ela150 12.02.07, 08:24 mam guza litotorbielowatego jednego plata tarczycy kwalifikuję się do operacjii czy ktoś miał coś coś podobnego i jak go leczono po operacjii Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wacka1 Re: guz litotorbielowaty 12.02.07, 09:05 Zaraz guza to jaki wielki.Czy miałaś biopsję?Czemu zaraz wyciąć. Odpowiedz Link
ela150 Re: guz litotorbielowaty 12.02.07, 10:30 tak miałam biobpsję ale nie mam wyniku. Guz ma ok. 3 cm na lewym płacie nie mam objawów nad lub niedoczynności drugi plat jest zdrowy więc podanie jodu podobno nic nie da bo niepotrzebnie wchłonie go zdrowy płat. Boję się że to rak chociaż profesor który mnie leczy uspokaja mnie że to nie jest rakowe ale?? Odpowiedz Link
wacka1 Re: guz litotorbielowaty 12.02.07, 16:16 poczekaj spokojnie na biopsje.Guzek nie jest zrogowaciały ,biopsja będzie prawdziwa.Mnie też mówiono o dużych guzkach w obu płatach.Okazało się podczas operacji,że jeden i malutki.Zachowaj spokój.Z tarczycą miałam problemy przez 25 lat.Guzki też hodowałam przez kilka lat robiąc usg i biopsje.Wiem ,ze ryzyko jest gdy guzek zrogowacieje.Głowa do góry. Odpowiedz Link
fatima5 Re: guz litotorbielowaty 22.02.07, 14:42 ja tez , i mam wyciac pol tarczycy razem z guzkiem ale .. w maju kontrola jak dlugo mam z tym chodzic.. biopsja wykazala guzek niezlosliwy ale jestem uparta jade na konsultacje do innego lekarza bo chce zachowac te polowke.. Odpowiedz Link