piaseckaanna2
19.07.15, 14:00
Witam, z wielkim zainteresowaniem przeczytałam część wpisów, przeczytałam kilka blogów i czytam samą siebie - takie mam wrażenie...Jestem przed wizyta u speca, zrobiłam już trochę badan, w sumie przypadkowo, od zeszłego roku masa objawow opisywana przez Was, zapalenie zoładka i inne, anemia niewiadomego pochodzenia, która nie bardzo zareagowała na suplementacje. Ob. z 20 spadło na 13, ale RDW-CV 16 w normie 11,6-14,8, a RDW-SD 48 w normie 36-46. Hemoglobina z 9 na 13,2 (n.12-16)
Zelazo 46 (n.37-145), ale ferrytyna 9 (w n. 13-150)
Kazano zrobić FT4 , wyszło 1,1 (0,93-1,7)
anty TPO 12,21 (n.0,00-34,00)
TSH 2,53 (w normie o,27-4,20
w styczniu TSH 2,79 i hemoglobina tez poniżej normy
Jestem zaniepokojona tym że tak wiele objawów pokrywa się z nied.t. , napady senności, w nocy budzi mnie jakiś niepokój, uczucie zmęczenia, zakręcona jestem, zapominam :ide po recznik, przy komodzie zatrzymuje się i mysle po co ja tu jestem...,włosy lecą mi garściami, patrząć w lutro widzę przez nie czubek głowy!, bolące krosty, i moja twarz, której czasami nie poznaje, spuchnięta i obca, smutna. Mam jakieś ataki paniki, niepokoju, rozdrażnienie na maxa. Po drugiej ciąży (corka ma 2lata i 4 miesiące) nie mogę dojść z wagą do normy. Cwicze, dietuje się i nic! Mam słabość do słodyczy, tak, ale też 5 treningów w tygodniu, dieta 1300-1400 przez 5 miesięcy spadłam 4 kg, wróciło w nastepnych tygodniach mimo trzymania diety, zmniejszyłam tylko ilość cwiczen , bo fazy zmeczenia są na tyle silne, że mam problem ze zwykłymi czynnościami, obowiązkami domowymi.
Co ze mną jest nie tak?