algaria 01.01.18, 12:23 Jeśli ktoś potrzebuje to zapraszam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bronxi Re: Energia roku 01.01.18, 13:54 JA potrzebuje, bo u mnie smutno zaczął się rok... Pozdrawiam serdecznie... Odpowiedz Link
algaria Re: Energia roku 01.01.18, 16:48 Król kielichów - smutki pójdą precz, ale jest tu zmęczenie i pozamykanie pewnych rozdziałów w życiu. Tęsknota, trochę żalu, ale to też mężczyzna - opiekun, tylko uwaga, bo może mieć nałogi. Odpowiedz Link
algaria Re: Energia roku 01.01.18, 16:53 Ostatnio dla Ciebie wychodzą mi smutniejsze karty - 5 kielichów. To wspominanie, sentyment, rozżalenie, dzielenie włosa na czworo, rozdrapywanie ran, to niestety mniej dostaniesz niż oczekiwałaś. Ale.. 5 kielichów mówi o pozbyciu się złudzeń i to uważam za dobrą stronę tej karty, bo ileż można żyć złudzeniami, iluzjami i jakimiś wyobrażeniami. % kielichów to jednak jakieś dary są i jeśli je docenisz i pogodzisz się z taką a nie inną ich ilością to też będzie dobrze. i ta 5 to miłość romantyczna i platoniczna - ale po w..uj Ci miłość kogoś, kogo nie pokochasz. Trudniejsza będzie 2 połowa roku i tyle. Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: Energia roku 01.01.18, 17:15 Witam Dzięki. Nie da się tej karty polubić. Jak się nie obrócisz dupa zawsze z tyłu;-P Nie czuję tej wibracji jeszcze, ale rok jest długi. Sama sobie wyciągnęłam Świat, ale poprosiłam cię o kartę, bo za cukierkowo mi wyszło, zbyt życzeniowo. A ty chcesz kartę na energię roku? Mam wyciągać? Pzdr. Ing Odpowiedz Link
algaria Re: Energia roku 01.01.18, 17:20 Bardzo proszę - zobaczymy co Ci wyjdzie Ja miałam w ur. 5 kielichów jako dar od wszechświata - dziękuję za taki dar Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: Energia roku 01.01.18, 17:34 Witam Proszę - Arcykapłan! Będziesz mistrzem albo będziesz szukać mistrza. Uduchowiony rok, w sensie pozytywnym, pewność, mądrość, jasna ścieżka. Nie będzie wahania i księżycowych klimacików. Ale Arcykapłan to też piątka;-P Coś się piątki przyczepiły do ciebie, faktycznie Pzdr. Ing Odpowiedz Link
algaria Re: Energia roku 01.01.18, 18:11 Ja na nic nie mam czasu i może to jest ta ogólna 5 ruch, zamieszanie i pęd, chciałbym już zwolnić ale nie umiem. Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: Energia roku 01.01.18, 18:21 Witam Kapłan to raczej siedzi i się nie rusza. Może wreszcie będziesz miała czasu więcej dla siebie, żeby posiedzieć i po prostu podumać nad życiem. Nie widzę w Kapłanie ruchu wcale. Jak siadł tak siedzi już tysiąc lat Zwolnisz w 2018 roku. Tak bym to interpretowała. Pzdr. Ing Odpowiedz Link
ezokarty Re: Energia roku 03.01.18, 13:26 Z moich skromnych doświadczeń: tarotowe piątki (Małe Arkana), to pewne kryzysy/kryzysiki. Na jakim polu głównie, to zależnie od żywiołu i kontekstu... Za to V Kapłan może przedstawiać energię osoby, która takie, lub pewne z nich przeżyła, czasem boleśnie się doświadczyła, a dzięki temu czegoś więcej dowiedziała, nauczyła... Mam wrażenie, że to może być pewna zapowiedź konfliktu (pokoleniowego? zawodowego? towarzyskiego?). V Kapłan, to czasem obraz danej osoby i oponentów, myślących inaczej. Siła duchowa powinna wtedy i być i moze być wystawiana na mniejsze lub większe próby. Niełatwo jest mieć autorytet, lub musieć go bronić. Odpowiedz Link
algaria Re: Energia roku 03.01.18, 20:39 Ja mam Papieża w portrecie tarotowym na celu, który mam osiągnąć i jako drogę do tego celu. Zwykle na karcie są trzy postacie - Papież siebie i dwie osoby przed nim klęczą. ja nie muszę być autorytetem, ja mogę być tym co do autorytetu przychodzi i prosi o naukę - w zależności od sytuacji. Nigdy mi Papież konfliktu nie pokazał, ale sztywne trzymanie się swoich zasad, pokazał mi że ktoś jest w związku (niekoniecznie małżeńskim ale partnerskim). I pokazał mi osobę wcale nie taką świętą i moralną jakby nazwa tej karty wskazywała Odpowiedz Link
ezokarty Re: Energia roku 03.01.18, 21:50 algaria napisała: > Ja mam Papieża w portrecie tarotowym na celu, który mam osiągnąć i jako drogę d > o tego celu. > Nigdy mi Papież konfliktu nie pokazał, ale sztywne trzymanie się swoich zasad, > I pokazał mi osobę wcale nie taką świętą i moralną jakby nazwa tej karty wskazy > wała Trzymanie się sztywne zasad nie powoduje konfliktu, choćby na poziomie mentalnym, w przypadku tej karty? Nie widzę w piątkach ruchu, a przynajmniej nie do przodu.....ale to tylko moje spostrzeżenia. Odpowiedz Link
algaria Re: Energia roku 03.01.18, 23:16 Numerologiczne 5 to ruch i działanie. Konflikt jest w 5 mieczy i buław. Ja w Papieżu widzę dyplomacje - umiejętność jak tego konfliktu uniknąć. Odpowiedz Link
ezokarty Re: Energia roku 03.01.18, 23:41 algaria napisała: > Numerologiczne 5 to ruch i działanie. Konflikt jest w 5 mieczy i buław. > W takim razie wg Ciebie w 5 kielichów i monet jest ruch i działanie? Jak tak uważasz. Mam inne zdanie co do 5 w numerologii i tarocie, ale każdy może mieć swoje Odpowiedz Link
algaria Re: Energia roku 04.01.18, 19:58 A to widzisz - chyba znamy inna numerologię dotyczącą 5 bo Numerologiczne piątki raczej nie potrafią usiedzieć w jednym miejscu, długo zajmuje im znalezienie odpowiedniego miejsca w życiu, uwielbiają podróżować i prowadzą bujne życie towarzyskie. Przesiadywanie w domu, raczej je nudzi, wolą one spędzać czas w miejscach, w których coś się dzieje, są ludzie, muzyka, ruch. A jeśli chodzi o 5 rok osobisty to: ZMIANY – ROZMAITOŚCI – NIESPODZIANKI To przede wszystkim wynagrodzenie poprzedniego Roku. W tym czasie dominują podróże, ruch, zmiany, realizacja potrzeby wolności i niezależności, doświadczanie przestrzeni – dzika energia twórcza i potrzeba przygody. Należy dosłownie łapać okazje w locie, ale i unikać podejmowania zbytniego ryzyka, rozpraszania uwagi i działań, a wszelkie dokumenty podpisywać z rozwagą. Tu nie ma statyki - tu jest ruch i działanie. Odpowiedz Link
ezokarty Re: Energia roku 04.01.18, 21:03 Całkiem możliwe, że znamy inną numerologię i inaczej patrzymy na cyfry/karty/rozkłady karciane i mnie to w sumie nie przeszkadza Nie stawiam znaku równości między: - 5. Rokiem Numerologicznym/Rokiem Osobistym - piątym Wielkim Arkanem - piątkami Małych Wtajemniczeń. Dla mnie piątki MA w Tarocie to wyzwania, bycie poza strefą komfortu, ale mogą (moim zdaniem) pokazywać zwyczajnie kryzys (może być on twórczy), ale i impas, już nie tyle twórczy, co marnotrawiący (energię, czas itp.). Moim zdaniem w V Kapłanie jest raczej pewna statyka, nawet jeśli wokół niego kręcą się ludzie Jesteś numerologicznie w 5-tym, tak? Wtedy V Kapłan, jako energia roku jest chyba niejako na miejscu. Niech będzie to korzystny rok, z tą, czy inną energią dobrze zrobić tyle, ile się da...... Odpowiedz Link
malamiss79 Re: Energia roku 01.01.18, 14:35 Poproszę też, wszystkiego dobrego Algario 😁 Odpowiedz Link
algaria Re: Energia roku 01.01.18, 16:56 5 mieczy - rok pewnego zwycięstwa ale po trupach, na siłę - więcej stracisz niż zyskasz - ale wygrasz. 5 mieczy to karta plotek, obmowy jakiś insynuacji. Nie daj się wciągnąć w jakieś głupie konflikty np w pracy, bo to na tobie się skupi w ostatecznym rozrachunku. Rok trochę nerwowy, może nie z awanturami ale podminowany, złośliwy - no nieprzyjemna atmosfera Cię czeka. Odpowiedz Link
algaria Re: Energia roku 01.01.18, 16:58 7 buław - jakaś trudna dla Ciebie się szykuje lub już o niej wiesz i w Nowy Rok wejdziesz walecznym krokiem. Czeka Cię udowodnienie swojej racji, nawet stanięcie sama przeciw wszystkim, ale wygrasz, zwyciężysz, choć okupisz to zmęczeniem - takim fizycznym - będzie dobrze. Odpowiedz Link
algaria Re: Energia roku 01.01.18, 17:05 Rycerz kielichów - takie trochę błądzenie, szukanie wyjścia z sytuacji, szukanie rozwiązań wielu spraw, trochę krążenie, trochę się snucie. Tu nie ma konkretnego działania, raczej taka rozlazłość, przeciąganie, czasem specjalnie, czasem niezależnie by jak najdłużej nie dojść do końca. Fantazja i wyobrażenia i rycerz to chłop ale taki trochę z pokrętną psychiką więc uważaj na fantastę i mitomana o perwersyjnych skłonnościach. Odpowiedz Link
leda-is-one Re: Energia roku 02.01.18, 06:08 Czyli nic dodać nic ująć, tak się snuję, kręcę, krążę a sprawy potem jakoś dziwnie same wyłażą a ja zdziwiona ze nie dokonczone. No to się teraz spinam w sobię, pogonię tego kielichowego. Bumerang nawracający ma pokrętną psychikę, a jakże, może lepiej juz nowego nie poznawać. Ślicznie Ci dziękuję Algario Odpowiedz Link
dzastirbiber Re: Energia roku 01.01.18, 15:37 Szczęśliwego Nowego Roku! Poproszę rownież. Odpowiedz Link
algaria Re: Energia roku 01.01.18, 17:08 9 monet - pieniędzy Ci nie zabraknie i wszelkiego spełnienia ale.... żeby nie było tak różowo to będzie Ci czegoś brakować. Przeważnie ta karta pokazuje mi się jako osoba/kobieta samotna bez partnera, ale mając wszystko inne potrzebny jest ktoś byle jaki - nie. Więc ciesz się bo ten rok będzie pełen sukcesów. Odpowiedz Link
algaria Re: Energia roku 01.01.18, 17:11 as monet - dobra karta na rozpoczęcie wszelkiej działalności, ale wymagająca by brać sprawy w swoje ręce. Możliwa jakaś propozycja, pomocna dłoń, wsparcie. W tej karcie jest postawienie spraw materialnych nad duchowymi i uczuciowymi. Ten rok będzie dla Ciebie głównie na zarabianie pieniędzy i korzystaj z tego. Odpowiedz Link
joanna9969 Re: Energia roku 01.01.18, 17:14 Dziekuje i zycze Szczesliwego Nowego Roku ! Odpowiedz Link
algaria Re: Energia roku 01.01.18, 17:13 Musiałam aż 2 karty wyciągnąć Śmierć i rycerz mieczy. Idą zmiany ten rok może /będzie przełomowy, najprawdopodobniej zmienisz miejsce zamieszkania, rycerz mówi o przeprowadzce, tylko uważaj bo rycerz działa gwałtownie, jeśli coś będziesz zmieniać nie pal za sobą mostów, nie burz zamków, bo może po tych mostach i do zamków będziesz musiała kiedyś wrócić. Dość nerwowy czas, niecierpliwy, ale szybko zleci. Odpowiedz Link
pinia1214 Re: Energia roku 01.01.18, 17:42 no proszę, przeprowadzka jest bardzo wskazana. Dziekuję bardzo) Odpowiedz Link
gosia44114 Re: Energia roku 01.01.18, 16:47 Witam serdecznie, bardzo mi się przyda, poproszę Odpowiedz Link
algaria Re: Energia roku 01.01.18, 17:16 8 buław - dość szybki rok, z natłokiem spraw, zdarzeń, sytuacji, projektów, propozycji, wiadomości, zamieszania i chaosu. Dużo rozmów, dużo wieści - fakt, że może to nastąpić dopiero w drugiej połowie roku, ale ten czas może być tak intensywny, że na koniec 2018 roku będziesz się cieszyć że to koniec - zmęczenie i takie skołowacenie, dużo zamieszania w Twoim życiu. Odpowiedz Link
algaria Re: Energia roku 01.01.18, 17:19 6 monet - karta brama - będziesz musiała się nauczyć uzyskać w swoim życiu harmonii - wypracować równowagę między dawaniem i braniem. Nauczyć się brać i egzekwować to w życiu bo inaczej będziesz miała poczucie niesprawiedliwości. Ta karta przynosi tez umiejętność dostosowania się do każdej sytuacji - będziesz wiedziała kiedy po schlebiać by zyskać dla siebie i kiedy nie ulegać komplementom, dzięki którym ktoś będzie chciał wykorzystać Ciebie. A ponad to rok dość dobry finansowo - tylko będziesz miała taki przypływ gotówki - co zarobisz to wydasz. Odpowiedz Link
lola583 Re: Energia roku 01.01.18, 17:25 Dziękuję pięknie za kartę, bardzo lubię karty bramy Powodzenia w Nowym Roku! Odpowiedz Link
algaria Re: Energia roku 01.01.18, 18:17 Kasha - 9 kielichów - to dobra karta ciepła serdeczna spokojna, zwiastuje czas odpoczynku po pracy. W niej nie ma ruchu, jest stateczność, czyli zwolnisz trochę w 2018 roku. Do tego ta karta zwiastuje fajne uczucie i niestety egoistę. Jeśli miałabyś zadbać o siebie - to zrób to, bo zadowolona Ty to zadowolone otoczenie, ale uważaj na ludzi którzy uważają się za pępki świata - ci będą okropni. Odpowiedz Link
algaria Re: Energia roku 01.01.18, 18:15 Babo - 2 monet - ha w tej karcie nie zabraknie kasy, bo to dochody z dwóch źródełek. Karta wahania i takiego bujania się z różnymi sprawami ale chwiejnym krokiem dążenia do celu. Także sprawy pozałatwiasz tylko jakoś tak to rozlazłe wszystko będzie. Uwaga na mężczyzn bo mogą Ci się trafić same jelenie w dodatku żonaci. A tak to rok dobry, przyziemny - ja lubię 2 monet. P.S. Wyciągnęłabyś mi Mądre Królestwo na 2018 rok? Proszę Odpowiedz Link
baba_potwor Re: Energia roku 01.01.18, 23:13 Właśnie miałam zaproponować . Wyszła Opiekunka Marzeń. Nie rezygnuj ze swoich marzeń, przypomnij sobie te, które odeszły, nie narzucając im formy, w jakiej się pojawią. Poproś Boga, aby odsłonił marzenie, które będzie tylko Twoje. Uświadom sobie, że masz jedyny w swoim rodzaju cel i że poprzez swoje myśli i reakcje wpływasz na rzeczywistość. Jeżeli rzeczywistość przypomina zły sen, nie walcz z nim - Opiekunka Marzeń przypomina, że Bóg go zabierze i sprowadzi lepszy. Serdecznie dziękuję za kartę.. Dodatkowy dochód bardzo, ale to bardzo potrzebny, więc trafiłaś idealnie . Odpowiedz Link
caro-caro Re: Energia roku 01.01.18, 18:29 Poproszę 😊 Rok mi się pracowity szykuje, a właściwie ruszył z kopyta już we wrześniu. Prawdę mówiąc liczę na jakąś spokojniejszą kartę wróżbę na Nowy Rok, może powieje choć troszkę optymizmem. Czuję już paskudne zmęczenie, mimo, że dopiero tych kilka dni wolnych było. Wyciągnij, proszę, mi też Odpowiedz Link
babowa Re: Energia roku 01.01.18, 18:37 no przeciez i ja tez zawsze chetna na karte poprosze ładnie Odpowiedz Link
algaria Re: Energia roku 01.01.18, 18:52 Babowa - Kochankowie. Karta podejmowania decyzji, rozstaju dróg, dokonywania wyborów. Czas poważnych decyzji, dobrze, że to nie 7 kielichów w której jest dużo opcji do wyboru - Ty będziesz miała ich dwie - ta czy tamta i nic więcej. Pocieszające jest to, że to co wybierzesz będzie dla Ciebie najlepsze. Kochankowie to też... dwóch panów, którzy mogą chcieć się z Tobą bliżej zapoznać, a czy Ty będziesz chcieć z nimi?? Tego nie wiem, ale to będzie dla Ciebie bardzo miłe i takie podnoszące kobiecą wartość... a wiesz że w pewnym wieku i nie łatwo o adoratorów a i samoocena niska Bo biust nie ten, bo twarz lekko obwisła, a tu niespodzianka i dwóch miziaków się trafi Odpowiedz Link
babowa Re: Energia roku 01.01.18, 18:55 pani algario ale ze co? ze biust inny? a skad ! nadal jak 20 ze twarz spłyneła? nieprawda !!!! ze drogi? czekam !!! chce miec wybor, marze o nim dziekuje bardzo Odpowiedz Link
algaria Re: Energia roku 01.01.18, 18:46 Caro rycerz mieczy - taki zagoniony rok ze zmianami, może nawet przeprowadzką. Tu jest gonitwa i galopada, nerwy, straszne nerwy - szybkie decyzje, szybkie działanie. Burzenie wszystkiego, obracanie w pył. Pocieszające jest to, że rok w rycerzu mieczy bardzo szybko mija. Odpowiedz Link
caro-caro Re: Energia roku 01.01.18, 19:09 Nic łagodniej, nic... No dobra, jakoś przetrwam, przecież mogła mi się trafić Wieża 😂 i wtedy dopiero miałabym dylemat. Dziękuję Ci bardzo Odpowiedz Link
algaria Re: Energia roku 01.01.18, 20:39 Księżyc - rok pełen złud iluzji przekłamań, życia w nierealnym świecie. Uważaj na depresje, obniżony stan psychiczny i wszelkiego rodzaju zaburzenia emocjonalne. Trudny rok taki nierealny.. ale to rok kształtowania i szlifowania intuicji, to rok bardzo kobiecy - nawet ciążowy Ale też uważaj właśnie na sprawy kobiece i jeśli odwlekałaś to teraz nie będzie siły - musisz zaliczyć ginekologa Tzn nie zaliczyć jako przelecieć ale odwiedzić i dać się zbadać. Rok da sie przetrwać jesli nie dasz się chandrze. Odpowiedz Link
pannanikt_1 Re: Energia roku 01.01.18, 21:12 Bardzo dziękuję, myślałam jednak, że ten rok będzie bardziej optymistyczny, cóż przeżyłam dwa ostanie to i ten myślę, że przeżuję Odpowiedz Link
algaria Re: Energia roku 01.01.18, 20:43 Znowu musiałam wyciągnąć dwie karty Śmierć i 6 kielichów. Idą zmiany ale nie do przyszłości ale do przeszłości. Możesz wrócić do tego co już było - do miejsc z dzieciństwa, do ludzi z tamtej epoki, do pracy czy hobby, które porzuciłaś. Te zmiany dadzą Ci dużo ciepła i sentymentów, poruszą dawne emocje. Ciepło, serdeczność i powroty - to da Ci rok 2018. Odpowiedz Link
pola131 Re: Energia roku 01.01.18, 22:04 dziękuję bardzo....szukam w tym roku macierzyństwa ale chyba nie te sentymenty tu widać Odpowiedz Link
algaria Re: Energia roku 02.01.18, 20:08 Wiesz, na karcie jest 2 dzieci więc kto wie, kto wie - i tego Ci życzę. Odpowiedz Link
meda08 Re: Energia roku 01.01.18, 21:36 Witaj w roku 2018 Chętnie zobaczyłabym co to za energia😀 Odpowiedz Link
algaria Re: Energia roku 01.01.18, 22:32 Gwiazda - Ciepła serdeczna karta i taki będzie rok. Gwiazda to sprawy kobiece, to nadzieje spełnione, to nowa miłość, to takie odetchnienie od kłopotów. Myślę, że ten rok Ci się dobrze spełni i wypełni - w każdym kątku po dzieciątku Tu nie ma co więcej pisać będziesz gwiazdą i już Odpowiedz Link
ezokarty Re: Energia roku 04.01.18, 21:10 To jest chyba pomysł na oddzielny wątek, ale może już jest taki na forum? Odpowiedz Link
nagietek123 Re: Energia roku 06.01.18, 18:23 Jesli jeszcze nie jest za późno, to ja poproszę. Pozdrawiam Odpowiedz Link
wierzba.pl Re: Energia roku 06.01.18, 22:52 Ja także poproszę jeżeli nie jest za późno. Odpowiedz Link
algaria Re: Energia roku 07.01.18, 16:43 Wierzba - 9 mieczy. Po co panika, płacz, łzy, koszmary i nerwy jak nic w rzeczywistości złego się dziać nie będzie. Takie zamartwianie się na zapas jest bez sensu, bo w ogólnym rozrachunku i z perspektyw wyjdzie na to, że strach, lęk i obawy były zupełnie nie uzasadnione. Każda sprawa nawet taka, która stwarza obawy zakończy się pozytywnie więc nie rycz, mała nie rycz, bo szkoda łez i na urodzie stracisz . Pozdrawiam. Odpowiedz Link
wierzba.pl Re: Energia roku 07.01.18, 20:59 algaria napisała: > Wierzba - 9 mieczy. Po co panika, płacz, łzy, koszmary i nerwy jak nic w rzeczy > wistości złego się dziać nie będzie. Takie zamartwianie się na zapas jest bez s > ensu, bo w ogólnym rozrachunku i z perspektyw wyjdzie na to, że strach, lęk i o > bawy były zupełnie nie uzasadnione. Każda sprawa nawet taka, która stwarza obaw > y zakończy się pozytywnie więc nie rycz, mała nie rycz, bo szkoda łez i na urod > zie stracisz . > Pozdrawiam. > Bardzo dziękuję i też pozdrawiam Odpowiedz Link
algaria Re: Energia roku 07.01.18, 16:37 Król mieczy - wszystkie formalne i urzędowe sprawy powinnaś w tym roku pozałatwiać na swoją korzyść. Jeśli masz bądź miałaś sprawę sądową to o jej przebieg też nie musisz się martwić. Rok trochę chłodny w "obejściu" spokojny i właśnie urzędowy. Ostrzega byś czytała umowy przed podpisaniem, a w razie czego nawet konsultowała je z prawnikiem. Uważaj też na komorników, urzędników, sędziów, adwokatów, wojskowych i policjantów, strażaków Ci nie życzę, za to kominiarza ze szczęściem - owszem. Król mieczy to też chłop ale on poza tym że bardzo inteligentny, to zimny i spokojny - despotyczny z tendencją do tyranii, ale jak potrzeb jesz nad sobą silnej męskiej ręki z którą będziesz mogła przegadać noc - to facet akurat jak znalazł Odpowiedz Link
algaria Re: Energia roku 08.01.18, 00:49 tak Kochany Nagietku Król mieczy jest dla Ciebie Odpowiedz Link
nagietek123 Re: Energia roku 08.01.18, 20:02 Bardzo dziękuję za tego Króla mieczy, na pewno go wykorzystam Odpowiedz Link
realistka-79 Re: Energia roku 08.01.18, 20:16 Bardzo proszę ,może Pani mi pomoże o odp na pytanie jak w 2018 ułoży się moja relacja z K. ur. 15.02.1967 , będziemy znów razem ? Odpowiedz Link
sakuraaga Re: Energia roku 25.01.18, 14:37 Witam serdecznie, poproszę o wskazówkę na ten rok. Pozdrawiam, Aga Odpowiedz Link
algaria Re: Energia roku 24.02.18, 14:05 Sakuraaga - Słońce. Ta karta ma prawie we wszystkim bardzo pozytywną energię - zwłaszcza jeśli chodzi o życie towarzyskie, wszelakiego rodzaju urlopy, a także jeśli chodzi o dzieci. Karta pokazuje łatwość poczęcia, łatwość wychowawczą. Natomiast karta Słońce niesie za sobą negatywną energię jeśli chodzi o związki - tu już nie ma ciepła i serdeczności, kiepska jest jeśli chodzi o sprawy wszelakich egzaminów - tu też niestety "pachnie" niepowodzeniem. W sprawach zawodowych jest 50 na 50 czyli bardzo źle nie będzie, ale i spektakularnych wielkich sukcesów również - ot cisza spokój i jakoś do przodu. Odpowiedz Link
zaklepany Re: Energia roku 26.01.18, 15:59 Witam serdecznie Algario, potrzebuję również karty na energię roku - dziękuję. Pozdrawiam Odpowiedz Link
algaria Re: Energia roku 24.02.18, 14:09 Zaklepany - Głupiec - nowa droga, nowe miejsca, będziesz zaczynał - coś - od nowa. Może to będzie zmiana partnerki/ partnera , może to będzie nowe miejsce zamieszkania, może nowy dom, może nowa praca lub nowe stanowisko. Głupiec to dziecko - także i w tej materii może Ci coś przybyć - niekoniecznie u Ciebie ale w Twoim otoczeniu (np. Głupiec pokazał mojemu znajomemu wnusie) Ale oprócz takich przyziemnych nowości Głupiec to radość, beztroska, zabawa czasem szalona i na krawędzi ale to też jest nam czasem potrzebne. I rada - pielęgnuj w sobie swoje wewnętrzne dziecko - daj sobie możliwość takiej spontanicznej radości - zjedź na zjeżdżalni, idź na łyżwy, idź potańczyć - spraw sobie radość - sobie i dla siebie a co inni powiedzą - a w d.... z innymi Odpowiedz Link
zaklepany Re: Energia roku 24.02.18, 22:43 Dziękuję Algario oj potrzeba mi tej nowej drogi, jakiegoś małego odrodzenia i tez takiej spontaniczności Odpowiedz Link
monkaaa85 Re: Energia roku 23.02.18, 23:04 Poprosiłabym bo jakiś taki inny ten rok się zapowiada.. Odpowiedz Link
algaria Re: Energia roku 24.02.18, 14:16 Monikaaa sądzisz że karty ustrzegą Cię przed innością roku dla Ciebie? One tylko moga to potwierdzić lub nie Cesarz - nie wiem co dla Ciebie znaczy inny - bo w Cesarzu to jest raczej stabilność i ugruntowanej zdobytej "pozycji" Tu jest wzmocnienie tego co się ma. jest siła, jest moc, jest władza, jest egoizm i despotyzm. Ten rok będzie ważny bo albo Ty się będziesz musiała stać silna i odpowiedzialna za innych, albo trafi Ci się silny mężczyzna, który Cię podporządkuje. Uważaj na mężczyzn w swoim najbliższym otoczeniu - tata, brat, partner, kuzyn, którzy być może będą potrzebowali wsparcia, oparcia i opieki. Cesarz jest spokojny, tu nie ma szarpania, nerwów, zmienności, niewiadomych - tu jest konkret, siła i władza ale sterowanie "zza biurka" .. fakt może się okazać że to Ty sterujesz, Ty przywdziejesz portki w rodzinie i na Ciebie spadną wszystkie męskie obowiązki - od skręcenia mebli, do podejmowania i rozmów w imieniu mężczyzn np z brygadą remontową itp. Fajny rok - silny. Odpowiedz Link
monkaaa85 Re: Energia roku 24.02.18, 19:29 Nie ustrzegą, ale mogą odpowiedzieć na pytanie czego się mogę spodziewać. Myślę że Twoja odpowiedź wyczerpuje moje przeczucie, że w tym roku jest coś innego.. czuję się silna, zmienia się mój pogląd na wiele kwestii, wiele spraw się wyjaśnia i zamyka. Czuję, że coś mnie mocno pcha do przodu, nigdy nie miałam tyle energii co teraz. Jako że 1/6 roku już za nami mogę powiedzieć że już się ta wróżba sprawdza - powoli przejmuję obowiązki w firmie po ojcu ostatnio jak stawiałam kartom pytanie jaki typ mężczyzn przyciągam wypadł cesarz a na pytanie co mi pomaga w spotkaniu miłości również wypadł cesarz. Zapowiada się ciekawie bardzo Ci dziękuję za poświęcony czas i życzę Ci wszystkiego dobrego pozdrawiam. Odpowiedz Link
algaria Re: Energia roku 24.02.18, 20:47 Czyli zakładasz portki niestety - myślałam że jednak ten Cesarz pokaże fajnego faceta dla Ciebie. Miałam kiedyś Cesarza na rok i powiem, że wcale nie było fajnie - nie mogłam sobie pozwolić na chwile "kobiecej" słabości, zawsze musiałam być tą najsilniejszą w rodzinie. Owszem miałam na to siły i energię tylko ten żal że czasem nie mogłam sobie pozwolić na łzy, bo musiałam być silna dla innych, sprawiło że pod koniec roku byłam zmęczona i fizycznie, i psychicznie. Ale Tobie życzę wszystkiego najlepszego Odpowiedz Link
monkaaa85 Re: Energia roku 24.02.18, 21:18 Fakt jest ciężko, ale jest też takie poczucie dumy z samej siebie i jest to bardzo przyjemne uczucie wrażenie ciężkości u mnie potęguje fakt, że jestem w 9 roku numerologicznym więc rozliczam wiele spraw, za to na osłodę mam 3 osobisty i to zainteresowanie jakie wzbudzam u płci przeciwnej panów ci u mnie teraż dostatek, korzystam, pławię się w blasku i myślę że jakiś cesarz się pokusi pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link