kokoryczko 29.04.16, 15:06 Witam! Spytałam karty o swoje zdrowie (co się teraz dzieje w moim ciele). Wybrałam 3 puchary Rycerz buław 9 denarów jak myślicie, co ten układ mówi? Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rozmaryn_1 Re: pytanie o zdrowie 29.04.16, 18:07 A zakładasz, że każda karta wskazuje dolegliwość czy to ma być ogólna informacja na zasadzie- jestem zdrowa czy chora? Nie rozumiem pytania. Odpowiedz Link
kokoryczko Re: pytanie o zdrowie 29.04.16, 23:14 zdecydowanie czy jestesm chora a coś mi dolega.. zanim dojdę do lekarza, powróże sobie heh. Odpowiedz Link
rozmaryn_1 Re: pytanie o zdrowie 30.04.16, 22:34 Nie wiem, jakie masz objawy, bo te karty to się specjalnie nie łączą znaczeniowo, ale możliwe, ze można je jakoś zrozumieć, jak się zna objawy, jakie masz. Jesli chodzi o temat zdrowia, to mi pasuje interpretacja Chrzanowskiej i jej się trzymam. Czemu? Nie wiem. Analizowałam jej tryb myslenia i karty i zdaje mi się, że jest to logiczne. Czasem jednak czuje, ze prawda jest inna, wtedy ide za intuicją. Ogólnie rzecz biorąc to 3 puchary to uklad moczowy i to mi sie sprawdza. Wiadomo- dużo tu wody, wiec skojarzenie z moczem i pęcherzem. Rycerz buław to ogień, krew i ruch czyli serce i mogą byc tu zaburzenia rytmu serca, arytmia znaczy się. 9 denarów to dla mnie skóra i problemy skórne. Jak widać każda karta wskazuje kompletnie inny rodzaj problemu, wiec nie wiadomo, czy to łaczyć czy traktowac jak rózne problemy. Sama pomyśl, czy coś Ci to mówi i czy masz inne skojarzenia. Odpowiedz Link
algaria Re: pytanie o zdrowie 29.04.16, 23:40 Pytanie dziwne i odpowiedź będzie również dziwna - co się teraz w Twoim ciele dzieje? - procesy fizjologiczne się dzieją. Odpowiedz Link
kokoryczko Re: pytanie o zdrowie 01.05.16, 20:59 już odpowiadam Moim problemem są bóle pleców na odcinku lędźwiowym i piersiowym. Ból się przemieszcza, w górę i w dół, czasem na boki na wysokości dolnych żeber. Mam tez problem z jelitami. Choruję przewlekle i mam obrzęki (nie od nerek). Stąd moje pytanie, trochę dziwnie zadane, niestety Oczywiście, wizyta lekarska, badania są potrzebne. Odpowiedz Link
algaria Re: pytanie o zdrowie 01.05.16, 21:24 zbadaj sobie pęcherzyk żółciowy - wystarczy USG - mając w nim kamienie miałam właśnie takie przemieszczające się bóle kręgosłupa. Odpowiedz Link
algaria Re: pytanie o zdrowie 01.05.16, 21:34 i zbadaj sie kobieco - możesz mieć endometriozę Odpowiedz Link
kokoryczko Re: pytanie o zdrowie 01.05.16, 22:58 ne zdziwiłabym się tym pęcherzykiem.. obie babcie i ciotka ze trony mamy mają usunięte pęcherzyki.. tata i mama również z problemami żołądkowo jelitowymi. Sama też już leczyłam się gastrologicznie, tylko póki co sam pęcherzyk był "czysty". Zobaczę na następnym usg. Dziękuje za interpretację! Odpowiedz Link