1. 2 kielichów
      2. 9 monet
      3. Paź mieczy/Rycerz mieczy
      4. 6 kijów
      5. Sąd
      6. 6 mieczy
      7. Król,owa kielichów
    • algaria Re: 7 metod- prościej się nie da ;) 03.04.16, 13:56
      Matko - to jest zagadka? A ja myślałam, że podrzucasz artykuł psychologiczny big_grin Ale jestem rozgarnięta big_grin
      1 2 kielichów
      2 4 buław/9 monet
      3 Jak pupil to skojarzyło mi się z Głupcem, ale mi moje własne lęki wychodzą w 9 mieczy
      4 as monet/ Moc
      5 Wieża / 6 mieczy
      6 8 mieczy/Świat
      7 Słońce
    • rozmaryn_1 Re: 7 metod- prościej się nie da ;) 03.04.16, 17:54
      Jak Wam przedstawię rozwiązanie i swój tok myślenia, to zdziwicie się, jaka to prosta zagadka. Pomijacie czasem obrazek na karcie ( mam na myśli klasykę, nie jakieś udziwnienia). Przyjmujecie, że jakieś określenie jest metaforyczne i oderwane od karty, a te symbole tam są na tej karcie! Nie trzeba nic kombinować smile
      • niki.ix Re: 7 metod- prościej się nie da ;) 03.04.16, 18:21
        Ja się nie podejmuję. Wiem, że czytamy karty trochę inaczej.
        A może więcej niż trochę wink
    • inguszetia_2006 Re: 7 metod- prościej się nie da ;) 03.04.16, 21:02
      Witam
      Znowu wydaje się banalne. Ale na medale nie liczę:-0
      6 kielichów, Cesarzowa, Księżyc, Królowa buław, As buław, Rydwan, As kielichów.
      Co tu tyle buław mi wyszło?big_grin Księżyc dałam, bo pies tam jest;-P
      Pzdr.
      Ing
    • rozmaryn_1 ROZWIĄZANIE 05.04.16, 22:20
      1. Spotkaj się z kimś, kogo lubisz. Z przyjaciółką, z ukochanym, z siostrą, bratem... Ważne, abyś czuła pozytywną więź z tą osobą i porozumienie obustronne. Napijcie się kawy, herbaty, a może po lampce wina? Ważny jest po prostu kontakt z kimś bliskim.
      Tu trafiłyście prawie wszystkie. 2 puchary- bratnie dusze, przyjaźnie, miłości wszelakie, wspomniałam o napiciu się, bo w końcu karta pucharowa.

2. Wyjdź na świeże powietrze, z dala od miasta i hałasu. Potrzebny Ci kontakt z naturą, jakieś piękne miejsce, w którym poczujesz się dobrze. Jedź na działkę, jak masz. Wyjdź przed dom. Nie zapomnij wziąć ze sobą krzesełka, na którym będziesz mogła usiąść wygodnie i wystawić twarz w kierunku słońca Rozpieść się. Zabierz ze sobą dzieci, jeśli je masz, niech też się pocieszą. Jeśli takie rozwiązanie jest niemożliwe, to zadbaj o swój wygląd, idź do kosmetyczki lub zrób sobie domowe spa.
      Cesarzowa. Spójrzcie na obrazek- bogactwo natury, karta ziemi, rolnictwa, widzimy cesarzową na łonie natury, a po co krzesełko? żeby jakiś tron miała, bo to cesarzowa. Ona lubi poleniuchować, poleżeć, nic nie robić, rozpieścić się. Dzieci, bo to karta tez macierzyństwa, choć nie ma ich na karcie. Podpowiedzią miała być kosmetyczka czy spa- kobieca energia.

3. Aktywność fizyczna jest korzystna. Możesz też zrobić coś dla swojego pupila. Masz psa? Wyjdź z nim na spacer. Masz kota? Dopieść go. Jak nie masz zwierząt, to zajmij się swoimi "potworami" mentalnymi- lękami, obawami, negatywnymi wzorcami. Afirmacja będzie tu pomocna.
      Moc. Przecież na karcie mamy kobietę z lwem- lew symbol dzikiego zwierzęcia, ale został oswojony czyli ZWIERZETA UDOMOWIONE- psy, koty... smile A jak są na dworze, to spacer się psu należy, nie? Poza tym to AW czyli pasuje do formy terapii jaką jest kontakt z ukochanym zwierzakiem. Podrapać go za uchem, przytulić się do takiego futrzaka- to czysta przyjemność smile Poza tym lew ten symbolizuje nasz gniew czy emocje, które trudno opanować, więc mogą być to "potwory mentalne". Afirmacje zawsze pomagają itp.

4. Weź swoje sprawy w swoje ręce. Nie czekaj na innych, wykaż się niezależnością. Zwróć na siebie uwagę innych. Ubierz się seksownie i oczaruj mężczyzn albo zrealizuj pomysł, wyróżnij się w środowisku, w którym się obracasz. Użyj własnej siły i wyjątkowości, aby olśnić świat
      Królowa buław, bo lubi uwodzić, zwracać uwagę na siebie, ocieka seksapilem, jest niezależna itd.

5. Przewietrz swoje mieszkanie. Otwórz okna na oścież, niech wpadnie słońce i nowa energia. Idź na zewnątrz, zobacz jak odradza się życie, z ziemi, z nasion wyrastają kwiaty, zieleni się trawa. Czas zimy minął, poczuj w sobie tą energię i obudź się do życia jak roślina po zimie.
      Sąd. Na karcie przecież ludzie opuszczają groby, żeby zmartwychwstać. Nasze mieszkania z tym nieświeżym, starym powietrzem (brzydkie porównanie do grobowcówwink) też trzeba otworzyć i wyjść na powietrze. Słowo- odrodzenie, obudzenie jak roślina po zimie też powinno się kojarzyć z ta kartą. Sortowanie i wyrzucanie starych rzeczy- no sąd nad rzeczami i spawami- co potrzebne, co do wyrzucenia...

6. Wyjedź gdzieś. Zmień miejsce. Wsiądź w samochód, pociąg, wybierz się w podróż. Albo zmień swój sposób myślenia. Ważne, abyś znalazła się w innym punkcie życia. Jeśli się czegoś boisz, to zrób to. Nie tkwij wciąż w tym samym miejscu.
      6 mieczy. Rydwan to zdecydowane dążenie do sukcesu. W 6 mieczy czasem się boimy, przeprawa jest trudna, bo nie wiemy, co nas tam czeka, wymaga to od nas odwagi, budzi niepewność, widac postacie od tyłu, z radości nie skaczą, są skupione. I jeszcze sposób myślenia wskazuje na miecze, bo mysli, tak?

7. Co jest twoim duchowym pokarmem? Co sprawi, że Twoja dusza zatańczy z radości? Połącz się z pozytywną energią, z wyższą siłą od siebie, zaznaj pełnej radości, znajdź w sobie pasję, uczucie, które poprowadzi Cię do entuzjazmu, świeżości emocjonalnej. Oddaj się artystycznej pracy, wykorzystaj natchnienie albo zakochaj się.
      As pucharów. Pokarm duchowy- na karcie komunia przecież- gołąb- symbol ducha, to co jak nie pokarm duchowy? i natchnienie i początek miłości i jedność z siłą wyższą, wszystko pasuje do asa pucharów.
      Podsumowanie- dziękuję i gratuluję dziewczyny, bo udało się Wam mimo wszystko odgadnąć wszystkie karty. Wspólnymi siłami, ale jednak smile Nagród nie proponuję, bo chwilowo nie mam czasu, ale jak złapie oddech, to wróce do tematu smile I co, proste było, czy nie?
    • algaria Re: 7 metod- prościej się nie da ;) 05.04.16, 22:28
      Proste, nieproste.. ale zabawa fajna smile
      • nagietek123 Re: 7 metod- prościej się nie da ;) 06.04.16, 08:36
        Trudniej się nie dało?
        • rozmaryn_1 Re: 7 metod- prościej się nie da ;) 06.04.16, 20:51
          Nagietku ambitny, trudniej zawsze można, ale innym osobom może to nie pasować wink big_grin
    • evro44 Re: 7 metod- prościej się nie da ;) 06.04.16, 20:39
      Moje trafienia to mniej niż 50%. Jeszcze nie łapię klimatu do końca. Ale proszę o więcej smile
      • rozmaryn_1 Re: 7 metod- prościej się nie da ;) 06.04.16, 20:53
        Całkiem nieźle Ci poszło biorąc pod uwagę, że zagadka wcale nie okazała się taka łatwa. Jak wymyślę temat, to na pewno coś nowego wrzucę smile Zawsze mi się zdawało, że zagadki Algarii to są dopiero trudne i zagmatwane smile
    • rozmaryn_1 To wracam do tematu ;) 10.04.16, 10:00
      Chce ktoś przesłanie anielskie na nadchodzący tydzień?
      • algaria Re: To wracam do tematu ;) 10.04.16, 12:51
        A ja poproszę smile Tylko w nowym wątku wink niech licznik bije tongue_out
      • inguszetia_2006 Re: To wracam do tematu ;) 10.04.16, 17:26
        Witam
        Poproszę. Dają to bierz, biją to uciekajbig_grin
        Pzdr.
        Ing

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka