Dodaj do ulubionych

Hashimoto a reakcja rodziny

23.05.16, 20:38
Nie wiem czy już o tym było, ale chciałbym wiedzieć jak na tę chorobę reaguje rodzina chorego. Ja jeszcze nie mam diagnozy, wszystkie objawy by na nia wskazywały. Oprócz nich mam kolejny problem: mój partner. Najpierw mi wmawiać ataki paniki, później nerwice, teraz depresję. Faktycznie zaczynam w nią wpadać nie mając wsparcia nawet w domu. Wy też tak? Sugerujecie zmianę lekarza, który bagatelizuje objawy, a co zrobić z domownikiem...
Obserwuj wątek
    • anaiss Re: Hashimoto a reakcja rodziny 24.05.16, 11:52
      Ja mojemu partnerowi wytłumaczyłam prosto: "słuchaj kochanie, choruję na Hashimoto, to taka-a-taka choroba, objawia się tym i tym, będę brała takie-a-takie leki i chodziła do takiego-a-takiego lekarza, mogę się czasami gorzej czuć, gdyby zdarzyło się tak, że będę potrzebowała nagłej pomocy lekarskiej to powiedz lekarzowi, na co choruję i jakie leki przyjmuję." To tak na początku, żeby się nie przestraszył, gdyby zdarzyło mi się jakieś nagłe zasłabnięcie albo co wink Do facetów trzeba proste komunikaty słać smile
    • babybump Re: Hashimoto a reakcja rodziny 25.05.16, 00:04
      Zmienić partnera. Sorry, ale jeśli nie masz w nim wsparcia, to na co Ci on?
    • izabelawww Re: Hashimoto a reakcja rodziny 25.05.16, 12:09
      Ta choroba ma to do siebie,że raz przynosi lepsze a raz gorsze dni-depresja,lęki,ataki paniki,puchnięcie,skoki wagi,ciągłe zmienne nastroje czasami sami nie wiemy co się z nami dzieje,też tak macie? no cóż trzeba jakoś nauczyć się z tym żyć-mój mąż czasem też nie rozumie czasem jak przez chwilę normalnie rozmawiam a zaraz się na niego wydzieram,najpierw chcę np.gdzieś jechać,jestem już ubrana a za chwilę już nie jadę....cała ja. Ważne,żeby Twój partner jak najwięcej wiedział o tej chorobie wtedy łatwiej mu będzie ją zrozumieć.Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka