19.06.06, 13:40
Witam ja współczynnik TSH mam 48,22 zaczęłam leczenie tydzień temu. Mało wiem
na ten temat tylko tyle co z internetu. Bardzo prosze niech mnie ktoś oświeci.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • rosteda Re: Tarczyca 20.06.06, 01:00
      Witaj Agnor2
      A jak sie nazywa Twoja choroba?
      Jak wygladaja inne wyniki?
      Rosteda
      • agnor2 Re: Tarczyca 20.06.06, 11:30
        Witam podobno mam niedoczynność tarczycy kolejne badania robię dopiero w lipcu
        ale jeszcze u nikogo w żadnym forum nie widziałam takiego TSH 48,22
        • asiunia_g83 Re: Tarczyca 20.06.06, 13:09
          Ja miałam (a może jeszcze mam) TSH 101 ale jestem po całkowitym wycięciu
          tarczycy.
          • aquario28 Re: Tarczyca 20.06.06, 20:53
            A ja mam tsh powyżej 60. Wyciętą tarczycę miałem 06.06(rak brodawkowaty
            przerzuty do węzłów chłonnych) czuję się fatalnie fizycznie o psychice nie
            wspominając' nie wiem co teraz mam robić. Jutro mam wizyte u endo pojutrze u
            onkologa. Wiem, że teraz czeka mnie jodowanie. Najgorsze jest w tym wszystkim to
            , że lekarze nic nie mówią jak jest procedura po operacji. Chirurgicznie jest
            wszystko ok ale przecierz jodowanie wymagane jest w kazdym przypadku. Może być
            wykonane w ciągu 4 tygodni lub 2-3 miesięcy od zabiegu i tylko w Wawie lub
            Gliwicach. O wszystko trzeba samemu się pytać to jest w tym wszystkim najgorsze.
            Już zbyt długo czekałem hodując to paskudztwo żebym teraz jeszcze czekał. Jak to
            było u was? Dzięki za odpowiedź.
        • rosteda Re: Tarczyca 21.06.06, 01:19
          Agnor2
          Niedoczynnosc i nadczynnosc to sa tylko objawy jakiejs choroby.
          Aby wiedziec co to za choroba i jak ona sie nazywa to potrzebny jest caly
          komplet wynikow : Tsh, fT3, fT4, przeciwciala anty-TPO i anty Tg oraz USG tarczycy.
          Dopiero po zrobieniu tych wynikow mozna powiedziec jak sie ta choroba nazywa.
          Pozdrawiam Rosteda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka