a_o_wroc 12.12.07, 21:29 odebralam wyniki i prosze o komentarz. z tego co widze, to wszystko w normie, ale prosze o bardziej fachowe spojrzenie na nie.nadal nie wiem skad moje objawy TSH 0,83 (0,4-4) FT3 3,0 (1,8-4,2) FT4 1,61 (0,8-1,9) aTPO < 10 (<35) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jola427 Re: co z wynikami? 13.12.07, 19:06 Ja na początku też myślałam, że jak wynik mieści się w normie to znaczy, że jest dobry. Poczytałam trochę forum i zorientowałam się, że to nie zupełnie tak jest. Masz tsh w normie, ale niestety blisko dolnej granicy. Natomiast FT4 jest blisko górnej granicy. Ja nie jestem specjalistką w tej dziedzinie, ale radzę Ci jeszcze dodatkowo zrobić usg tarczycy. A jak się czujesz? Czy masz jakieś objawy? Być może nie oznacza to nic złego, ale być może właśnie zaczyna się coś dziać z Twoją tarczycą. Dlatego pilnuj tego zrób usg i idź z wynikami do odbrego endo. Mam nadzieję, że uda Ci się uniknąć choróbska Odpowiedz Link
jola427 Re: co z wynikami? 13.12.07, 19:20 Przeczytałam właśnie Twój poprzedni wątek. Rzeczywiście niektóre objawy pasują do chorób tarczycy. Musisz iść do dobrego endokrynologa, naprawdę dobrego, żeby nie powiedział Ci że sobie coś wymyślasz i wmawiasz. Z tego co wyczytałam to wyniki powinny być mniej więcej w połowie normy. Odpowiedz Link