Dodaj do ulubionych

Labolatorium w poznaniu

15.05.09, 23:21
Mam pytanko bo polecono mi aby jeszcze zrobić dodatkowo aTPO i aTG.
W labolatorium w którym byłam to robią TPO i trójglicerydy, czy to jest to samo? A jak nie to są może jakieś pełniejsze nazwy tych badań i jakby mógł ktoś polecić w Poznaniu takie labolarorium, które wykonuje te badania.
Z góry Dziękuję
Obserwuj wątek
    • krycha222 Re: Labolatorium w poznaniu 16.05.09, 23:14
      Labomed na ul. Mickiewicza 2 przy szpitalu. Wyniki można odbierać w tym samym
      dniu. Robią wszystko.
      www.labomed.pl/
      Pozdrawiam
      • aleks06 Re: Labolatorium w poznaniu 17.05.09, 00:04
        Dzięki za odp.smile Jeszcze jedno czy do tych badań trzeba być na czczo?
        Pozdrawiam
        • rysiek1971 Re: Labolatorium w poznaniu 18.05.09, 22:17
          aleks06 napisała:

> Dzięki za odp.smile Jeszcze jedno czy do tych badań trzeba być na czczo?
          > Pozdrawiam

Badania te należy wykonać przed wzięciem tabletki z hormonami. A z kolei
          hormony przyjmujemy zawsze na czczo dopiero o 0,5 h możemy coś zjeść więc
          odpowiedź nasuwa się sama smile.

Pozdrawiam Rysiek
    • motylowa77 a znacie przykładowy cennik? 17.05.09, 14:14
      za TSH, ft3 i ft4 tu www.diag.pl/ płaciłam 81 zł
      czy na Mickiewicza ceny są podobne?
      • aleks06 Re: a znacie przykładowy cennik? 18.05.09, 23:43
        Ja na żadnych lekach jeszcze nie jestem więc chyba mogę zrobić badania o jakiejkolwiek godzinie. Jestem w trakcie samodiagnozy smile

Co do Mickiewicza to się pytałam tylko o ATPO (35 zł) i ATG (40 zł).
        Mam zamiar sie dowiedzieć jeszcze po ile na Słowackiego robią.

TSH, FT3 i FT4 robiłam na Kasprzaka w Labor-Łazarz i za każde płaciłam 26 zł rezem 78 zł, ale oni wysyłają to na os. Rzeczypospolitej 6 i tam bodajże każde lub 2 z nich kosztuje 20 zł.

Podaję dokładny adres tego jakby ktoś był zainteresowany:

Labolatorium Analiz Medycznych
        Os. Rzeczypospolitej 6
        tel. 61 872 070 39
        • aleks06 Re: a znacie przykładowy cennik? 20.05.09, 15:15
          Dziś chciałam zrobić te badania (ATPO i ATG) dojechałam na Mickiewicza, ale było za późno bo ATG robią tylko do 11:00 bo potem zawożą na Przybyszewskiego. Pojechałam na Przybysza i się spóźniłam jakies 10 min bo do 14:00 czynne. Plus tej wycieczki to taki że tam te te badania kosztują 27 zł każde, czyli 54 zł, a nie 75 zł to jest duża różnica smile
          • aleks06 Re: a znacie przykładowy cennik? 21.05.09, 14:35
            Byłam zrobić na przybyszewskiego te badania, placiłam za nie 54 zł i wyniki jutro po 14:00- szybko, bo na Mickiewicza za ATPO 3 dni się czeka, a za ATG 10 dni. Jutro napiszę co mi wyszło.
            • motylowa77 Re: a znacie przykładowy cennik? 26.05.09, 10:40
              na Rzeczypospolitej to ja mam za daleko, ale myślałam, że na Mickiewicza będzie
              może taniejsmile
              • aleks06 Re: a znacie przykładowy cennik? 26.05.09, 14:39
                Na przybysza w szpitalu TSH kosztuje 22 zł. Podaje nr tel 618691734 możesz zapytać o resztę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka