beakuz 09.08.05, 12:18 Witam kochane Hashi czy nasze schorzenie daje nam szanse na rentę i czy możemy korzystać z jakiś udogodnień przy chorobie przewlekłej kto wiem proszę o odpowiedź Beata Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pakawsm Re: renta 09.08.05, 19:09 Hejka, na rente to nie masz colizyć, ja tak uważam, trzeba być naprawde nie wiadomo jak ciężko chorym albo mieć znajomości żeby ZUS nasz kochany rente płacił a pozatym cyt. "Renta z tytułu niezdolności do pracy przysługuje ubezpieczonemu, który spełnił łącznie następujące warunki: 1) jest niezdolny do pracy, Niezdolną do pracy jest osoba, która całkowicie lub częściowo utraciła zdolność do pracy zarobkowej z powodu naruszenia sprawności organizmu i nie rokuje odzyskania zdolności do pracy po przekwalifikowaniu. Całkowicie niezdolną do pracy jest osoba, która utraciła zdolność do wykonywania jakiejkolwiek pracy. Częściowo niezdolną do pracy jest osoba, która w znacznym stopniu utraciła zdolność do pracy zgodnej z poziomem posiadanych kwalifikacji." A My jesteśmy jak najbardziej zdolne do pracy Moje pytanie o jakie udogodnienia Ci chodzi? podaj przykaład jak możesz. Pozdrawiam Paula Odpowiedz Link
beakuz Re: renta 09.08.05, 20:28 chodzi mi przejazdy pociągami bilety ulgowe ale to chyba niestety nie możliwe przecież wyglądamy jak super zdrowi ludzie a jak jeszcze nadwaga to nieźle się nam hashimotowcom powodzi aha czy na to schorzenie możemy jeżdzić do sanatorium.Nikt o nas nic zupełnie nic nie wie i o naszej chorobie co to jest i z czym to się je pozdrawiam i dziękuję nie zrobiło mi się lepiej Beata Odpowiedz Link
joolanta Re: renta 05.09.05, 14:16 masz znizke na Euthyrox(lub tym podobny), bo jak mi kiedys wystawili recepte bez zaznaczenia ze to choroba przewlekla to musialam placic 100% ))) Odpowiedz Link
upadlyaniol2 Re: renta 06.09.05, 16:53 Z wojska na hashimoto nie zwalniaja ale na niedoczynnosc tak. Sa takie info w necie. Odpowiedz Link