magdalenkamz
03.03.14, 09:55
Witam. Jestem nowa. Mam 24 lata. Od okolo 5 lat mam stwierdzona niedoczynnosc. Wyniki tsh caly czas w normie ale od jakis 2 miesiecy kiepsko sie czuje. Najbardziej dokucza mi sennosc. Moglabym spac ciagle i wszedzie. Jestem tez rozdrazniona i obojetna na wszystko a zawsze bylam radosna w szkole zawsze wszystkich rozsmieszalam mialam sily a teraz nic mi sie nie chce mimo tego ze caly czas sie lecze.
Kolejny problem moj to to ze 6 lutego 2014 poronilam swoje pierwsze malenstwo . W dzien kiedy robilam ostatnie wyniki to po poludniu robilam tez test ciazowy bo od tygodnia czulam juz swoj odmienny stan. Wyniki ribilam tak o zwyczajnie bo juz dawno nie robilam a ciezko u mnie ze zwolnieniem. Ciaza wtedy byla okolo 3,5tugodnia a wyniki tylko robilam takie:
- tsh 2.47 czyli norma
- morfologia ogolna tez dobrz
W morfologii zawsze mam obnizone MCH i MCHC ale b.malutko i nie wiem co to znaczy
Tych wynikow ft3 i ft4 nie robilam bo nigdy ich nie robilam. Odkad sie lecze to moja endo nigdy mi ich nie zalecila. Na 1 wizycie 5 lat temu kazala tylko zrobic tsh ciala anty TPO insuline i kortyzol. Powiedziala ze mam niedoczynnosc i kolejne juz moje wizyta u niej trwaly 5min .
Dziewczyny chcemy miec dziecko z mezem a zycie.jest takie trudne. Pracuje na.umowe zlecenie po 10godzin dziennie i szefowa nie.bedziee.mi dawaa co chwile wolnego na robienie wynikow nie chce sie tez zwalniac bo mamy rement a potem musze yroche pieniedzy na konto odlozyc zeby bylo dla dzidziusia jak sie juz.kiedys zjawi. Jak ja mam porobic te badania ? Sa jakies popoludniowe laboratoria ? Ja bym caly dzien naczczo wytrzymala byle tej szefowej o zwolnienia nie blagac.
Teraz przyjmuje caly czac eutyroks 100 i kwas foliowy non stop od tamtego poronienia
Co to jest ra ferrytyna
Czy jest jakis kompleks witamin zeby byl dobry bez recepty i zeby mi uzupelnial ta witamine d, b12 i ta ferrytyne ?