07.01.11, 10:51
Witaj, hashi tess.nie wiem, czy mnie pamiętasz, ale ja ciebie jak najbardziej. Wróciłam na forum, bo sobie nie radze sama.Mam hashi od chyba 7 lat, cały czas problemy- obecnie z nadwagą, chyba za mała dawka Eltroxinu, wciąż powracająca depresja, niemoc, brak chęci do życia, problemy z paznokciami, skora, pietami. nawet przy wyrównaniu hormonu nie czuje się za dobrze.3 lata chodziłam na psychoterapie.Wybieram sie zrobić nowe wyniki, ale jakie? Na forum różnie piszą. I jakie brać suplementy? Cynk, selen, żelazo?Czy brać je cały czas? Wiem, że możesz mi pomóc, znasz te tematy bardzo dobrze. Pozdrawiam cie serdecznie i czekam na odpowiedź. Dawna nikita181
Obserwuj wątek
    • hashi-tess cześć Nikita! 07.01.11, 11:55
      Pewnie, że Cię pamiętam.

Oczywiście, że Ci pomogę.
      Napisz coś o swojej historii zdrowotnej,
      np. kiedy i jakie ostatnio robiłaś badania
      i na jakiej jesteś dawce.

Proponuję badania:
      TSH
      FT4
      FT3.

Resztę badań zaproponuję po Twoich dalszych wpisach.
      Na dziś proponuję Falvit - to wit. przygotowane specjalnie
      dla kobiet. Ja je suplementuję z niewielkimi przerwami,
      od lat.

Serdecznie Cię pozdrawiam
      i czekam na info.

Tess
      • oryginalnanikita181 Re: cześć Nikita! 10.01.11, 18:04
        To znowu ja. mam wyniki, ale chyba jestem ślepa, bo tego kalkulatora na górze strony jakoś nie widzę. Moje TSH-2,89 /ale od tygodnia biorę dawkę 200 mg eltroxinu/, fT33,29/ podobno za mało/,fT4 13,25 /w normie/. Ogólnie czuje się źle. jestem często śpiąca, mam ciągle zadyszkę, nawet jak sie tylko schylę, mam nadwagę/ a nie jem dużo/, przede wszystkim problemy z pamięcią, koncentracją, gubię słowa i litery, zapominam, co mam zrobić, itp.Znowu leczę sie na depresje, biorę VELAFAX XL/ nic innego nie działało/, chodzę na terapię, często żyć mi sie nie chce.Kruszą mi sie paznokcie, mam suchą skórę, swędzi mnie skóra głowy.Przyznam, ze nawet jak miałam dobre wyniki, to nigdy nie czułam sie dobrze, zwykle jako-tako.Zwolniłam sie z pracy w banku, bo poziom stresu był coraz większy i znowu zaczęłam mieć uporczywe biegunki.bałam się również, że w końcu popełnię poważny błąd w pracy i będzie dramat. Żaden lekarz nie patrzy na mnie w sposób całościowy, każdy leczy tylko objawowo. Aha, mam tez jakąś chorobę układową, nie wiem którą, bo objawy są na razie słabe, widać to jednak w wynikach -ANA2 . I co ty na to? ratuj mnie, bo mam dość tego wszystkiego...
        • oryginalnanikita181 Re: cześć Nikita! 10.01.11, 18:15
          I jeszcze normy, bo są jakieś inne: TSH-0,4-4,00, fT3 4,00-8,30, fT4 9,00-20,00
          • oryginalnanikita181 Re: cześć Nikita! 12.01.11, 10:45
            Tess, zapomniałaś o mnie????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka