01.04.05, 08:06
Jak miło na tym forum. Jesteście jak dobre przyjaciółki, które zawsze służą
radą. Kiedy tylko mam wolną chwilkę od razu jestem na forum, niestety tych
chwilek mam mało, ale cały czas wręcz studjuję stare posty i uczę się.
Proszę poradźcie. Mam podwyższoną prolaktynę od wielu lat ostatnio poddałam
się gin-endo i od miesiąca zaczęłam brać bromergon (1/2 tabl. na noc) czuję
się dobrze, ale już znacznie wydłużył się cykl, a na forum czytałam, że to
chyba nie najlepszy lek. Gin-endo motywowała konieczność brania bromergonu w
celu zbicia PRL a co za tym idzie ochrony piersi - ponieważ są one cały
czas "atakowane przez PRL". Eutyrox, który biorę od 4 lat nie wpłynął na
znaczące obniżenie PRL. Pozdr. IWO
Obserwuj wątek
    • espressoo Re: PRL 01.04.05, 10:35
      Najwięcej informacji nt. poziomu prolaktyny i leków na jej obniżenie i
      wszystkiego co jej dotyczy znajdziesz na prywatnym forum
      • iwotlen Re: PRL 01.04.05, 11:07
        Dzięki za info ale ja juz się nie staram, mam 17 letniego syna. Pytam o PRL w
        kontekście leczenia tarczcy. Ale napewno zajrzę na to forum. Pozdr. IWO
        • janka111 Re: PRL 01.04.05, 11:56
          Wiesz sporo o bielanskim. napisz cos wiecej u kogo sie leczyc.moze byc na
          priva. pozdrawiam
          • lu74 Re: PRL 01.04.05, 13:56
            Witaj,
            U mnie po wielu latach mlekotoku faktycznie w piersiach sa juz jakies zmiany i
            zalecono mi branie bromergonu z tego powodu oraz ze wzgledu na fakt, ze
            chcialam zajsc w ciaze. USG piersi powinnam wykonywac co pol roku. Teraz jestem
            w ciazy wiec sie nie lecze oczywiscie ale za jakis czas problem pewnie powroci.
            W trakcie brania bromergonu pojawilo mi sie dziwne plamienie przed @ - tak
            jakby 2-3 dni "rozkrecalo" sie krwawienie i to byla jedyna zmiana. Nie potrafie
            wykombinowac jak Bromergon mogl wplynac na wydluzenie sie Twoich cykli ale
            mysle, ze musisz skonslutowac to z ginekologiem. Moze zmienia Ci lek na inny? W
            kazdym razie przyczyna tej zmiany musi byc i dobrze byloby zebys Ty i lekarz ja
            znala. W koncu to Twoje zdrowie!
            Pozdrawiam
    • to-ja-007 Re: PRL 04.04.05, 10:51
      No wlasnie z ta prolaktyna nie bywa za ciekawie jak sie ma Hashimoto. Obserwuje
      to u siebie. Niby mam hormony tarczycy w normie, tsh tez niskie - a prolaktyna
      mi skoczyla ..... Boje sie tego cholerstwa bo mam juz wloskniaki w piersiach - w
      obu po kilka malych i biegam na USG co pol roku (juz 5 lat tak "obserwuje" czy
      sie nic nie zmienia).

Do tej pory bralam tylko leki ziolowe ale chyba pomalu moja prolaktyna zbliza
      sie do poziomu gdzie trzeba bedzie zastosowac cos mocniejszego ......

Jesli czujesz sie dobrze przy bromergonie i dziala on tak jak trzeba czyli
      obniza prolaktyne, to nie ma sensu przejmowac sie tym jaka inni maja o tym leku
      opinie. Niektore kobiety zle znosza kuracje bromergonem albo czasami bromergon
      nie dziala i w takich przypadkach lekarze przepisuja inne leki.

pozdrawiam
      ula

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka