Dodaj do ulubionych

Proszę o pomoc

20.10.16, 12:12
Dzień dobry
Jak długo wychodzi się z nadczynności polekowej? Stwierdzono u mnie niedoczynność tarczycy TSH 5,18; FT4 1,06; FT3 3,72 i to były wyniki badań na dzień 29.07. Dostałam Letrox 50 (dwa tygodnie pół tabletki, a potem całą) i wszystko było super, aż do dzisiaj. Właściwie od kilku dni czuję się coraz gorzej, wczoraj nasiliły się objawy takie jak: biegunki, duszności, szybkie bicie serca, ból mięśni, nie mówiąc już że włosy wypadają niesamowice. Sądząc po objawach wpadłam chyba w tę nadczynność. Dzisiaj nie wzięłam już Letroxu. Co robić w tej sytuacji, wizytę u lekarza mam na 7 listopada, a lekarz w ogóle nie odbiera telefonów. Czuję się fatalnie.
Obserwuj wątek
    • heban10bozka Re: Proszę o pomoc 20.10.16, 12:14
      Dziękuję za wszelkie odpowiedzi.
    • muktprega1 Re: Proszę o pomoc 21.10.16, 21:15
      Witaj
      1 - Od kiedy bierzesz letrox 50?
      2 - od 27.07 nie robiłaś badań? badania robimy po jakiejkolwiek zmianie dawki po 4-5 miesiącach - TSH, Ft4, Ft3. Zrób koniecznie nowe wyniki BEZ tyroksyny rano
      Podejrzewam rzut choroby, dobrze byłoby sprawdzić przeciwciała (a-TPO, a-TG) właśnie teraz.
      Moim zdaniem to nie jest dobre posunięcie - całkiem zaprzestać z dnia na dzień tyroksynę. Jeśli rzeczywiście masz rzut, to trzeba go po prostu przetrwać, można ewentualnie zmniejszyć dawkę o 6-12.
      • muktprega1 Re: Proszę o pomoc 21.10.16, 21:18
        Kup sobie slow mag bez B6 - 2 tabletki rano, ale 4 h po tyroksynie i 4 na wieczór, powinny pomóc i Cię wyciszyć.
        • heban10bozka Re: Proszę o pomoc 30.10.16, 16:37
          Witam i dziękuję za odpowiedź.
          1 sierpnia byłam u lekarza z tymi wynikami z dnia 27 lipca. I właśnie doktorka przepisała mi ten Letrox 50 (2 tygodnie połówka, a potem już cała). Badanie samego TSH zrobiłam z ciekawości 16 września i wyszło TSH 2,04 czyli spadło z 5,18. Po odstawieniu Letroxu czuję się faktycznie dobrze, no faktycznie chyba nie najlepiej postąpiłam odstawiając go, ale tak to jest jak nie można się skontaktować z lekarzem, człowiek jest pozostawiony sam sobie. Do lekarza idę 7 listopada i przed wizytą będę robiła przeciwciała (a-TPO, a-TG).
          • heban10bozka Re: Proszę o pomoc 30.10.16, 16:38
            aha Letrox biorę o 2 sierpnia
            • muktprega1 Re: Proszę o pomoc 31.10.16, 18:09
              >aha Letrox biorę o 2 sierpnia

Aha, moim zdaniem za szybko dała Ci dr 50, stopniowo podnosi się dawkę, sprawdzając przedtem poziom hormonów, więc jednak chyba nadczynność polekowa, poczytaj o wprowadzaniu słów kilka i jak zaczniesz od nowa to proponuję zastosuj, żeby nie było takich ekscesów jak teraz.

forum.gazeta.pl/forum/w,24776,145360739,145844859,Re_Po_wizycie_u_endo.html

forum.gazeta.pl/forum/w,24776,141782384,141878585,Re_po_wizycie_u_endo.html

Po tak gwałtownym odstawieniu 50 możesz to odczuć za jakiś czas, bo hormon to taki żółw działa wolno.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka