Dodaj do ulubionych

dobry endo MAŁOPOLSKA/ŚLĄSK

30.12.13, 21:25
Czy mogłabym prosić o namiary na dobrego/sprawdzonego lekarza ,który jest zorientowany na dolegliwości fiz-psych pacjenta i nie "leczy" zerkając tylko na wynik TSH nie dając żadnej nadziei na poprawę zdrowia ?
Z Oświęcimia wszędzie daleko wink K-ce ,Kraków jedna droga big_grin
Z góry dziękuję za pomoc smile
Obserwuj wątek
    • procesor Re: dobry endo MAŁOPOLSKA/ŚLĄSK 30.12.13, 21:49
      ja wiem że nowi tu trafiają smile
      ale dziewczyny! i chłopaki!

czytajcie nagłówek forum!
      jest wątek o polecanych i wątek o NIEpolecanych lekarzach!
      a nie w każdym momencie na forum jest ktoś z rejonu o jaki pytacie smile
      ja akurat nie jestem.
      • edie70 Re: dobry endo MAŁOPOLSKA/ŚLĄSK 30.12.13, 22:42
        czytałam ,szukałam , miałam nadzieję na uzyskanie "aktualnych"namiarów wink jest wymieniony 3lata temu pan dr z Krakowa ...

• procesor Re: dobry endo MAŁOPOLSKA/ŚLĄSK 31.12.13, 00:15
          moze ktos sie jeszcze zjawi
          ale o dobrych endo niełatwo smile
          • edie70 Re: dobry endo MAŁOPOLSKA/ŚLĄSK 31.12.13, 13:39
            niestety wiem sad
            Moja najl endo w okolicy kazała mi sie pogodzić z mało komfortowym zyciem przy Hashimoto, stw,że TSH mam idealne , dawkę 50mg tez mam idealną i ,ze zimą kazdy ma depresję itd itp crying
            dramat po prostu
            a i abym zmieniła antydepresanty a nie podnosiła dawkę Euth !

jestem załamana crying
            • procesor Re: dobry endo MAŁOPOLSKA/ŚLĄSK 31.12.13, 14:39
              no to olej ją i lecz się z forum big_grin

poważnie - daj tu historię i objawy, dawki i wyniki z normami a najlepiej %
              i podyskutujemy smile
              a leki internista wypisze
              • damdalen Re: dobry endo MAŁOPOLSKA/ŚLĄSK 31.12.13, 17:52
                Ciężko w okolicach Krakowa o dobrego tyreologa. Ja jeszcze nie znalazłam, choć szukam od dwóch lat. W Oświęcimiu jest polecana dr Jurecka-Lubieniecka. Ale mnie z moim TSH poniżej 1 zignorowała.
              • edie70 Re: dobry endo MAŁOPOLSKA/ŚLĄSK 01.01.14, 19:48
                wątek założyłam , dzięki Waszym poradom zaczełam od paru dni łykać setkę smile
                receptę wypisał mi znajomy lekarz i absolutnie nie zamierzam wracać do sławetnej pani doktor U.W-B !
                Nie mogę się pogodzić z wiedzą i traktowaniem przez specjalistów crying

• dee82 Re: dobry endo MAŁOPOLSKA/ŚLĄSK 01.01.14, 11:24
      Ja polecam dr. Andrzeja Bobrowskiego z Krakowa. Przyjmuje na Mazowieckiej. Robi również usg. Jest lekarzem ogólnym ale można iść na konsultacje endokrynologiczną. Chyba nie ma specjalizacji ale naprawdę zna się na rzeczy smile
    • asia9915 Re: dobry endo MAŁOPOLSKA/ŚLĄSK 01.01.14, 22:50
      forum.gazeta.pl/forum/w,24776,147275322,147276900,Re_szukam_i_znalezc_nie_moge.html
    • mei3 Re: dobry endo MAŁOPOLSKA/ŚLĄSK 02.01.14, 00:28
      moze sprobuj tutaj:
      profesor Krzysiek
      1. Praca - Oddział Kliniczny Kliniki Endokrynologii Ginekologicznej 31-501 Kraków, ul. Kopernika 23 Sekretariat Ordynatora: tel. 12 424-85-70, 424-85-85 Ordynator Oddziału Klinicznego: Prof. dr hab. med. Józef Krzysiek
      2. Praktyka prywatna Gabinet Ginekologiczno-Położniczy. Kraków 31-543, woj. małopolskie ul. płk. Nullo 10 62 tel. (12) 4125544

Kiedys ktos mi go polecil, sama nie sprawdzilam, bo chodzilam do p. Hubalewskiej-Dydejczyk,
      obecnie ma tez tytul profesora:
      ranking.abczdrowie.pl/d/1325,alicja-bronislawa-hubalewska-dydejczyk
      tylko obecnie zmienila gabinet, musisz wygooglowac!

forum.gazeta.pl/forum/w,24776,141314498,141314498,Poleccie_endokrynologa_malopolska.html
      • damdalen Re: dobry endo MAŁOPOLSKA/ŚLĄSK 02.01.14, 08:01
        prof. Krzysiek - leżałam na jego oddziale, bardzo lekceważaco wyrażał się o "modzie na Hashimoto", także byłabym ostrożna. Pan doktor jest polecany przy problemach z niepłodnością i chyba to bardziej jego działka niż nasza "śmieszna" choroba.

prof. Dydejczuk - byłam u niej 2 miesiące przed wykryciem guzka na tarczycy. Pani doktor nawet nie wpadła na to, by zrobić mi USG. Mimo kompletu objawów niedoczynności nie zleciła badania antyTPO, fT4 chyba zresztą też nie... Pani profesor na pewno jest bardzo dobrym specjalistą od wielu chorób endokrynnych, ale Hashi chyba nie lubi sobie zawracać głowy.

A tak przy okazji - to zwróciłam uwagę, że na stronie Kliniki Endokrynologii CMUJ w Krakowie są wymienione choroby, którymi zajmują się i nie ma w nich Hashimoto. Niby nic a jednak...
        • edie70 Re: dobry endo MAŁOPOLSKA/ŚLĄSK 02.01.14, 20:11

sad

to chyba zostaje tylko ten Bobrowski ....
          • matiuszka Re: dobry endo MAŁOPOLSKA/ŚLĄSK 02.01.14, 22:36
            Jest jeszcze dr. Sendrakowska. Byłam u dr. Bobrowskiego na usg tarczycy, byłam na Kopernika na endoktrynologii i byłam u dr. Sendrakowskiej na Kobierzyńakiej. W zasadzie tylko ona oprócz ustalenia dawki hormonu zleciła przyjmowanie selenu, magnezu, żelaza i dietę. Żaden inny lekarz nie zwrócił na to najmniejszej uwagi. Więc jeśli chodzi o takie bardziej holistyczne podejście do naszych problemów to ją poleciłabym.
            • zocha789 Re: dobry endo MAŁOPOLSKA/ŚLĄSK 03.01.14, 11:28
              Jak już wspomniałam w moim wątku - problemem Śląska jest zafiksowanie na panią profesor pracującą w Instytucie Onkologii - ona nie zaleca np. badania Ft3.
              Ja idę 10 lutego prywatnie do dr Klajnowicza do Mysłowic- zobaczę co z tego wyjdzie.
          • freekani Re: dobry endo MAŁOPOLSKA/ŚLĄSK 04.01.14, 09:41
            Byłam u dr Bobrowskiego jeden raz. Wypytuje o samopoczucie, zadaje pytania, miło było usłyszeć, że ktoś rozumie, że można się czuć źle mając "ładne" tsh. Leczy novothyralem, od razu wypisał receptę, mimo, że nie miałam sporych różnic między ft3 a ft4. Nie wiem, jak skuteczne byłoby to leczenie, bo nie poszłam już do niego.
      • damdalen Re: dobry endo MAŁOPOLSKA/ŚLĄSK 02.10.14, 15:42
        prof. Krzysiek nie pracuje już na Kopernika - został zatrzymany w związku z łapówkarstwem.
        Zresztą nie polecam go jako lekarza, ot taki karierowicz. Opłacało iść do niego prywatnie, bo dostawało się "bilet wstępu" na Oddział, ale skoro jest odwołany ze stanowiska ordynatora...
    • asia9915 Re: dobry endo MAŁOPOLSKA/ŚLĄSK 03.01.14, 23:40
      Hubalewską w Krakowie zdecydowanie odradzam!!!!! To jest ta pani profesor z mojego wątku, która kazała mi przychodzić raz na pół roku (albo i rzadziej!!!!!) i mierzyć tylko tsh. Załatwiła mnie całkowicie. Dopiero teraz to widzę jak zmieniłam lekarza, przez to euthyrox na novo i jak odżyłam. Stwierdzam, że przez ostatnie 5 lat byłam chodzącym wrakiem.
      • edie70 Re: dobry endo MAŁOPOLSKA/ŚLĄSK 04.01.14, 11:35
        Czyli asia9915 polecasz dr Pastuszak ?
        • imsad Gliwice 04.01.14, 15:15
          prof. Beata Kos-Kudła
          przyjmuje m.in. w Gliwicach w BM Quality Med
          Kilka osób z rodziny łącznie ze mną się u niej leczy/leczyło , polecam.
          • imsad Re: Gliwice 04.01.14, 16:14
            dodatkowo wspomnę ,że pani Prof.Kos-Kudła jest osobą bardzo skrupulatną ,dokładną, robi dokładny wywiad, poświęca pacjentowi b.dużo czasu, na każdej wizycie usg, zleca też kompleksowe detaliczne badania. Co ważne uważnie słucha , jest przemiła w kontakcie międzyludzkim i bardzo życzliwa. Niestety cena wizyty to obecnie 300 pln. Jednak w mojej opinii warto.
            • hashitess Re: Gliwice 30.09.14, 21:13
              imsad napisała:

> dodatkowo wspomnę ,że pani Prof.Kos-Kudła jest osobą bardzo skrupulatną ,dokład
              > ną, robi dokładny wywiad, poświęca pacjentowi b.dużo czasu, na każdej wizycie u
              > sg, zleca też kompleksowe detaliczne badania.

Za pieniądze pacjenta to my /forum/ też potrafimy doradzić jakie naleźy
              wykonać badania. I co więcej potrafimy je czytać.

o ważne uważnie słucha , jest pr
              > zemiła w kontakcie międzyludzkim i bardzo życzliwa. Niestety cena wizyty to obe
              > cnie 300 pln. Jednak w mojej opinii warto.

za taką kasę to ja każdemu pacjentowi podczas wizyty
              stawiałabym kawę z mleczkiem.

• damdalen Re: dobry endo MAŁOPOLSKA/ŚLĄSK 04.01.14, 17:11
          > Czyli asia9915 polecasz dr Pastuszak ?

Ja odradzam p. dr E. Pastuszak - gdybym jej słuchała, miałabym wyciętą tarczycę. Jest to lekarz starej daty, co niestety nie przekłada się na doświadczenie.
          • edie70 Re: dobry endo MAŁOPOLSKA/ŚLĄSK 04.01.14, 17:35

kolezanka w pniedz poda mi tez namiary na ponoć dobrą p dr.Podzielę sie z Wami na forum.
            Uwaga wizyta 300 zł !
            czy ten świat oszalał ? crying
            ponoc konsult po zrobieniu badan przeprowadza telefon

• edie70 Re: dobry endo MAŁOPOLSKA/ŚLĄSK 07.01.14, 17:17

znajoma poleca dr Kos-Kudło K-ce ,Zywiec 300zł !
              • edie70 Re: dobry endo MAŁOPOLSKA/ŚLĄSK 07.01.14, 17:24
                czyli tę samą dr co imsad Gliwice smile
          • asia9915 Re: dobry endo MAŁOPOLSKA/ŚLĄSK 09.01.14, 22:33
            Czy polecam? Nie lubię polecać bo każdy ma inne oczekiwania smile Ja jestem z niej bardzo zadowolona, przeszłam na Novo, poczułam się dużo, dużo lepiej, waga w dół.
            • edie70 Re: Oświęcim 05.02.14, 22:35
              Halina Samoszuk - ktoś zna ? jakieś opinie ?
              • edie70 Re: Oświęcim 22.09.14, 19:38
                jakieś swieze/sprawdzone opinie o Beata Jurecka-Lubieniecka ? warto ? czy jednak szukac w KRK?
                • edie70 Re: Oświęcim 24.09.14, 21:43
                  A może dr Dudek ?
                  • edie70 Re: Oświęcim 25.09.14, 19:14
                    jeszcze w pracy mówli o Smolec-Talaga ?
                    • edie70 Re: Bielsko 25.09.14, 22:56
                      Magdalena Londzin-Olesik ?
                      • edie70 Re: Żywiec 25.09.14, 22:57
                        prof. dr hab. n. med. Beata Kos-Kudła ?
                        • hashitess Re: Żywiec 30.09.14, 21:23
                          edie70 napisała:

> prof. dr hab. n. med. Beata Kos-Kudła ?

Za 3 stówy?
                      • edie70 Re:Jaworze 30.09.14, 21:21
                        lata temu wszyscy leczyli się u dr n.med. Anna Szramek - Urbaniak .
                • hashitess Re: Oświęcim 24.09.14, 23:35
                  W mysłowicach jest dr.n.med. klaj.....
                  Zapisy dopiero na luty 2015
                  • edie70 Re: Oświęcim 25.09.14, 19:10
                    prywatnie na luty 2015 ? uncertain
                    • hashitess Re: Oświęcim 30.09.14, 13:52
                      Tak, dopiero na luty.
                      Ja uwaźam, ze warto poczekać na konsultację
                      u tego p. dr.
                      • edie70 Re: Oświęcim 30.09.14, 21:03
                        ok , dzięki smile
                        zastanawiam sie czy w międzyczasie nie uderzyć te 15km do Magdalena Londzin-Olesik ? Ktoś z klientów mi ją polecał ,ale za Boga nie przypomnę sobie kto ,aby szczegółowiej podpytać uncertain
                        widze ,ze pracuje razem z Kos-Kudła w K-cach smile

kli-okul.katowice.pl/index.php/pl/oddzial_endokrynologii
                        • hashitess Re: Oświęcim 30.09.14, 21:06
                          To ja do tej p. dr nie poszłabym na pewno.
                          • edie70 Re: Oświęcim 30.09.14, 21:10
                            do OLesik czy Kudły ? wink
                            z racji jelitówki i męczącego kaszlu w ogóle już nie myślę uncertain
                            Na pewno masz na myśli Kos-Kudła big_grin
                            • hashitess Re: Oświęcim 30.09.14, 21:24
                              edie70 napisała:

> Na pewno masz na myśli Kos-Kudła big_grin

Tak jest.
    • hashitess Edie! 30.09.14, 21:28
      Znajdź sobie dobrego rodzinnego.
      Czasami jest lepszy od niejednego endo.
      Potrzebny będzie tylko papier od endo,
      że chorujesz na hashimoto.
      Recepty na hormon i inne leki możesz zawsze
      wydębić od rodzinnego za frico, a nie za 3 stówy.
      Ta kwota woła o pomstę .............
      • edie70 Re: Edie! 01.10.14, 21:47
        najl rodzinna wypisuje mi bez mrugniecia okiem moje dawki podpytane na forum wink zna sie na tyle ,ze patrzy tylko na TSH i twierdzi ,ze 50mg wystarczy big_grin ale przynajmniej nie utrudnia wink
        raz mnie rozdraznila zapytaniem "co Ci znowu jest " ? crying
        w tamtym tyg miałam jeden dobry dzień ( nie byłam kłębkiem nerwów, nie musiałam ucinać popołudniowej drzemki, miałam energię do ogarniecia zaległosci w domu) od dawien dawna i pomyslałam jak to by było super gdyby tak było na co dzień...
        pomarzyć wolno , nawet w wieku 40+ smile
    • ktosss85 Re: dobry endo MAŁOPOLSKA/ŚLĄSK 16.10.14, 23:48
      Dr Klajnowicz - przyjmuje w Katowicach. Leczę się tam od roku z polecenia znajomej, która miała duże problemy i chyba już 20 lat jest u niegowink Fajny, kompetentny, zawsze robi usg, ma czas dla pacjenta.
      • ewik137 Re: dobry endo MAŁOPOLSKA/ŚLĄSK 27.11.14, 13:06
        ktosss85 napisał(a):

> Dr Klajnowicz - przyjmuje w Katowicach. Leczę się tam od roku z polecenia znajo
        > mej, która miała duże problemy i chyba już 20 lat jest u niegowink Fajny, kompete
        > ntny, zawsze robi usg, ma czas dla pacjenta.

Czy możesz podać dokładne namiary na tego lekarza.
        Dziękuję i pozdrawiam
        • ewik137 Re: dobry endo MAŁOPOLSKA/ŚLĄSK 27.11.14, 13:09
          Jeszcze raz piszę,bo nie widzę mojego wątku.
          Czy możesz podać dokładne namiary tego lekarza w Katowicach.
          Pozdrawiam.
          • damdalen Re: dobry endo MAŁOPOLSKA/ŚLĄSK 28.11.14, 14:27
            www.znanylekarz.pl/janusz-klajnowicz/endokrynolog-internista/myslowice
    • wojciech.pvb Re: dobry endo MAŁOPOLSKA/ŚLĄSK 11.12.14, 08:58
      Witam,
      Testowalem Prof. Kos-Kudle oraz Dr. Bobrowksiego (ostatnio zmienilem) - i jesli chodzi o cena/ jakosc i progress w leczeniu - zdecydowanie Dr. Bobrowski - leczymy samopoczucie a nie wynik.
      • anuska69 Re: dobry endo MAŁOPOLSKA/ŚLĄSK 18.12.14, 22:20
        Czy ktoś wie o dr. Stęchłym? Przyjmuje w Bytomiu. Czytałam dużo pochlebnych opinii, ale mam głęboki uraz po wizycie u dr, Drożdża w Gliwicach, który też był b. polecany...
        Dr Stęchły leczy novotyralem i podobno jest świetny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka