Dodaj do ulubionych

Hashimoto da się wyleczyć!

03.09.15, 23:03
Witam. Chciałabym się podzielić moją historią.
Czytając te wszystkie wątki mam ochotę krzyczeć! Dziewczyny, wpadłyście w pułapkę endokrynologów. Zlecają badania, stawiają diagnozę nieuleczalnej choroby i zapisują euthyrox. Proszę go brać do końca życia i o jeden dzień dłużej!
Moje tsh zawsze było normie ale przeciwciała szalały...

Wyniki z 11.05.2010 r. (w momencie zdiagnozowania hashimoto)

antyTPO-480,9 IU/ml norma 0-34
antyTG-690,5 IU/ml norma 0-115

Po zastosowaniu 3miesięcznej kuracji nanoplastrami - metoda łącząca moc akupunktury z nanotechnologią od VI do VIII 2015

Wyniki z dnia 1.09.2015

antyTPO-58,91 IU/ml norma 0-34
antyTG-49,26 IU/ml norma 0-115
I co wy na to?
W przyszłym tygodniu posłucham co na to mój endo i dam znać.
Obserwuj wątek
    • hashitess Re: Hashimoto da się wyleczyć! 04.09.15, 08:23
      Poziomy jakichkolwiek p/ciał potwierdzają li tylko toczący się proces/stan
      zapalny. Niestety nie mówią, że w przypadku choroby hashimoto, przestała istnieć,
      a wręcz odwrotnie - p/ciała zniszczyły miąższ tarczycy i gruczoł ten nie jest
      w stanie zaopatrzyć organizm w odpowiednią ilość hormonów.

Do pozostałych info n/t zapraszam do lektury forum i udać się do kumatego
      endo.

Poza tym uważam ten wątek za zaśmiecanie forum.

Tess
    • lkly Re: Hashimoto da się wyleczyć! 06.09.15, 09:31
      Nie jestem jedynym przypadkiem. Poznałam osoby... baa! nawet lekarzy, którzy potwierdzają wyleczenie tej choroby. Ale cóż! Są ludzie którzy chyba lubia chorować, biegać od endo do endo w zasadzie tylko po receptę na euthyrox. W naszym pięknym kraju lekarze którze maja patenty lecza tylko symptomy choroby. Kompletnie ich nie interesuje przyczyna. Niemal 1/3 kobiet ma problem z tarczycą i niemal wszyscy łykają hormonki.
      Cóż, pozostaje mi tylko życzyć wszystkim smacznego euthyroxu i wspaniałych skutków ubocznych.
      Bo to, że ustąpiły mi dolegliwości które do tej pory miałam (kołatania serca, suchość skóry, zmienne nastroje itp.) to przecież nic! A to że USG mojej tarczycy jest jak najbardziej w porządku to tez nic!
      Nie będę więcej zaśmiecała tego cudownego forum. Leczcie się u kumatych endo!
      Zdrowia życzę!
      • lkly Re: Hashimoto da się wyleczyć! 06.09.15, 09:33
        Wolę pozostać zdrowym półgłówkiem!
        • hashitess Re: Hashimoto da się wyleczyć! 06.09.15, 19:40
          A ja wolę być mądrą hashimotką.
          I tyle w temacie.
          • hashitess Re: Hashimoto da się wyleczyć! Wątek do usunięcia 06.09.15, 19:41

• wierka-5 Re: Hashimoto da się wyleczyć! Wątek do usunięcia 07.09.15, 13:44
              Podajesz tylko poziom przeciwciał a one i bez jakiegokolwiek leczenia nie są wartością stałą, nie ma większego znaczenia ich miano ponieważ nie koreluje z ciężkością objawów.
              Zamiast się obrażac może napisz jak się czułaś przed leczeniem nową metodą jakie miałaś wyniki hormonów, jak długo się leczysz i spróbuj podać jakieś doniesienia na ten temat.
              Wygląda to tak jak byś reklamowała nową metodę, a tego nie można robić
        • horsespace Re: Hashimoto da się wyleczyć! 27.04.16, 13:36
          Czy ja też mogę prosić o kontakt?
          boski.mrowkojad@gmail.com

Tez jestem na początku hashi i jestem zalamana , help !
      • askawie Re: Hashimoto da się wyleczyć! 16.09.15, 18:25
        Witam Cię
        Mieszkam w okolicach W-wy, mam 36 lat, córeczkę i bardzo chciałabym mieć jeszcze jedno dziecko ale się boję, mam za sobą 5 poronień więc zaczęłam walczyć z tą chorobą różnymi sposobami ale niestety nie mam dobrego lekarza, słyszałam o osobach które się wyleczyły ale nie mam z nimi kontaktu
        Czy istnieje możliwość abyś uzyskać od Ciebie kontakt do lekarza który pomógł Ci się wyleczyć?
        Chętnie porozmawiałabym nawet z Tobą o szczegółach, wierzę w medycynę niekonwencjonalną, dużo czytam i jest to tez moją pasją ale jak już czas pokazał - sama chyba jednak nie dam rady sad
        podaję maila do siebie, bardzo proszę odezwij się: magiska808@wp.pl
        Pozdrawiam
        • milaemalka Re: Hashimoto da się wyleczyć! 27.09.15, 14:30
          Ikly mozesz podać opis usg w momencie ,gdy zdjagnozowano u Ciebie hashimoto?
          • ciociuqpik Re: Hashimoto da się wyleczyć! 28.09.15, 23:48
            jakieś głupotki osoba wypisuje, jakie nanoplastry? z tego co wiem, to jednym z głównych wyzwalaczy tej choroby to nieszczelne jelito. z tego co mi wiadomo osoby z hashimoto powinny przede wszystkim wykonać panel badań na alergie pokarmowe IGg zależne (niestety droga to zabawa), gdyż najczęściej mają dużo nietolerancji pokarmowych, o których sami nie wiedzą, bo kto by łączył dziwne samopoczucie z tym co zjadł 3 dni temu. Także dietetycy i coraz więcej lekarzy mówi zgodnym głosem - absolutnie niezbędne jest wprowadzenie w życie osoby z hashimoto stosownych zmian w jadłospisie. To + odp. suplementacja minerałów, których nam brakuje przy tym schorzeniu daje duże prawdopodobieństwo poprawy samopoczucia i zahamowania procesów autoagresji - ochrony pozostałych narządów przed atakiem przeciwciał.

Argument z obrazem usg - moja mama jest przykładem (ponoć, o ile ufać w dokładność lekarza) posiadania tarczycy o wyglądzie typowym dla hashimoto, a przy tym wyników hormonów w normie - i tak od wielu lat - także różne są przypadki

Przeciwciała - z tego co wiem to wskazane przeciwciała pojawiają się nie tylko przy hashimoto, ale również w innych chorobach

1/3 kobiet ma problemy z tarczycą - o ile osoby z klasyczną niedo/nadczynnością mogą zostać wyleczone, o tyle w przypadku hashimoto jest to wątpliwe i ryzykowne by zdawać się na "nanoplastry".

Czy Pani, która ma problemy z donoszeniem ciąż miała robiony komplet specjalistycznych badań? Przeciwciała przeciw antygenom jajnika i inne podobne?
    • izka1818 Re: Hashimoto da się wyleczyć! 04.01.16, 23:04
      Witam, chciałbym dowiedzieć się więcej na temat metody o której Pani napisała, jestem świeżo po diagnozie Hashimoto i nie chcę kolejnych hormonów zwłaszcza że już od jakiegoś czasu przyjmuje duże dawki innych. Będę wdzięczna za kontakt izka18@wp.pl, pozdrawiam Iza
      • laura.phys Re: Hashimoto da się wyleczyć! 05.01.16, 09:46
        Proponuje usunac ten watek
      • laura.phys Re: Hashimoto da się wyleczyć! 05.01.16, 09:49
        Zaloz swoj watek osobisty, wtedy dziewczyny z forum cos tobie doradza. Hashimoto to choroba autoimmunologiczna, poki co nieuleczalna, ale da sie z nia bardzo przyzwoicie zyc. Napisz w nowym watku jakie hormony przyjmujesz jeszcze i jakie masz tsh, ft3, ft4.
        Watek zaklada sie klikajac na Rozpocznij Nowy watek, po lewej stronie nad lista wszystkich watkow.

pzdr
        pzdr
    • solaris31 Re: Hashimoto da się wyleczyć! 02.05.16, 19:43
      Ja nigdy nie miałam przeciwciał,ale to wcale nie oznacza że jestem zdrowa.
    • omamamija Re: Hashimoto da się wyleczyć! 07.05.16, 22:45
      Od ciebie dowiedziałam się o plastrach, ale jest ich spory wybór. Jakie konkretnie pomogły ci
    • omamamija Re: Hashimoto da się wyleczyć! 07.05.16, 22:47
      Od ciebie dowiedziałam się o plastrach. Jest ich spory wybor, które polecasz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka