muktprega1
04.12.13, 21:58
Autor: e-milia1 04.12.13, 13:41
ma objetosc tylko 6 ml. bylam juz u roznych lekarzy, mam rozne diagnozy. zaczne wiec od poczatku. po porodzie syna 1,5 roku temu czulam sie zle. rok temu robilam badania u lekarza rodzinnego i tsh wyszlo wysokie-4,9. reszta wynikow byla w normie, usg tarczycy pokazalo, ze jest ona mala i lekarz stwierdzil, ze mam hashimoto i przepisal tyroksyne. po czasie poszlam do endokrynologa on powiedzial, ze ide w kierunku niedoczynnosci, ale reszta wynikow jest w porzadku wiec o hashimoto nie moze byc mowy. z usg wyszlo tez, ze tarczyca rzeczywiscie mala, ale bez zmian typowych dla hashi. lekarz stwierdzil, ze podwyzszone tsh i zle samopoczucie moga byc wynikiem ciazy. tarczyce mam mala wiec hormony zaczely szalec po porodzie. endokrynolog zaproponowal bym zrobila przerwe w braniu lekow. poszlam tez do innego lekarza pierwszego kontaktu, ktory potwierdzil to co powiedzial endokrynolog, ale powiedzial bym leki jednak brala nadal. ja posluchalam endoktrynologa i odstawilam leki. w miedzyczasie zaszlam w ciaze, poziom tsh wzrosl z 0,64 na 3,79. w miedzy czasie wrocilam do endokrynologa i zaczelam ponownie, na okres ciazy brac leki. i tu moj problem. juz sama nie wiem co mi dolega. mam niby niedoczynnosci tarczycy, reszta wynikow w normie, usg bez zmian typowych dla hasimoto, a tarczyca mala... rok temu mialam robione usg tarczycy i przez ten czas tez sie nie zmienila. czy moge miec poprostu "taka urode" i moja tarczyca bedzie "glupiec" bo jest mala?
Autor: procesor ☺ 04.12.13, 14:07
masz Hashimoto
koniec kropka smile
konował co ci kazał odstawić leki to zły lekarz
twoja tarczyca jest mała bo COS ją "zjadło" i tym czyms jest Hashi
nawet jeśli w tej chwili nie masz przeciwciał nei znaczy że ich nie było
jakbyś miała taką urodę to byś miała upośledzenia... a po prostu zachorowałaś
czy ty nie miałaś tu własnego wątku???