angel1221 06.10.05, 17:02 wypadlo mi sporo wlosow,dokuczala dusznosc,kolatanie,ekg jest ok inne wyniki to cholesterol 248,5 LDL161,5 trojglicerydy 157,1 Tsh 1,000 wyglada ze to nie tarczyca wiec skad wypadanie wlosow? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosza26 Re: tarczyca? 06.10.05, 19:29 wiesz co mogę się mylić, ale mnie zaniepokoił Twój cholesterol. Może tylko mi się wydaje,że norma jest do 200?? Kontrolowałaś wyniki u lekarza?? Co powiedział?? Odpowiedz Link
angel1221 Re: tarczyca? 07.10.05, 20:21 o tak ,bylam u internisty,uwaza ze nic sie nie dzieje bo poziom tsh jest w normie a ze wypadaja wlosy?"to nic takiego,odrosną";] jesli chodzi o cholesterol zalecil diete srodziemnomorską i ponowne badanie za"JAKIS CZAS";] dzieki za wszystkie odpowiedzi:} Odpowiedz Link
nefretete8 Re: tarczyca? 07.10.05, 17:04 zrób sobie przeciwciałą Anti TG i Anti TPO,żeby stwierdzic że to nie tarczyca oraz poziom zelaza ,wapnia,magnezu we krwi,plus cukier ,mocz,norma dla cholesterolu do 200 Odpowiedz Link
etiolka Re: wypadanie włosów..i ohydne włosy:( 27.03.06, 23:16 No czeee!!Też Cię podręcze troche jeśli można Ma ma problem z włosami..i to dość poważny w sensie, że nie pozwala mi normalnie żyć..ale wiadomo jak każdej kobiecie... A mianowicie zawsze miałam marne włosy....Ale one wciąż i wciąż wypadają.....Z tytm że powoli...ich ibywa...Używałm wszystkiego kasy ładuje w te kudły ze ja... Lakarzy zmieniam..i jest dramat wiadonmo wiedzą mniej niż ja//// Jutro ide do kolejnego endokrynologa, bo mam stwierdzone PCO..JUż dawno ale dwóch bęcwałów mi powiedziało, ze to nie jest przyczyną..więć o co chodzi????????/ Fktycznie testosteron mam w normie....Ale czy to wystarczy skoro Pco??Możesz mi to wyjaśnić.??/ A podłaamałaś mnie już całkiem, bo ma korbe dodatkową, gdyż moja babcia nosiła peruke....Całkiem wyłysiała ale ona twierdzła, że po jakiś naświetlaniach, bo miała coś rakowego na języku.......Ale o móju boże teraz tak myśle, że miała androgenowe..tylko o tym nawet nie wiedziła.....bidulka...a teraz miała by 86 lat..bo niesty zmarła dwa lata temu..ale kurde już wiem po prostu nie wiedziała...O boże nie żeby tak nie było..Przecież geny dziedziczy się po dziadkach..Mnie tylko pociesza to ze włosy zawsze miałam przerzadkie...A teraz to może wiek...Nie ale wracjać do lekary to jutro ide do profesora,,co sobie krzyczy 150zł..Myśle ze coś wyjaśni ale ciul go wie...Czekam na jakieś rozjaśnienia..I pozdrówka...gorące Odpowiedz Link
rosteda Re: wypadanie włosów..i ohydne włosy:( 27.03.06, 23:49 Witaj Czy robilas kiedykolwiek badania tarczycowe, jesli tak to jakie? Wypadanie wlosow lubi towarzyszyc chorobom tarczycy, a choroby immunologiczne tarczycy czesto ida w parze z PCO. Pozdrawiam Rosteda Odpowiedz Link
hashi-tess Re: wypadanie włosów..i ohydne włosy:( 28.03.06, 22:19 Rostedo! Wiem, że tarczyca ma wpływ na wypadanie włosów. Tylko czytając post tej dziewczyny raczej skłaniałabym się do zrobienia badań przeciwcial przeciwko cebulkom wlosowym. Zwróć proszę uwagę, że Babcia Jej miała problemy z łysieniem. Najlepiej zostawiłabym to lekarzom. W końcu "krzyczą" 150 za wizytę. Niech się wykażą. Rostedo, możemy tu dyskutować, ale nie stawiać diagnoz. Tess Odpowiedz Link
rosteda Re: wypadanie włosów..i ohydne włosy:( 29.03.06, 22:04 Hashi-Tess! Chcialam zapytac, gdzie ty widzisz ze ja napisalam diagnoze? To co napisalam, to wie o tym kazdy z naszego forum i Ty tez. Rosteda Odpowiedz Link
hashi-tess Re: wypadanie włosów..i ohydne włosy:( 29.03.06, 22:53 rosteda napisała: > Hashi-Tess! > Chcialam zapytac, gdzie ty widzisz ze ja napisalam diagnoze? > To co napisalam, to wie o tym kazdy z naszego forum i Ty tez. > Rosteda Rosteda, z całym szacunkiem, ale ja nie jestem pewna tego, co Ty bierzesz za pewnik. Tess Odpowiedz Link
katerina24 Re: wypadanie włosów..i ohydne włosy:( 29.03.06, 22:19 witam!! Po pierwsze strasznie chaotyczny ten Pani post ,powinna Pani napisac dokładnie jakei badania miała Pani robione,jak długo trwa ta sytuacja ,jak zdiagnozowano PCo[czy było usg dopochwowe inne badania hormonalne,sam testosteron to nic]czy robiono trichogram etc Jesli zdiagnozowano PCO wypadanie włosów jest spowodowane nadmairem męskich hormonów i problemy z tarczyca oraz pco mają niebagatelny wpływ na włosy,trichogram mógłby wyjasnić sytuację Robi się inne badania hormonalne czyli np androgeny DHEAlub metabolit DHEA-S 10-0h progesteron estradiol stężenie lh/fsh estradiol prolaktyna żelazo trichogram wywiad lekarski podaje się tez swój wiek bo sa pewne dekady zycia gdzie problem może zaistnieć etc Odpowiedz Link
katerina24 Re: wypadanie włosów..i ohydne włosy:( 29.03.06, 22:20 miało być 17-oh progesteron Odpowiedz Link
etiolka Re: wypadanie włosów..i ohydne włosy:( 21.10.06, 20:14 witam...dawno nie wchodziłam na to forum...i dziś zobaczyłam dopiero, ze ktoś mi odpisał...Znowu płakałam dzisiaj przez te okropne włosy...Nic się nie zmieniło od tamtego czasu..Lekarz endokrynolog(pan prof.)bez skierowania na badania-bazując na wynikach bardzo okrojonych z 2003przepisał mi FLUTAMID(leka na rajka prostaty)Cilest i metformax.Ładny zestawik...przestraszyłam się i nie zdecydowałam się na takie leczenie, gdyż wprost mówił, że niczeg nie obiecuje, ze walka z łysieniem z reguły bywa walką przegraną...Moja bitwa trwa około 9 lat-mam 27 -z tym , że moje włosy zawsze pozostawaiały wiele do życznia...Cieniusieńkie rzadkie...Panu doktorowi ślicznie zapłaciłam..i więcej się nie pojawiłam...Następnie udałam się do dwóch dermatologów...żaden badań nie zlecał...Do jedej z nich chodze do tej pory i nic nie pomaga...stosuje Alpicort E, na przemian z wcierką na zamówieniez vit.b6.I zażywam zintegral...już 6 miesięcy.Chocdziłam na Krioterapie oraz na naświetlanie laserem.Jak kiedyś strasznie już marudziłam pani dermatolog to ona mówi no ale jakie baadiaa o jakie pani chodzi...?Jak jej zaczełam formułką lecieć moją-to powiedziła, ze za dużo czytam na ten temat i ona nie widzi potrzeby robienia żadnych badań....Czy pozostaje mi peruka?????????????Przy tak rozwiniętej technice, nie wierze że nie ma nic na włosy///Można zmienićswoją talię wycinając żebra, a włosy co???To horror.....Ale martwi mnie dodatkowo to, że myśle że to jakaś choroba...Człowiek ma mieć włosy na głowiee Odpowiedz Link