aneteczek 30.01.15, 22:05 Czy są na forum dziewczyny, które leczą niedoczynność i maja z natury krecone włosy?? Odkąd zaczęłam brać letrox moje wlosy przestają się kręcić.Dlaczego tak się dzieje??Czy ktos spotkał się z takim objawem?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zona.pilota Re: kręcone włosy i euthyrox 30.01.15, 22:55 biorę letrox również z moich cudnych loków pozostała kupa siana, nie dośc, że rzadsze o połowę to matowe i prostsze. nie wiem czemu tak jest Odpowiedz Link
aneteczek Re: kręcone włosy i euthyrox 31.01.15, 08:01 Dziękuję zona pilotaAle czemu tak jest?? Odpowiedz Link
aneteczek Re: kręcone włosy i euthyrox 31.01.15, 08:03 I czy też bardziej ci się po tym leku przetłuszczają włosy?? Odpowiedz Link
zona.pilota Re: kręcone włosy i euthyrox 31.01.15, 13:58 nie, przetłuszczac to nie. Chyba nawet mniej Odpowiedz Link
milaemalka Re: kręcone włosy i euthyrox 02.02.15, 21:44 Aneteczek o ile dobrze pamietam kilka lat temu pisałaś,ze włosy Ci wypadają ,puchnie twarz.Doradzano Ci wtedy inne śodki.Chyba jakieś kropelki miałaś brać.Rosteda o nich chyba pisała. Odpowiedz Link
aneteczek Re: kręcone włosy i euthyrox 03.02.15, 14:44 Brałam i było tak samo.Teraz biore letrox.I to co dzieje się z moimi włosami to koszmar.Wtedy już przestały mi wypadać.Pozdrawiam Odpowiedz Link
wierka-5 Re: kręcone włosy i euthyrox 04.02.15, 10:01 Biorę eutyroks 20 lat włosy mam krecone i nic się z nimi nie stało. Inna sprawa,ze nawt w niedoczynnosci nie leczonej nigdy nie miałam problemów z włosami. Odpowiedz Link
anejaa Re: kręcone włosy i euthyrox 04.02.15, 15:47 Witaj, a przypadkiem nie brakuje Ci witamin lub pierwiastków? Odpowiedz Link
ishias Re: kręcone włosy i euthyrox 05.02.15, 14:14 anejaa, mam do Ciebie prośbę, czy możesz się do mnie odezwać na mejla, pisałam do Ciebie wiadomość na priv ale chyba Twój e-mail na gazecie jest nieuaktywniony ishias@gazeta.pl z góry dziękuję pozdrawiam Odpowiedz Link
aneteczek Re: kręcone włosy i euthyrox 07.02.15, 19:44 Miałam niedokrwistość ale niedużą.Jestem na tardyferonie.Wogóle podle się czuję.Twarz mi się zmienia oczy puchną.I jedyne co mi pozostało to wlosy i one też już idą sobie. Odpowiedz Link
anejaa Re: kręcone włosy i euthyrox 07.02.15, 20:21 U mnie włosy były tragedią przy niedoborze ferrytyny, D3 i B12 oraz magnezu, uzupełniłam i jest SUPER ,ale i tarczycę i nadnercza musiałam wcześniej doprowadzić do porządku oraz walczę z IO... Odpowiedz Link
aneteczek Re: kręcone włosy i euthyrox 08.02.15, 12:07 aneja a jak sprawdziłas pracę nadnerczy.Też mi to chodzi po głowie Odpowiedz Link
anejaa Re: kręcone włosy i euthyrox 09.02.15, 07:49 Hej, ja robiłam badania hormonalne typu E2, LH, FSH, prolaktyna, testosteron i przy okazji nadnerczowe: DHAEs, 17-OH progesteron, androstendion i do tego kortyzol - jak te wyszły wysokie to zrobiłam jeszcze przeciwciała przeciwko korze nadnerczy (to droższe badanie i nie w każdym labie mogę je robić, ja płaciłam ok 80 zł). Do tego warto zbadać, sód, potas i lipidogram. To taka podstawa. Ważne też jak insulina i glukoza, czy jest IO, tu robi się krzywe glukozową i insulinową pkt., czyli pobiera się krew na czczo, pije potem 75 g glukozy i po godzinie od wypicia znowu bada się glukozę i insulinę i potem po 2 godzinach również badamy glukozę i insulinę. Odpowiedz Link
aneteczek Re: kręcone włosy i euthyrox 09.02.15, 08:36 Aneja a jakie leki bierzesz na nadnercza Odpowiedz Link
anejaa Re: kręcone włosy i euthyrox 11.02.15, 12:05 Biorę głównie pabi-dexametozan, a na androgeny Spironol Odpowiedz Link