Dodaj do ulubionych

Hashimoto i problemy skórne

10.06.06, 17:00
Suchą skórę mam na łokciach i wiem,że to niestety się zdarza bardzo często.Smaruję epikremem i jakoś daje sie z tym żyćsmile
Natomiast na szyi już w ciąży (czyli ponad 3 lata temu) wyszły mi takie malutkie brodaweczki.Ostatnio tez wyszło mi sporo takich niespodzianeksad Najpierw bardzo swędziało a potem wysyp... Ponoć to spowodowane jest zmianami hormonalnymi w organiźmie.
Czy jest sposób żeby sie tego pozbyć ? Endokrynolog sie tym zajmie czy jednak powinnam odwiedzić dermatologa??
Czy ktoś ma jeszcze coś takiego jak ja?
Obserwuj wątek
    • rosteda Re: Hashimoto i problemy skórne 10.06.06, 17:49
      Witajcie Truskaweczki
      Takie male brodaweczki moga byc wywolane przez wirusy, wiec lepiej idz do
      dermatologa i niech on to obejrzy.
      Rosteda
      • moneta21 Re: Hashimoto i problemy skórne 10.06.06, 21:32
        witam -ja takie brodaweczki-u mnie były i są nadal(chociaż leczone)takie małe
        płaskie isuche na jednym policzku.Leczyłam je takim preparatem od dermatologa
        verrumal ale nie powinno sie wtedy i długi czas po leczeniu wystawiac na słonce
        a ja byłam w Chorwacji no i sama rozumiesz.Nawet mi ten preparat pomógł ale
        odrodziły się na nowo ,może jesienią zrobie z tym porzadek i wymroze.u mnie to
        wygląda jak plamki po syfkach .
        • ida37 Truskawczki wejdź na priva:))))))))))))) 12.06.06, 18:51
    • madziulaw Re: Hashimoto i problemy skórne 13.06.06, 16:26
      cześć ja też to mam. moje ciotki, mama - też.
      to można usunąć u dermatologa...
      to są kłykciny najprawdopodobniej. najlepiej pójść do chirurgai szybko powie --
      to czy nie to.

pozdr

magda wasil
      • piotrek2810waw Re: a Solarium - c.d. 27.01.07, 16:43
        Mam pytanie dlaczego nie można.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24776&w=25470854&a=25726485
        To wątek zarchiwizowany z 2005 roku jest tylko że promienie słoneczne indukuja
        przeciwciała i kupe wykrzykników. Prosze moda o nie usówanie tego postu chyba że
        wie jak dodawac posty do wątków zarchiwum...

Wiem, że jest przeciwwskazanie ale nikt mi nie potrafi wytłumaczyć dlaczego. Są
        na to jakieś źródła? Ja mam już dość tych przeciwwskazań. Ostatnio moja pani
        Endokrynolog wyśmiała ten zakaz związany z krioterapią, mówiąc że jak hormony sa
        w normie to wysłała osoby po resekcji tarczycy na takową. Być może z solarką i
        słońcem jest podobnie tzn. „takie strachy na lachy”. Jeszcze teraz to rozumiem
        ostatnio po siłowni nie poszedłem pod kwarcówkę ale w lato nie chce drugi rok z
        rzędu siedzieć w cieniu. Choć w takie zimowe dni to fajnie było by iśc na 10 min
        na solarium...

Tu sie toczyła jakas dyskusja ale nie podają powodów mimo że ten zakaz łamią smile

www.forumowisko.pl/index.php?showtopic=22760
        • zajacowna Re: a Solarium - c.d. 12.03.07, 21:03
          up-............. otworzcie sobie ten link co jest w poscie piotrka... i tam o
          olarce czytajcie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka