Dodaj do ulubionych

Kolejna zagadka

13.03.19, 20:40
Tak dla relaksu.. Jaka jest moja ulubiona karta w talii tarota, na którą kartę zawsze zwracam uwagę jak przeglądam talię?smile
Obserwuj wątek
    • niki.x Re: Kolejna zagadka 16.03.19, 16:03
      strzelam - wypadła mi 2 monet wink
      • freya_v Re: Kolejna zagadka 16.03.19, 16:31
        Niki jescze raz sprobuj , to karta z wielkich arkan będzie łatwiej
        • chmurkamoja1 Re: Kolejna zagadka 16.03.19, 17:08
          Karta Glupiec
        • freya_v Re: Kolejna zagadka 16.03.19, 18:38
          Dla Nikix mam ciekawostkę że karta 2 monet ostatnio bardzo ale to bardzo często wypada mi w moich rozkładach i ogólnie prześladuje mnie ta karta więc skoro Ci tak jeszcze wypadła to to musi być jakiś znak😝
          • chmurkamoja1 Re: Kolejna zagadka 16.03.19, 19:07
            Cos w tym musi byc niewytlumaczalnego skoro wypadla Niki 2 monety I Tobie czesto wypada ta sama karta.
            Moja karta Glupiec ulubiona nowa droga.
    • caro-caro Re: Kolejna zagadka 16.03.19, 19:47
      Aleś dała zadanie... Wyciągnął mi się diabeł, ale nie sądzę, żeby to była Twoja ulubiona karta. Kojarzysz mi się z czymś łagodnym i opiekuńczym. Anioł jest na karcie Kochanków i Umiarkowania, ale raczej też nie te. Gwiazda mało konkretna. Postawię na Arcykapłankę, zbyt oczywiste, a jednak tak sądzę.
    • inguszetia_2006 Re: Kolejna zagadka 16.03.19, 21:43
      Witam
      Freya, nie mam pojęcia. Poprosiłam o opisanie tej karty i wyciągnęłam Pazia kielichów, Kapłankę, Królową kielichów. Bardzo kobiece karty, dzieci gdzieś tam się przewijają, miłość, przyjaźń, babskie tajemnice... No nie wiem, Kapłanka, Cesarzowa, Siła, Księżyc (bardzo kobiecy)?
      Pzdr.
      Ing
    • nagietek123 Re: Kolejna zagadka 17.03.19, 09:56
      To jest karta, która zawsze robi na Frei duże wrażenie: Rydwan. Przy przełożenie pokazał się też Mag.
    • freya_v Re: Kolejna zagadka- rozwiązanie 17.03.19, 10:56
      Spodziewałam się że łatwe to nie będzie i na trafienia nie ma co za bardzo liczyć, zagadka była dla relaksu tym bardziej dziękuję za zainteresowanie i udział.
      Karty wyszły ciekawe i pewne wnioski mi się nasuneły tymczasem moja ulubiona karta i karta z którą bardzo się utożsamiam to karta PUSTELNIK. Jest przepiękny w każdej talii dzięki swej prostociesmile
      • niki.x Re: Kolejna zagadka- rozwiązanie 17.03.19, 11:28
        Ciekawa karta.
        I ma takie fajne przesłanie: I nie wódź nas na pokuszenie ... tongue_out
        https://media.giphy.com/media/xTk9ZAjrxxmVRQkTwA/giphy.gif
        • freya_v Re: Kolejna zagadka- rozwiązanie 17.03.19, 11:45
          Bez przesady tylko Niki😉 ciekawostkę dodam że w tarotowym portrecie psychologicznym pustelnika mam na pozycji na to jak postrzegają mnie ludzie otoczenie zaś na pozycji jak ja'postrzegam siebie mam diabła prawdziwa cicha woda ze mnie😉
          • niki.x Re: Kolejna zagadka- rozwiązanie 17.03.19, 13:21
            ???
            Pustelnik oświetla drogę. Mówi, chodźcie tutaj jestem. Ale czemu mamy do niego przyjść i dokąd ta droga prowadzi, tego już nie mówi wink Karta którą Ci wkleiłam dobrze to pokazuje. Dziewczyna kusi, żeby za nią pójść. Ale co się czai za tymi krzakami? Mogą tam być np. mordercy albo złodzieje.
            pustelnika mam na pozycji na to jak postrzegają mnie ludzie otoczenie zaś na pozycji jak ja'postrzegam siebie mam diabła - czyli prawda leży po środku tongue_out
            • freya_v Re: Kolejna zagadka- rozwiązanie 17.03.19, 15:28
              Ja odczuwam inaczej tą kartę, ona włazi w te krzaki by sprawdzić co tam jest bo to jest ta ciekawość szukanie czegoś nie wiadomo czekam ale idę i szukam😀 i nikt nie musi o tym wiedzieć😉
              • niki.x Re: Kolejna zagadka- rozwiązanie 17.03.19, 16:35
                Tylko, że ona już jest za tymi krzakami i ma lampę w ręce. Czyli dobrze wie, co tam jest. I tu ma nad nami przewagę.
                Podobno jak powstał Tarot, to tą kartę nazywano "Stary człowiek". Pustelnik trzymał w rękach klepsydrę, która symbolizowała nieubłagany upływ czasu. Uosabiał przemijanie życia i mógł przewidzieć nadciągającą śmierć lub koniec czegoś.
                Teraz to poszło w tym kierunku, że mówi o potrzebie spojrzenia do wewnątrz, do introspekcji i do poświęcenia czasu na rozwój duchowy i osobisty. Radzi na nowo przemyśleć wartości i ponownie ocenić priorytety.

Ale masz rację każdy z nas czuje karty inaczej smile
                • freya_v Re: Kolejna zagadka- rozwiązanie 17.03.19, 17:45
                  Obie mamy rację tylko każda mocniej zwraca uwagę na coś innego. Właśnie dlatego powtarzam że tarot indywidualnie przemawia do tego kto go używa😀 nie ważne jakie karty ważne co z nich odczytaszsmile
      • inguszetia_2006 Re: Kolejna zagadka- rozwiązanie 18.03.19, 19:39
        Witam
        No faktycznie, bardzo kobieca karta;-P He he… czas karty opalić nad ogniem.
        Pzdr.
        Ing
    • chizuru Re: Kolejna zagadka 17.03.19, 21:46
      Szkoda, że nie zdarzyłam wziąć udziału w zagadce, ale może nie była dla mnie, bo ja za Pustelnikiem nie przepadam xP Jakoś kojarzy mi się z taką samotnością nie zawsze z wyboru. Ostatnio mam taki etap, że katy typu Pustelnik czy Wisielec mnie dołują, jak widzę je w swoich rozkładach.
      • caro-caro Re: Kolejna zagadka 18.03.19, 15:12
        A ja wisielca oceniam dobrze. Dynda sobie beztrosko i myśli co dalej. Wymyśli. Na pewno coś zmieni., jeżeli mądra głowa i sprzyjające warunki to wszystko pójdzie w dobra stronę. Tylko trzeba trochę czasu i cierpliwości, rozsądku w podejmowaniu decyzji
        ☺️
        • chizuru Re: Kolejna zagadka 18.03.19, 19:59
          Ja to chyba jestem zbyt nie cierpliwa i stąd to oczekiwanie, które się z nim wiąże nie mając pewności, że coś z niego wyniknie nie zawsze mi odpowiada. No ale moje ulubione karty to np. 8 buław lub Królowa buław, a to zupełnie inna energia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka