agnor2 19.06.06, 13:40 Witam ja współczynnik TSH mam 48,22 zaczęłam leczenie tydzień temu. Mało wiem na ten temat tylko tyle co z internetu. Bardzo prosze niech mnie ktoś oświeci. Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rosteda Re: Tarczyca 20.06.06, 01:00 Witaj Agnor2 A jak sie nazywa Twoja choroba? Jak wygladaja inne wyniki? Rosteda Odpowiedz Link
agnor2 Re: Tarczyca 20.06.06, 11:30 Witam podobno mam niedoczynność tarczycy kolejne badania robię dopiero w lipcu ale jeszcze u nikogo w żadnym forum nie widziałam takiego TSH 48,22 Odpowiedz Link
asiunia_g83 Re: Tarczyca 20.06.06, 13:09 Ja miałam (a może jeszcze mam) TSH 101 ale jestem po całkowitym wycięciu tarczycy. Odpowiedz Link
aquario28 Re: Tarczyca 20.06.06, 20:53 A ja mam tsh powyżej 60. Wyciętą tarczycę miałem 06.06(rak brodawkowaty przerzuty do węzłów chłonnych) czuję się fatalnie fizycznie o psychice nie wspominając' nie wiem co teraz mam robić. Jutro mam wizyte u endo pojutrze u onkologa. Wiem, że teraz czeka mnie jodowanie. Najgorsze jest w tym wszystkim to , że lekarze nic nie mówią jak jest procedura po operacji. Chirurgicznie jest wszystko ok ale przecierz jodowanie wymagane jest w kazdym przypadku. Może być wykonane w ciągu 4 tygodni lub 2-3 miesięcy od zabiegu i tylko w Wawie lub Gliwicach. O wszystko trzeba samemu się pytać to jest w tym wszystkim najgorsze. Już zbyt długo czekałem hodując to paskudztwo żebym teraz jeszcze czekał. Jak to było u was? Dzięki za odpowiedź. Odpowiedz Link
rosteda Re: Tarczyca 21.06.06, 01:19 Agnor2 Niedoczynnosc i nadczynnosc to sa tylko objawy jakiejs choroby. Aby wiedziec co to za choroba i jak ona sie nazywa to potrzebny jest caly komplet wynikow : Tsh, fT3, fT4, przeciwciala anty-TPO i anty Tg oraz USG tarczycy. Dopiero po zrobieniu tych wynikow mozna powiedziec jak sie ta choroba nazywa. Pozdrawiam Rosteda Odpowiedz Link