21.03.19, 16:45
W nie dużym mieście na literę R niedaleko mnie remontują pewien charakterystyczny budynek do użytku publicznego. Co to za budynek/miejsce?
Obserwuj wątek
    • nagietek123 Re: Zagadka:) 22.03.19, 19:37
      To jest ten budynek: Eremita, 5 mieczy, Król kielichów: biblioteka, restauracja, wieża. Innych pomysłów brak sad
    • niki.x Re: Zagadka:) 22.03.19, 23:17
      Co to za budynek? Diabeł. Więzienie, sąd, kościół albo miejsce spotkań mafii tongue_out
    • chmurkamoja1 Re: Zagadka:) 23.03.19, 16:56
      Co to za budynek 10 pucharow : kino ,biuro artystyczne, przedszkole salon fotograficzny
    • caro-caro Re: Zagadka:) 23.03.19, 20:28
      Na to pytanie wylosowałam Króla mieczy. Myślę, że to jakiś urząd, może być Ratusz albo Urząd Miasta.
      • freya_v komentarz do caro 24.03.19, 19:03
        król mieczy kojarzy mi się z lekarzem chirurgiem dokładnie=)
    • chizuru Re: Zagadka:) 24.03.19, 13:22
      Wylosowałam 5 kielichów. To miejsce przepełnione smutkiem, nie budzące dobrych skojarzeń albo karta opisuje obecny wygląd tego miejsca, który po remoncie będzie lepiej się kojarzył. Od razu do głowy przychodzi cmentarz, ale to nie budynek. Może kościół. Może też to jakieś miejsce związane z wodą bo znajduje się na karcie albo w pobliżu niego jest park. Pomyślałam też o miejscu gdzie ludzie się leczą z uzależnień, może szpital, dom opieki, dom pomocy samotnej matki. Hmmm mam jakąś blokadę, brak pomysłów.
      • freya_v Chizuru 24.03.19, 19:17
        Świetnie trafiłaś chodzi o szpital, trochę przypominał on dom opieki bo wiadomo dużo starszych ludzi tam się kręci no i też były takie plany żeby tam taki dom opieki stworzyć.. zgadza się również wygląd przed remontem to tragedia budynek zaniedbany przez wiele lat.
        w nagrodę może masz pytanie do moich kart?
        • chizuru Re: Chizuru 24.03.19, 23:30
          W szoku jestem big_grin Jak widać nawet ślepej kurze trafi się ziarno, bo jak wylosowałam tą kartę to w pierwszej chwili miałam całkowite zaćmienie i żaden budynek nie przychodził mi do głowy. A szpital to zdecydowanie miejsce, które nie kojarzy się najlepiej i nikt dla przyjemności tam nie chodzi. Dziwne, że nikomu nie pojawiła się 5 monet. Taka najbardziej oczywista.
          Chciałabym wróżbę na sprawy uczuciowe. Od dłuższego czasu jestem sama, więc chciałabym wiedzieć czy coś się zmieni w tym temacie.
          • freya_v Re: Chizuru 25.03.19, 10:12
            Wylosowałam asa monet i 7 pucharów a z kart Anielskie wsparcie w miłości kartę FRYWOLNOŚĆ- odtworzenie romantyzmu w związku wymaga od Ciebie pozwolenia na ponowne rozbkłyśnięcie twojej młodzieńczej płynności do zabaw.
            Wg mnie pojawi się szansa na związek choć z początku może wcale na to nie wyglądać. Relacja może się zacząć bardzo niezobowiązująco, trzeba się też dobrze poznać bo przy 7 pucharów można mieć mylne o sobie wyobrażenie. W uczuciach zacznie się coś zmieniać z końcem tego roku.niestety Chizuru karty trochę słabe na związek mówią tylko że pojawi się jakaś mała szansa a tak naprawdę wszystko zależeć będzie od Ciebie czy będziesz chciała walczyć o te relacje i pracować nad związkiem czy się zniechęcisz i sobie odpuścisz..
            • chizuru Re: Chizuru 26.03.19, 22:25
              Dziękuję Ci bardzo. Cóż... nie spodziewałam się od razu rycerza w lśniącej zbroi czekającego za rogiem, więc i tak jestem zadowolona. Jest szansa a to daje nadzieję. Frywolność z opisu kojarzy mi się z dobrą zabawą i potraktuję tą kartę jako radę by bardziej korzystać z życia. 7 pucharów dla mnie jest trudna w interpretacji. Jak mi wypadała nic charakterystycznego się nigdy nie działo. Chciałabym doświadczyć kiedyś pozytywnej strony tej karty. Jak nie zapomnę to dam znać czy i jak się zrealizowało.
              Jeszcze raz ślicznie dziękuję -<-@
    • chmurkamoja1 Re: Zagadka:) 24.03.19, 16:00
      W sumie wylosowalam 3 karty 10 pucharow,8 pucharow,Arcykaplan
      Odnioslam sie do jednej karty 10 pucharow
      8 pucharow nie mam pojecia jakie to moze byc miejsce ludzie przychodza odchodza
      Arcykaplan :Galera sztuki, muzea
      • freya_v komentarz do chmurki 24.03.19, 19:10
        Losujesz bardzo dobre i czytelne karty, sama bym chciała by tarot do mnie tak mówiłsmile
        ja bym zinterpretowała je dosłownie tak dużo ludzi (10 puchar) przychodzi i odchodzi (8 puchar) po konsultację i leczenie od specjalistów\ lekarzy (kapłan) poza tym wydaje mi się ze jak losujesz 3 karty to ta trzecia daje najważniejsze przesłanie ale to takie małe moje spostrzeżenie
        • chmurkamoja1 Re: komentarz do chmurki 24.03.19, 23:02
          Dziekuje
          Karty losuje na spontanie w tym problem nie dumam nad nimi od razu pisze interpretacje pozniej przychodzi refleksja zastanowienie.
          Jestem tutaj dlatego chcialabym duzo od Was sie nauczyc umiec Tak Jak Wy trafnie interpretowac karty.
          Nie losuje po jednej karcie cos pcha ciagnie mnie do wyciagniencia nastepnej karty.
          Trafnie zinterpretowalas moje 3 karty ja to inaczej czytalam 3 karty trzy rozne calkiem inne miejsca.
          Dziekuje za postrzezenie 3 karty I wszystko uklada sie w calosc.
          8 pucharow ludzie przychodza odchodza pierwsza mysl co przyszla do glowy to Caritas i Chospicjum ale karta 1. 10 pucharow i calkiem inne miejsce i Arcykaplan w tamtym momencie nie pomyslalam tak jak Ty czytac karty.
          Duzo jeszcze musze sie nauczyc interpretowac wczuc sie na spokojnie przemyslec
        • cichosza Re: komentarz do chmurki 28.03.19, 15:48
          freya_v napisała: poza tym wydaje mi się ze jak losujesz 3 karty to ta trzecia daje najważniejsze przesłanie ale to takie małe moje spostrzeżenie

Niekoniecznie trzecia karta daje najważniejsze przesłanie w rozkładach na 3 karty, bo są szkoły, że np. 1. jest główną, a i środkowa brana bywa za niezwykle istotną, bo za sedno sprawy. Tu ważne było chyba to, że trzecia to Wielki Arkan. Swoją drogą niewiele się pisze o kwestii związanej z dziesiątkami na 1. pozycji rozkładów na 3 karty i nieprzyjemnym wydźwięku dwóch kart kielichowych (nie tyle dworskich, co numerycznych) znajdujących się w rozkładzie obok siebie.
    • freya_v odpowiedź 24.03.19, 18:59
      Remontują szpital..
      • niki.x Re: odpowiedź 26.03.19, 22:11
        O. A u mnie Diabeł. Jak tak trochę pomyśleć nad tą kartą to pasuje do szpitala. Pacjenci są przywiązani do łóżek i uzależnieni od pielęgniarek i lekarzy wink
        • cichosza Re: odpowiedź 28.03.19, 17:03
          niki.x napisała: Pacjenci są przywiązani do łóżek i uzależnieni od pielęgniarek i lekarzy wink

Do tego na prochach, w sensie lekach nie zawsze najlepiej dobranych i nierzadko w nadmiernych ilościach, ogólnie lepiej do szpitala spod karty Diabła nie trafić.. wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka