nixie.x 16.02.18, 22:09 w roku Ziemskiego Psa Happy DOG Year 2018 ! 新年快乐 ps. Ja świętuje podwójnie bo z dniem dzisiejszym zakończyłam "lata pustki". Uff, ciężko było ale się skończyło Świętujcie ze mną , zapraszam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
meda08 Re: Wszystkiego najlepszego ... 16.02.18, 23:10 Świętuję z Tobą😀, wszystkiego dobrego w roku Psa. Ja też z ulgą oddycham bo rok koguta był bardzo koguci i ja tez sama jestem kogutem . Ciężki to był rok. Zaintrygowałaś mnie określeniem-lata pustki.Wnies kaganek wiedzy i uszczknij o co chodzi. Może i u mnie tez takie lata są"? Odpowiedz Link
nixie.x Re: Wszystkiego najlepszego ... 17.02.18, 11:12 Tak w skrócie. Wg numerologii chińskiej lata pustki to okres, kiedy zostajemy tutaj zupełnie sami bez żadnego wsparcia energetycznego z góry. Wszystko co się w tym czasie robi prędzej czy później się zawali albo rozsypie. Wszystko co się kończy, nawet jak wcześniej szło dobrze, kończy się źle. Zwyczajnie dostajemy od życia w dupę z każdej strony. Najgorzej jest jak te lata pustki nałożą się jeszcze na dni czy miesiące pustki, bo wtedy dostajemy podwójnie albo i potrójnie. Lata pustki mają prawie wszyscy 2 lata co 12 lat. Wyjątkiem są osoby, które urodziły się w swoich latach pustki, bo oni tych lat nie odczuwają. Odpowiedz Link
meda08 Re: Wszystkiego najlepszego ... 17.02.18, 12:45 Wyższa szkoła jazdy jak to obliczyć 😀 Odpowiedz Link
nixie.x Re: Wszystkiego najlepszego ... 17.02.18, 13:33 Mnie to liczył kiedyś znajomy. Podstawą jest przeliczenie daty urodzenia wg naszego kalendarza na kalendarz chiński. Potem są jakieś tabele na podstawie których ustala się konkretnie kto, co kiedy i jak Podobno można te tabele znaleźć w sieci. Nie wiem gdzie, bo szukałam z ciekawości. Odpowiedz Link
nixie.x Re: Wszystkiego najlepszego ... 17.02.18, 13:33 ... ale nic nie znalazłam (uciekło ) Odpowiedz Link
takiehobby Re: Wszystkiego najlepszego ... 17.02.18, 15:11 meda08 napisał(a): > Ja też z ulgą oddycham bo ro > k koguta był bardzo koguci i ja tez sama jestem kogutem . Ciężki to był rok. Za > intrygowałaś mnie określeniem-lata pustki.Wnies kaganek wiedzy i uszczknij o co > chodzi. Może i u mnie tez takie lata są"? Medo, wg tabeli, to poprzedni i bieżący jest dla urodzonych w Roku Koguta, latami pustki, ale Numerologiem nie jestem, gwarancji nie daje, z tym że ubiegły rok był dla Ciebie ciężki, więc chyba się nie myle. Odpowiedz Link
meda08 Re: Wszystkiego najlepszego ... 17.02.18, 17:13 Dziekuje,a już myslalam ze ten będzie lepszy a tu jeszcze jeden rok !!!! Oj niedobrze, niedobrze 😩 Odpowiedz Link
takiehobby Re: Wszystkiego najlepszego ... 17.02.18, 17:39 Jedno nie wyklucza drugiego - to może być lepszy rok od poprzedniego Nie ma sobie co wyciągać 2 lat z życiorysu tylko dlatego, że Numerologia chińska nazywa to okresem pustki. Powodzenia! Odpowiedz Link
nixie.x Re: Wszystkiego najlepszego ... 17.02.18, 17:42 Tutaj coś mam. Tylko, że te tabele są tylko do 59' więc nie mogę sprawdzić czy "działają" i nie wiem, czy można na nich policzyć inne lata. Ale możesz spróbować. saloniktarota.blog.onet.pl/2012/01/18/numerologia-chinska-okresy-pustki-2/ Odpowiedz Link
meda08 Re: Wszystkiego najlepszego ... 18.02.18, 12:54 Próbowałaś Niki policzyć sobie bo ty tez wspominałaś o latach pustych. Wg chińskiego kalendarza które zwierze ci przypada? Odpowiedz Link
nixie.x Re: Wszystkiego najlepszego ... 18.02.18, 15:31 Ja jestem Kozą Lata puste mam w Małpie i Kogucie. Ten kalendarz nie ma mojego rocznika ale próbowałam liczyć od początku tabeli i ten rok 1933 potraktowałam jako 1960 itd Jak doszłam do mojego i wykonałam obliczenia, to mi się nie zgadzało z tym, co obliczył mi znajomy. A on mi obliczył na 100% dobrze. Odpowiedz Link
meda08 Re: Wszystkiego najlepszego ... 18.02.18, 19:02 To może potraktuje ze moje lata puste mam za sobą Taki parszywy czas ciągnie mi się od września 2016, przy czym zeszły 2017 rok należał do wybitnie złego. Początek 2018 jeszcze mi dość podokuczał, zobaczymy co będzie dalej? Odpowiedz Link
meda08 Re: Wszystkiego najlepszego ... 20.02.18, 21:24 Mam taka nadzieje Wychodzę z założenia ze lata pustki mam za sobą Cóż innego mi pozostało jak nie pozytywne myslenie😀 Odpowiedz Link
takiehobby Re: Wszystkiego najlepszego ... 21.02.18, 11:26 Ja przy okazji zyskałam potwierdzenie, że na bieżący tydzień zinterpretowałam Siódemkom kartę najwyraźniej trafnie, nie wiem, może też czytałaś. Nie chcę zbaczać za mocno od tematu przewodniego tego wątku, ale nie tylko w tym tygodniu i nie tylko na podstawie kart, już od tygodni, a może miesięcy zauważam, bo powoli trudno nie zauważyć, że ogólnie numerologicznym Siódemkom (jeśli już mamy wyjaśnione, że to Twoja Wibracja), to tak jakby kończyła się cierpliwość i ogólnie mają mocno nielekko... To wskazuje, że nie tyle lata pustki, bo to zbyt ogólne, a właśnie ta Wibracja i ich lata numerologiczne i to osoby z bardzo różnych Znaków Zodiaku...mają do siebie gdzieś zbliżoną sytuację, nie tylko wśród tych interesujących się Tarotem.... To będzie pewno inaczej się przechodzić w młodym, a trochę inaczej w starszym pokoleniu, ale obserwuję, że 7-ki (choć nie tylko one), są nie wiem jak to nazwać: podirytowane, zmęczone, wystawione na dużą próbę. Jest coś na rzeczy i (moim zdaniem, nie trzeba się ze mną zgadzać) nie ma co szukać winnego w latach pustki i Saturnie, by sobie dodatkowo dokładać. Ważne - nie jesteś w tym sama.... Przy zdrowej dawce dobrej woli względem samej siebie, a nie z uwzględnianiem tej, czy innej osoby z otoczenia, to na jesieni się to będzie miało okazję zmieniać, w wielu przypadkach wręcz diametralnie, tylko w tym jeszcze trwającym pozałatwiać i pozamykać tyle ciążących sprawach formalnych i emocjonalnych, ile się da. Pozdrawiam i życzę powodzenia! Odpowiedz Link
takiehobby Re: Wszystkiego najlepszego ... 21.02.18, 12:48 *w tym jeszcze trwającym, miałam na myśli dla Siódemek 9. Rok Numerologiczny Odpowiedz Link
baba_potwor Re: Wszystkiego najlepszego ... 17.02.18, 02:09 No, to niech lata pustki już nie wracają . Odpowiedz Link
caro-caro Re: Wszystkiego najlepszego ... 17.02.18, 10:49 Chętnie poświętuję z Wami 😊 Miłe towarzystwo, pyszne jedzenie... Jestem tygrysem, podobnież rok psa będzie mi przychylny. Życzę Wam wspaniałego roku! Odpowiedz Link
pinia1214 Re: Wszystkiego najlepszego ... 17.02.18, 12:01 Niech się Nam wszystkim dobrze wiedzie.) ciekawa sprawa z tymi latami "pustki"- myslałam ze wziełaś to z astrologi a okazuje się ze to chiński horoskop. Człowiek się całe zycie uczy. mi się wydaje ze mam je ciągle. Odpowiedz Link
nixie.x Re: Wszystkiego najlepszego ... 17.02.18, 12:13 Trochę to ma wspólnego z astrologią Te lata pustki zazwyczaj pokrywają się z okresem pobytu Jowisza w III ćwiartce koła czyli tzw. zimą jowiszową. Odpowiedz Link
pinia1214 Re: Wszystkiego najlepszego ... 17.02.18, 12:18 aa,to jakaś wyzsza matematyka) w astrologi tez ta zima trwa co 2 lata lub co 12? Odpowiedz Link
algaria Re: Wszystkiego najlepszego ... 17.02.18, 12:20 Sushi - mniam... wszystkiego szczekającego zwłaszcza że dziś Dzień Kota Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: Wszystkiego najlepszego ... 17.02.18, 18:59 Witam Wzajemnie, najlepszego! Nie sprawdzam swoich lat pustki, bo nie chcę dostać pierdolca, tu lata pustki, tu kwadratura Saturna do Słońca, tu coś innego, tylko w łeb se palnąć;-P Dla mnie rok psa ma być wyjątkowo udany, pożyjemy, zobaczymy. Skoro cały mój rocznik ma być taki hej do przodu, to musi komuś z tyłu zabraknąć, nie ma wyjścia Pzdr. Ing Odpowiedz Link
takiehobby Re: Wszystkiego najlepszego ... 17.02.18, 19:28 Ja też nie sprawdzam kiedy mam lata pustki i podobnie traktuję większość prognoz astro, ale trzeba zaznaczyć Inguszetio, że nie cały Twój rocznik ma tę samą prognozę (w systemie chińskim nie liczymy rocznika od 1 stycznia). Odpowiedz Link
algaria Re: Wszystkiego najlepszego ... 17.02.18, 20:52 A skąd wiadomo dla kogo co przyniesie rok psa? Odpowiedz Link
algaria Tu znalazłam, tu,tu, tu... 17.02.18, 20:57 Jeśli ktoś chce zobaczyć co go czeka w Roku Psa to w poniższym linku jest szczegółowy horoskop dla poszczególnych "znaków" przewodnikduchowy.pl/wt/horoskop-chinski-2018.php Odpowiedz Link
nagietek123 Re: Tu znalazłam, tu,tu, tu... 18.02.18, 12:43 Przeczytałam swój horoskop w roku psa, niestety, nic dobrego, miłego mnie nie czeka. Dotyczy to wszystkich sfer życia... To piszę ja, wasz smok i lew w jednym. Jakoś smutno mi się zrobiło... Odpowiedz Link
pinia1214 Re: Tu znalazłam, tu,tu, tu... 18.02.18, 14:31 Nagietku niech Ci nie będzie smutno. Nigdy nic nie wiadomo.Zycie niesie ze soba niespodzianki wię swoją lwią grzywę do góry potrząsnij. Zeby to dokładnie sprawdzić to tutaj potrzeba tych tabel ale nigdzie ich nie ma( a mówi się ze wszystko jest w internecie. Odpowiedz Link
nixie.x Re: Tu znalazłam, tu,tu, tu... 18.02.18, 15:21 Oj tam, zaraz nic dobrego, ten sobie przeczytaj: czary.pl/horoskopy/chinski/chinski_05_roczny.php Całkiem OK Odpowiedz Link
takiehobby Re: Wszystkiego najlepszego ... 18.02.18, 16:26 Nie tyle jesteśmy (choćby symbolicznie) danym zwierzęciem, co jesteśmy urodzeni w danym roku, w którym "panował" taki znak chiński. To tak rozległy okres, że trudno na poważniej i tak ściśle brać do siebie, bo te horoskopy są siłą rzeczy bardzo ogólne. Ja się cieszę, że mam pomyślny, bo to dodatkowa motywacja, ale ewentualnie niepomyślny nie ma sensu Nagietku brać do siebie: jeśli jesteś zodiakalnym Lwem (biorąc pod uwagę numerologię chińską, to chyba nie znak słoneczny się bierze pod uwagę, na marginesie), ale jasnym jest, że nie urodziłaś się w pierwszych miesiącach roku, więc większość Twoich rówieśników ma daną nieoptymistyczną prognozę - nie znaczy to, że cała ta grupa będzie miała kiepsko. Bez przepracowania lat pustki nie będzie można w pełni korzystać z korzystniejszych okresów i móc je nazywać latami "pełnymi". Nixie, ja moich tabel nie sprawdzałam pod względem wiarygodności, ale możliwe, że Twój kolega korzystał z programu do obliczania portretu numerologicznego? Mąż mi kiedyś taki bezpłatny ściągnął, ale doczytał, że ten program miał jakiś błąd i od lat go nie używałam. Jak dobrze poszukać, to pewno jest, mam nadzieję, że jakiś prawidłowy, a jak nie, to niemal każdy Numerolog wyliczy m.in. te lata pustki, choć czasem lepiej nie wiedzieć, by się niepotrzebnie nie sugerować. Poza właśnie prognozą numerologiczną, czy roczną astro, to solidny rozkład tarotowy roczny pokaże ewentualne zagrożenia, słabsze strony, jak i atuty danego roku i będzie wtedy osobisty, ale pewno już niejedna z Was ma taki rozkład wykonany. Odpowiedz Link
nixie.x Re: Wszystkiego najlepszego ... 18.02.18, 16:43 Nie korzystał z programu. Liczył to na piechotę z jakiś tabel. Z tego co obliczał mnie i moim znajomym to nikomu z nas się to nie pokryło ze znakiem urodzeniowym. Te lata pustki początkowe wypadały bardzo różnie. Czasem zaraz po znaku urodzeniowym, czasem gdzieś pośrodku znaków, a czasem przy końcu. Podobno u A. Gampela są table na podstawie których można te lata obliczyć prawidłowo. Nie wiem, bo ja ich nie mam. Odpowiedz Link
meda08 Re: Wszystkiego najlepszego ... 18.02.18, 19:09 Takiehobby duża wiedzę masz 😀 a nie pokusilabys się o sprawdzenie lat pustki dla mnie ? Wiem ze truję ale może? Odpowiedz Link
takiehobby Re: Wszystkiego najlepszego ... 18.02.18, 20:33 Medo, nie trujesz. Wspomniałaś chyba coś, że się to zaczęło we wrześniu 2016? Moja rada, to nie przejmować się teraz latami pustki, a pochylić nad kwestią ogólnie lat numerologicznych, jeśli się to zaczęło mniej więcej z początkiem jesieni... Jeśli wiesz w jaki Rok Numerologiczny przechodziłaś we wspomnianym wrześniu 2016 (do tego potrzebna Twoja Wibracja Drogi Życia, koleżanki Ci tu na bank pomogą, jak coś), to może już z samej tej jakże podstawowej informacji numerologicznej będzie można wywnioskować, gdzie jest może ten "pies pogrzebany".... Ja nie jestem Numerologiem, nawet nie amatorsko.... Moja wiedza jest słabiej, niż podstawowa, bo to tylko tyle, co mi potrzebne do interpretowania kart. Odpowiedz Link
meda08 Re: Wszystkiego najlepszego ... 19.02.18, 19:27 We wrześniu 2016 weszłam w 9 rok (ten rok składający się z dnia, miesiąca i roku), niestety jesień 2017 gdzie weszłam w 1 była jeszcze gorsza. Natomiast na jesień 2017 weszłam tez w rok 9 ale ten składający się tylko z dnia i miesiąca urodzin. Jeśli ta druga 9 ma mieć jeszcze silny wpływ to ja nie wiem czy doczekam jesieni 2018. Odpowiedz Link
takiehobby Re: Wszystkiego najlepszego ... 19.02.18, 21:09 Medo, to Ty numerologiczna Ósemka? Masz Rok Numerologiczny i Osobisty tak "rozjechany" (jesteś jednocześnie w końcówce cyklu i początku), z tym, że z moich obserwacji wynika, że ten drugi (który liczysz od urodzin, do urodzin, czyli tzw. Osobisty), to nie ma aż takiego wpływu... Trzeba też inaczej policzyć, jeśli np. urodziliśmy się w połowie roku. Zdania pewno są różne na temat rodzajów lat numerologicznych, ja tak ze swojego doświadczenia. Niby fajnie mieć to sharmonizowane, ale mam podobnie i ogólnie: przy dwóch różnych technikach liczenia, to uzyskując inne dane, to trudno zgrać, więc czasem lepiej olać Ósemka, to silna Wibracja, z dobrym i ciut trudniejszym znaczeniu tego słowa. Zależy wiele od tego, jaką masz sytuację osobistą, na jakim jesteś etapie życiowym, jaki jesteś Znak Zodiaku, ale i na księżycowy warto zerknąć. Patrząc na to ogólnie, możesz wysnuć jakieś wnioski.... Czasem sporo zależy od tego, jak wykorzystaliśmy dany 9-letni cykl, bo to może rzutować na kolejny, czasem wręcz mocno na ten 1. Rok Numerologiczny. Nie znam Twego Znaku Zodiaku, więc wezmę na przykład panią Właścicielkę tego Forum, mam nadzieję, że się nie obrazi: Algaria jest numerologiczną 4-ką, znak wodny i wypada w karcie 4 kielichów, bądź miewa tę kartę w swoich rozkładach, więc może jak Medo spojrzysz na swoje dane pod kątem chociażby kart Tarota, które pewnie dość dobrze znasz, to coś Ci to podpowie... Ja korzystam czasami z usług Numerologa, Astrologa i polecam, ale i własnym sumptem sporo można zobaczyć, choćby pracując z kartami trochę innymi, niż standardowy Tarot... Odpowiedz Link
meda08 Re: Wszystkiego najlepszego ... 19.02.18, 21:51 Kart tarota aż tak biegle nie znam, bardziej jestem ich miłośniczka niż znawczynia😀 Urodziłam się w pierwszej połowie stycznia wiec Koziorożec się kłania. Jestem 7 bo dodaje dzień i miesiąc i rok. Ósemka to ta wynikająca tylko z dnia i miesiąca. Odpowiedz Link
takiehobby Re: Wszystkiego najlepszego ... 19.02.18, 22:12 Z tym dodawaniem miałaś na myśli sumowanie swojej daty urodzenia, a nie obliczanie Roku Osobistego? Pogubiłam się Jeśli jesteś numerologiczną Siódemką, to jesteś obecnie w 9. Roku Numerologicznym, jak dobrze myślę, a to czas odcinania się od spraw obciążających, nierozwojowych, by nie przenosić na kolejny cykl przynajmniej tego, co najbardziej niekorzystne. Zamykanie cyklu. Ta 8, to Twój Klucz Wcielenia...podobno działa najmocniej w młodym wieku, ale ja się z tym nie tak do końca zgadzam. Odpowiedz Link
takiehobby Re: Wszystkiego najlepszego ... 19.02.18, 23:52 Długo by pisać.... Jeśli jesteś Siódemką z żywiołu ziemi, to pomyśl nad plusami, ale i negatywami karty 7 monet, może znajdziesz jakieś wskazówki dla siebie..? Niełatwo być numerologiczną 7-ką, to niemałe wyzwanie. Może obejrz sobie ogólnie tarotowe siódemki? Ja też nie jestem biegła w kartach. Odpowiedz Link
nixie.x Re: Meda 20.02.18, 14:06 Może u Ciebie to wina Saturna? Saturn od grudnia 2017 do marca 2020 będzie siedział w Koziorożcu. Sprawdź gdzie go masz w natalnym i jakie są aspekty do jego obecnego położenia. Saturn w Koziorożcu jest "u siebie" i potrafi naprawdę mocno dać w kość. Odpowiedz Link
meda08 Re: Meda 20.02.18, 21:27 Niki jakich takich rzeczy w życiu nie sprawdzę! Bo bladego pojęcia o tym nie mam Przed chwila napisałam Ci ze będę patrzeć optymistycznie w przyszłość a tu czytam ten post od Ciebie😩 Odpowiedz Link
nixie.x Re: Meda 20.02.18, 22:16 I masz rację Bo będzie dobrze. Nie znam twoich aspektów ale ogólnie to jest tak, że jak się Saturn wpieprzył do Twojego znaku, to wyciągnął to co najgorsze. Teraz już wszystko zależy od Ciebie musisz "zadziałać" i wziąć się za te wszystkie sprawy, które Ci Saturn wyciągnął. Nie ma uproś. Jak nic nie zrobisz, to on Cię pokona. Przy Saturnie nie da się odwlekać, przeciągać czy udawać, że czegoś nie ma. Trzeba reagować natychmiast. Rozwiązać problem albo szukać rozwiązania. Jak masz jakieś długi - Saturn je wywlecze i wierzyciele pojawią się nie wiadomo skąd. Musisz tu i teraz szukać dodatkowego zarobku. Masz problemy w związku - musisz podjąć decyzje. Jak "zadziałasz" Saturn da Ci siłę i wsparcie - jak nie, będzie jeszcze gorzej. I nie chodź na skróty, bo przy Saturnie w swoim znaku się nie da. Odpowiedz Link
meda08 Re: Meda 20.02.18, 22:43 Dziekuje Ci za wsparcie😀 Ja Koziorozec rzadko chodzę na skróty a kurka wodna może i tak trzeba byłoby zacząć robić😀? Odpowiedz Link
meda08 Re: Meda 20.02.18, 22:45 Poza tym wyciągnęłam mi z tego co pamietam fajna kartę niedawno wiec musi być ok😀 Odpowiedz Link
nixie.x Re: Meda 20.02.18, 23:04 I trzymaj się tej karty. Saturn Ci tylko pokazał jakich lekcji nie odrobiłaś. Jak nie zrobiłaś wcześniej, to odrobisz teraz i się odczepi na następne 28 lat Odpowiedz Link
nixie.x "zabawka" 18.02.18, 17:17 Znalazłam to w necie ale potraktujcie to jako zabawę i z przymrużeniem oka: www.fengshuibazi.com.pl/mainfiles/MiniBaZi.html ps. mój szczęśliwy rok ma być dopiero za trzy lata. Odpowiedz Link
pinia1214 Re: "zabawka" 18.02.18, 18:47 Niki, fajne ale to się robi coraz bardziej zagmatwane-rozwinęłam ten link kalkulator BaZi. W którym miejscu należy sprawdzić te szczęsliwe lata? Odpowiedz Link
nixie.x Re: "zabawka" 18.02.18, 19:02 Jak wpiszesz datę urodzenia, to w dolnej tabeli są "okresy fartu" Odpowiedz Link
pinia1214 Re: "zabawka" 18.02.18, 19:12 tak sa, ja rozwijałam jeszcze to drugą tabelę- ze wspolrzednymi miasta gdzie się urodziłam. Lata fartu w moim przypadku wyszły 2011+ i 2021+ Co oznacza ten plus? nawet nie chce myśleć.. Odpowiedz Link
nixie.x Re: "zabawka" 18.02.18, 19:58 Rozgryzłam to, jak weszłam na te współrzędne miasta To znaczy chyba to rozgryzłam. To jest tak, że lata fartu są do tego roku z + a rok z + rozpoczyna lata pustki. Tak to wyszło u mnie jak dodałam miasto. Wtedy rok z + wyszedł mi na Małpę a ja mam lata pustki w Małpie i Kogucie. Idąc tym tropem u Ciebie 2011 i 2021 to rok w którym zaczynają się "lata pustki". Czyli w 2011 i 2012 miałaś lata pustki. następne będziesz miała w 2021 i 2022. Ale pewności nie mam, bo to tylko takie odniesienie do mojej tabeli. Odpowiedz Link
nixie.x "zabawka nr 2" 18.02.18, 20:17 Jak ktoś sobie chce zrobić swój własny osobisty chiński horoskop natalny i na 2018 r , to proszę: bazi.masteryacademy.com/App/Basic/Default.aspx Osobiście nic z niego nie kumam, poza tym, że mam szansę w tym roku zostać seryjnym mordercą i filozofem Odpowiedz Link
adoptowany Re: Wszystkiego najlepszego ... 18.02.18, 22:39 ,..a wiec Wam wszystkim zycze aby ten psi rok był rokiem pomyślnym, bez klopotow i lez, ..8) od kilku dni jestem w temacie w ktoryms z ostatnich snow tuliłem czarnego psiaka na karku miał paskudna rane,a w niej srebrny metalowy pret,ktory jako ten dobry samarytanin b. ostrożnie nieborakowi wyjalem.. Odpowiedz Link
leda-is-one Re: Wszystkiego najlepszego ... 19.02.18, 05:59 Mojemu wężowi Rok Ziemskiego Psa obiecuje cuda wianki i hosse w kazdej dziedzinie zycia. Jak wiesz Nagietku nie jest u mnie kolorowo, więc u Ciebie nie musi się wszystko poodwracać. Porzuć smutki,, nie można generalizować. Lat pustki nie policzylam, ale Jowisz mi tranzytuje teraz IC więc do trzeciej ćwiartki horoskopu mu jeszcze troszke. Jakkolwiek by nie było ,damy rade. Poświętowałam i ja wczoraj, ech poświętowałam. Pozdrawiam Was serdecznie, z zefirkiem adriatyckim, jeszcze . Odpowiedz Link