Dodaj do ulubionych

dobry endokrynolog na śląsku POMOCY

15.03.07, 21:02
Czy znacie może namiary na dobrego endokrynologa na ślasku (najlepiej w
Tychach, ewentualnie w Katowicach). Mój endo do którego chodziłam przestał
przyjmować już w przychodni, a w moim mieście na ten rok nie mam juz szans
żeby się do kogoś dostać bo nie ma już miejsc. Jestem załamana.
Bardzo proszę o pomoc. Najlepiej żeby był to lekarz przyjmujący na NFZ.
Jestem po pierwszym poronieniu a planuję w najbliższym czasie ciązę.
Odnośnie wyników to mam mam podwyższone tsh = 6,67 norma (0,27 - 4,2)
ft4 = 0,72 norma (0,9 - 1,7)
TPO = 48,2 (ujemne <40)
Zaczęlam przyjmować Euthyrox 50 i 75 na zmianę co drugi dzień
Obserwuj wątek
    • rosteda Re: dobry endokrynolog na śląsku POMOCY 15.03.07, 22:54
      Witaj Dolores5
      Troche wyzej na tej stronie masz cala liste endokrynologow. Na forum Choroby
      tarczycy tez jest druga lista.
      Mysle ze cos wybierzesz.
      Pozdrawiam Rosteda
      • 1.8.5.x Re: dobry endokrynolog na śląsku POMOCY 21.03.07, 12:37
        A może spróbujemy dr Lamparta polecanego przez Śliwkę? Mogłabyś podać szczegóły
        gdzie przyjmuje i jak podchodzi do Hashimotowców? Nika
    • dolores5 Re: dobry endokrynolog na śląsku POMOCY 17.03.07, 19:32
      No tak, ale nie moge tam za bardzo znaleźć nikogo ze śląska
      • bebe15 Re: dobry endokrynolog na śląsku POMOCY 18.03.07, 06:53
        Witam
        W Katowicach na Powstańców, w ramach NFZ, na tym forum podawane były bez
        negatywnych uwag Dr: Kulawik, Izbicka i Słomian. Mogę powiedzieć,że wszystkie są
        zaangażowane w leczeniu pacjentów i mają doświadczenie kliniczne. Dzięki jednej
        z tych lekarek, która jako jedyna odważyła mi się przepisać novothyral przy
        niskiej Ft 3 normalnie funkcjonuję. Jednak ostatnio zaniepokoiłam się tym, że
        przestraszyła się,spadkiem tsh prawie do 0. W przypadku braku przemiany Ft4 w
        Ft3 doprawdy trudno znaleźć lekarza na Śląsku. Myślę, że powodem jest ta sama
        szkoła.
        • hashi-tess Re: dobry endokrynolog na śląsku POMOCY 18.03.07, 07:22
          Przybliż nam swoją walkę o zdrowie przy pomocy novothyralu.
          Jest tak mało osób, które to stosują.........
    • hashi-tess Re: dobry endokrynolog na śląsku POMOCY 18.03.07, 18:56
      Byłaś u dr Micińskiego w Tychach?
      On jest endo i gin.
      Ja z Jego usług nie korzystałam, ale wiele on Nim słyszałam.
      Tess
    • 1.8.5.x Re: dobry endokrynolog na śląsku POMOCY 19.03.07, 09:03
      Polecam dr Klajnowicza, pamiętam tylko tel. do gabinetu prywatnego ale w NFZ
      też przyjmuje. 0323164135
      • hashi-tess Re: dobry endokrynolog na śląsku POMOCY 19.03.07, 09:14
        Facet, który hashi leczy sterydami!!!!!!!!
        Extra.
        • dolores5 Re: dobry endokrynolog na śląsku POMOCY 19.03.07, 09:23
          do hashi-tess: A orientujesz się moze w której przychodni przyjmuje dr Miciński
          w Tychach. Jeśli jest on zarówno endo jak i ginekologiem to byłoby cudownie.
          Czyli rozumiem, że hashimoto nie powinno się traktować sterydami (nawet przy
          przeciwicałach TPO) i odpuścic sobie dr dr Klajnowicza?
          • iskial1 Do Bebe15 19.03.07, 11:26
            Witam Cie serdecznie, ja chodzę do dr Kulawik czy masz jakies doswiadczenia
            zwiazane z tym lekarzem? Do Dr Kulawik trafiłam z polecenia profesor Gasińskiej
            byłam u niej na trzech wizytach zbadała mi ACTH kortyzol usg tarczycy A-Tpo
            stwierdziła haszi i przekazała do dr Kulawik. Ja na razie nie narzekam byłam
            dopiero na drugiej wizycie, dalej mam mieszane uczucia no niby wszysko ok badanie
            , osłuchanie, mierzenie ciśnienia . wywiad jak sie czuje itp. nastepna wizyta za
            dwa miesiace.Po wyniku tsh 5.9 zapisała mi letrox 25mg mam brać 1/2 tabletki
            nic nie zwiekszac w razie gorszego samopoczucia ma się do niej zgłośić , czyli
            bez problemu a nie jak w innych przychodniach czekac swojego terminu lub
            prywatnie to jest na plus mówiłam jej o swoich problemach z eutyroksem to
            odpowiedziała ,że na poczatku haszi tak jest ciezko ustalić dawke albo żle
            znosze ten lek.Jedynie mi się nie podobało ,że dała mi znowy tylko na badanie
            tsh powiedziała , ze pozniej da ft4 , przysadke i usg ale najpierw zbic tsh
            .Może odezwa się dziewczyny ,które lecza sie tez u dr Kulawik i podziela się
            odczuciami. Ja od jutra zaczynam brac ten letrox nie wiem jak mi pójdzie troche
            się boje może zacząc od ćwiartki przez kilka dni ? jak myślicie .Po za tym dr
            Kulawik jest dosyc sympatyczna , pozdr. Roma smile)
            • hashi-tess Re: Do Bebe15 19.03.07, 11:43
              Roma!
              Zacznij stosować letrox od ćwiartki.
              Bedziesz wtedy pewna, że jakiekolwiek sensacje nie będą nim spowodowane.
              Życzę Ci bezproblemowego wznowienia leczenia i dużo zdrowia.
              Tess
          • hashi-tess Re: dobry endokrynolog na śląsku POMOCY 19.03.07, 11:36
            Nie wiem gdzie przyjmuje.
            znalazłam takie info
            firmy.pkt.pl/firma/micinski_piotr__dr_nauk_med__spec__endokrynolog__ginekolog_poloznik__gabinet_a3R5MDdfMzQ5ODlfTGVrYXJ6ZSAtIGVuZG9rcnlub2xvZHp5X19iYXNl.html
          • hashi-tess Re: dobry endokrynolog na śląsku POMOCY 19.03.07, 11:40
            Dr Klajnowicz na pewno nie jest ginekologiem.
            Na temat sterydów i ciąży poczytaj posty to-ja-007 i aagata4.
            To są dwie hashimotki, które niedawno urodziły dzieci
            i miały terapię sterydową.

O ile dobrze pamiętam to Twoje hormony nie są jeszcze wyrównane.
            To podstawa o staranie się o baby.

Pzdr
            Tess
            • iskial1 Do Tess 19.03.07, 12:09
              Dzięki Tess dzisiaj zaczełam od ćwiartki letroksu (25mg) myśle tak pobyć tydzień
              potem 1/2 dwa razy w tygodniu no i jak dobrze pójdzie to trzeci tydzień 1/2
              dziennie.Mam nadzieje,że będzie ok. jak czytałam stare posty o letroxie i
              eutyroksie to różnie ludzie reagowali po tych specyfikach, jak to : mówią
              jednemu służy córka a drugiemu teściowa pozdr. Roma smile)))
            • dolores5 Re: dobry endokrynolog na śląsku POMOCY 19.03.07, 14:07
              tak hormony mam niewyrównane jeszcze. Na razie biorę Euthyrox 50 od od środy mam
              zwiększyć do 1,5 tabletki. Na razie czuję sie fatalnie, nie wiem czy to reakcja
              na leki, czy po prostu przez te hormony poza normami (tsh i ft4). W kwietniu mam
              powtórzyc tsh i iść do endo. No właśnie tylko kłopot w tym że nie mam do kogo i
              jestem na etapie poszukiwania kogoś sensownego, bo w ciemno to chyba nie ma co iść
              • iskial1 Re: dobry endokrynolog na śląsku POMOCY 19.03.07, 15:25
                Witam wydaje mi sie ,że musisz sama przetestować endo, cięzko znależśc endo z
                prawdziwego zdarzenia a endo- ginekologa to wcale , ja przez dwa lata leczyłam
                sie u profesor B. Zubelewicz-Szkodzińskiej w Bytomiu, to była moja pierwsza
                endo, myślałam ,żę jest dobra słyszałam na jej temat same superlatywy a ja po
                1.5 roku sie sparzyłam potem byłam na dwóch wizytach u endo -ginekologa w
                Chorzówie tragedia . tak trafiłam do endokrynologa w Katowicach na powstańców do
                profesor Gaśinskiej ona po badaniach przekazała mnie do dr Kulawik .No jak na
                państwowa służbę zdrowia to ta poradnia jest niezła chodze tam też do nefrologa
                dr.Kokota ,który jako jedyny potraktował moje ciśnienie powaznie. Tak ,że jestem
                jak na razie zadowolona Tobie też radzę jak cię stać to wybrać się prywatnie
                możę do profesor Gaśinskiej lub zaryzykować z nfz jeżeli masz stwierdzone
                haszimoto to profesor przyjmie cie w poradnii z nfz tylko rejestratorce musisz
                powiedzieć ,że chorujesz na haszi i na skierowaniu musi to być zaznaczone.Trzeba
                samemu się przekonać.pozdrawiam i życzę dużo zdrowia Romasmile))
              • hashi-tess Re: dobry endokrynolog na śląsku POMOCY 20.03.07, 12:21
                dolores5 napisała: . No właśnie tylko kłopot w tym że nie mam do kogo i
                > jestem na etapie poszukiwania kogoś sensownego, bo w ciemno to chyba nie ma co
                > iść

W Szpitalu wojew. w Tychach jest przychodnia chorób tarczycy, gdzie przyjumuje
                na pewno dwóch endo tyreologów.
                Przyjmują bez kolejki po uprzednim osobistym zapytaniu.

Jeśli chodzi o Twoje złe samopoczucie, to ono na pewno nie jest spowodowane
                zażywaniem przez Ciebie euthyroxu.
                Ty po prostu jesteś w niedoczynności.
                Musisz uzbroić się w cierpliwość.
                Poziomy FT4 i FT3 muszą oscylować w okolicy 60% normy.
                Najpierw muszą nasycić się hormonem Twoje tkanki, a potem wróci lepsze
                samopoczucie i możliwość starania się o baby.
                Dr z Mysłowic K. nie polecam, a poza tym jest drogi.
                3 lata temu wizyta kosztowała 80,-zł. Wszystkie zlecone przez Niego badania
                robisz na swój koszt.
                Tess
    • 1.8.5.x Re: dobry endokrynolog na śląsku POMOCY 20.03.07, 10:45
      Leczę się u Klajnowicza od ponad 2 lat, miałam anty TPO ok.7000, TSH 57 i nigdy
      nie zaproponował leczenia sterydami. Tylko letrox od razu w dużych dawkach.
      Hashi-Tess jeśli masz jakieś negatywne uwagi na jego temat napisz proszę,
      miałam się do Niego wybrać z moją 7 letnią córeczką, parę dni temu wyszło, że
      ma za wysokie FT4. Już nie wiadomo u kogo się leczyć sad Nika
      • dolores5 do: 1.8.5.x 20.03.07, 12:07
        proszę powiedz gdzie przyjmuje ten lekarz i ile bierze za wizytę?
        • sliwka30 Re: do: 1.8.5.x 21.03.07, 11:02
          pozwólcie że się wtrącę - na Śląsku polecam dr Lamparta, który przyjmuje w
          Zabrzu, wizyty są płatne ale w 40 zł jest wizyta i usg
          • sliwka30 Re: do: 1.8.5.x 21.03.07, 11:03
            dr Klajnowicz z tego co wiem spiewa za wizytę 130 zł
          • 1.8.5.x Re: do: 1.8.5.x 21.03.07, 12:41
            A może spróbujemy dr Lamarta? Śliweczko, mogłabyś podać jakieś namiary do
            niego? Jaki jest dla Hashimotowców? Nika
    • 1.8.5.x Re: dolores5 21.03.07, 12:34
      Prywatnie faktycznie bierze 130 zł, wizyta z USG. Ale przyjmuje też w NFZ tylko
      ma bardzo dużo chętnych, trzeba się rejestrować 1. dnia miesiąca. Wieczorem
      prześlę Ci telefon i nazwę kiniki (mam zapisane w starym notesie).
    • 1.8.5.x do Dolores5 22.03.07, 09:16
      dr n.med. J.Klajnowicz przychodnia EUROMED (032)3182473, pryw. Mysłowice,
      ul.Janowska 3, tel. (032)3164135. Pozdrawiam Nika
      • dolores5 Re: do Dolores5 22.03.07, 12:38
        do 1.8.5.x: dzięki za namiary. Powiedz mi jeszcze proszę w jakim mieście jest
        EUROMED (Tychy, Katowice)?
    • 1.8.5.x Re: Dolores5 22.03.07, 12:53
      Poradnia endokrynologiczna, Mysłowice ul. Świerczyny 1 tel.(032)3182473 lub ul.
      Targowa14 tel. nie jestem pewna, ale chyba 3181230
    • 1.8.5.x Do Dolores 22.03.07, 13:01
      Jeszcze jedno na pocieszkę: mam trzy śliczne córeczki, z Hashi to możliwe,
      pozdrawiam wiosennie- Nika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka