09.08.05, 12:18
Witam kochane Hashi czy nasze schorzenie daje nam szanse na rentę i czy
możemy korzystać z jakiś udogodnień przy chorobie przewlekłej kto wiem proszę
o odpowiedź
Beata
Obserwuj wątek
    • pakawsm Re: renta 09.08.05, 19:09
      Hejka,
      na rente to nie masz colizyć, ja tak uważam, trzeba być naprawde nie wiadomo
      jak ciężko chorym albo mieć znajomości smile żeby ZUS nasz kochany rente płacił a
      pozatym cyt. "Renta z tytułu niezdolności do pracy przysługuje ubezpieczonemu,
      który spełnił łącznie następujące warunki:
      1) jest niezdolny do pracy,
      Niezdolną do pracy jest osoba, która całkowicie lub częściowo utraciła zdolność
      do pracy zarobkowej z powodu naruszenia sprawności organizmu i nie rokuje
      odzyskania zdolności do pracy po przekwalifikowaniu. Całkowicie niezdolną do
      pracy jest osoba, która utraciła zdolność do wykonywania jakiejkolwiek pracy.
      Częściowo niezdolną do pracy jest osoba, która w znacznym stopniu utraciła
      zdolność do pracy zgodnej z poziomem posiadanych kwalifikacji."

A My jesteśmy jak najbardziej zdolne do pracy smile

Moje pytanie o jakie udogodnienia Ci chodzi? podaj przykaład jak możesz.

Pozdrawiam
      Paula
      • beakuz Re: renta 09.08.05, 20:28
        chodzi mi przejazdy pociągami bilety ulgowe ale to chyba niestety nie możliwe
        przecież wyglądamy jak super zdrowi ludzie a jak jeszcze nadwaga to nieźle się
        nam hashimotowcom powodzi aha czy na to schorzenie możemy jeżdzić do
        sanatorium.Nikt o nas nic zupełnie nic nie wie i o naszej chorobie co to jest i
        z czym to się je
        pozdrawiam i dziękuję nie zrobiło mi się lepiej
        Beata
        • joolanta Re: renta 05.09.05, 14:16
          masz znizke na Euthyrox(lub tym podobny), bo jak mi kiedys wystawili recepte
          bez zaznaczenia ze to choroba przewlekla to musialam placic 100% smile)))
          • upadlyaniol2 Re: renta 06.09.05, 16:53
            Z wojska na hashimoto nie zwalniaja ale na niedoczynnosc tak. Sa takie info w
            necie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka