monikare 06.03.05, 19:44 czy ktos ma zwas doswaidczenie w braniu tego leku podczas karmienia piersią? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lwik1 Re: Alfadiol i karmienie piersią 06.03.05, 20:51 Nie wiem co to za lek,ale może poszukaj na www.laktacja.pl tam jest lista leków,można też tam zadać pytanie lekarzowi,położnej czy konsultantce laktacyjnej. "W życiu piękne są tylko chwile" Odpowiedz Link
bo23 Re: Alfadiol i karmienie piersią 06.03.05, 22:19 alfadiol to preparat witaminy D. Wrazie watpliwości mozesz zawsze spytać swego ginekologa. Odpowiedz Link
monikare Re: Alfadiol i karmienie piersią 07.03.05, 11:16 Własnie pytałam ginekologa- odrazu jak poszłam pierwszy raz na wizyte z ciaza. No i wyobrazcie sobie ze kazała mi go odstawic bo przeczytała ze nie mozna go brac. A ja jej na to ze nie moge bo to jest lek ratujacy moje zycie. Wiec kobieta sie nieznała. Pytałam tez endokrynologa i ona mówi ze moge karmic po mimo tego ze na ulotce jest napisane ze nie mozna. Stad moje pytanie zeby zebrac opinie. Wiem ze to jest witamina D - ni o własnei to jest problem bo w nadmiarze jest bardzo skodliwa. Odpowiedz Link
inia1972 Re: Alfadiol i karmienie piersią 07.03.05, 15:06 Najlepiej znaleźć endokrynologa-ginekologa. Odpowiedz Link
anatewka Re: Alfadiol i karmienie piersią 07.03.05, 17:48 Tez mialam ten problem. Biore alfadiol 1 mikrogram, w pewnym momencie bralam nawet 1,25. Pytalam kogo sie dalo czy to przechodzi do pokarmu i nikt nie wiedzial. W koncu moj endokrynolog powiedzial ze przechodzi ale tez nie wiedzial w jakim procencie i na oko kazal mi po prostu dawac synkowi 1 krople vigantolu zamiast dwoch. Robilam tak przez caly czas kiedy karmilam i wszystko jest OK. Odpowiedz Link
monikare do Anatewki 07.03.05, 17:52 dzieki za odpowiedz. A czy ty masz tez niedoczynnosc przytarczyc? Jesli tak to masz jakies problemy z nia zwiazane? Odpowiedz Link
monikare Do anatewki 07.03.05, 18:08 Koniecznie chce z Toba pogadac - choidzi o poród i takie inne... Odpowiedz Link
anatewka Re: Do anatewki 07.03.05, 18:15 Monikare, wlasnie sie dopisalam do watku o przytarczycach. pisze tam o moich problemach. Ogolnie jestem pod wrazeniem forum- dotychczas nie mialam z kim o tym pogadac- ale teraz musze pedzic do synka. Mozesz napisac na priv: agid@zhr.pl Ciaza i porod... o tym bym mogla ksiazke napisac tylko nie wiem czy powinnam cie straszyc jesli planujesz ciaze. Podobno ja jestem nietypowa... Odpowiedz Link
monikare Re: Monikare... 08.03.05, 12:32 moje gg 2697790 mozesz napisac do mnie? tak chyba lepiej pogadac Odpowiedz Link