Dodaj do ulubionych

propozycja ochrony

26.01.05, 10:08
hej;
co myslicie o propozycji ochrony nadeslanej przez Nasza Wille?
pozdrawiam,
Marcin
Obserwuj wątek
    • lemontea Re: propozycja ochrony 26.01.05, 11:10
      hmmm ja nie znam tej firmy ale wiem, że naszą skrzynkę z prądem w weekend
      ktoś "przestawił" a w wyniku tej zmiany okazło się, że nie ma prądu. Naprawili
      już jednak nie jest to najszczęśliwsze umiejscowienie skrzynek z prądem ;(
    • mapcz Re: propozycja ochrony 26.01.05, 11:34
      Czy ktoś z was robił rozeznie odnośnie cen instalacji. Nie wiem czy to jest
      najtańsze rozwiązanie.
      Ale jak wiem z doświadczenie to nalezałoby skorzystać z tej oferty (wszystko w
      koło oni ochraniają - więc to im trzeba płacić "haracz") a sami (wspólnota) nie
      dojdzeimy później do porozumienia co do innych ofert i nie uzyskamy w miarę
      dobrych cen.
      czekam na Wasze opinie
      • grabowscy Re: propozycja ochrony 26.01.05, 14:35
        Okoliczne kąty są ochraniane przez przynajmniej trzy firmy: Securpol, Esom i Grot.
        Grot ma swoja siedzibe w Piasecznie a patrole wszystkich trzech sa widoczne.
        Kazda gwarantuje dojazd w ciagu 5 minut.
        Oferte ESOM dostaliśmy wszyscy, z Securpol'em spotkam się w tym tygodniu a do
        Grota wysłałem zapytanie ofertowe.
        btw: Grot ma siedzibę swojej firmy właśnie w Piasecznie. Chronią działkę moich
        rodziców w Zalesiu Górnym i kilkakrotnie się "sprawdzili" .
        Napiszę jak tylko będę znał więcej szczegółów.
        Jerzy
        • diveliusz Re: propozycja ochrony 27.01.05, 09:45
          My mamy zaplanowane spotkania z handlowcami z kilku agencji ochrony. Przy
          okazji dokształcamy się ogólnie z tematu zabezpieczeń. Myślę że warto
          zastanowić się czy nie zlecić instalcji systemu innej firmie niż ta która
          będzie chronić - na spokojnie i bez żadnej presji. Zastanwaiające jest to że
          każdy z w.w. handlowców strasznie ponaglał nas do pośpiechu :-)
          Generalnie polecamy stronę: siudalski.republika.pl/

Ola i Olek
          • lemontea Re: propozycja ochrony 01.02.05, 11:30
            no i jak wypadły spotkania z firmami ochroniarskimi?
            Czy ktoś z Was rozważa montaż kamerek w mieszkaniu. Takie rozwiązanie mogłoby
            się przydać, kiedy przez dłuższy czas nie ma mieszkańców w domu a chcieliby
            sprawdzić czy wszystko gra.
            • grabowscy Re: propozycja ochrony 01.02.05, 11:57
              Gdzie to chesz oglądać ?
              W internecie ?
              Jerzy
              • jbielski Re: propozycja ochrony 01.02.05, 13:04
                cieknącego dachu i innych postępujących niedoróbek nie będzie widać....
                J.
              • lemontea Re: propozycja ochrony 01.02.05, 13:30
                no właśnie o cos takiego mi chodzi, żeby móc się później podłączyć i sprawdzić
                przez internet. Generalnie takie rozwiązanie może się przydać jeśli są dzieci i
                np. opiekuna, którą od czasu do czasu można sprawdzić. Przedszkola mają takie
                rozwiązania. Z technicznego punktu widzenia nie jest to jakiś wielki problem.
                Od strony kosztów jeszcze tego nie analizowałam.
                • diveliusz Re: propozycja ochrony 01.02.05, 16:01
                  Taką funkcjonalność można w dowolnym momencie sobie zafundować... Jest duża
                  oferta bezprzewodowych urządzeń sieciowych, w tym również kamer. Funkcjonują
                  one w radiowej sieci więc kamerę możesz ustawić to praktycznie w dowolnym
                  miejscu (niektóre wymagają zasilania zewnętrznego). Obraz z takiej kamery można
                  udostępnić przez serwer www (jaśli masz stałe łaczę i najlepiej stały numer
                  IP). Udostępnienie można ograniczyć dla osób autoryzowanych... Koszty takiego
                  rozwiązania bardzo zależą od wybranych użądzeń ale nie są one małe. Jeśli
                  faktycznie jest to potrzebne (np. do nadzorowania opiekunki dziecka) to na
                  priva mogę wyjasnić jak to zrobić. IMHO jako system alarmowy nie ma to sensu.
                  Pozdrawiam,
                  Olek
                  • lemontea Re: propozycja ochrony 01.02.05, 16:16
                    no fakt bezprzewodówka rozwiązuje problem okablowania i wtedy można z tym
                    poczekać. Na razie nie jest to kwestia bardzo paląca ale kiedyś w przyszłości
                    właśnie jako narzędzie monitorowania od czasu do czasu opiekunki przyszłyego
                    potomstwa chciałabym coś takiego rozważyć. Chętnie przeczytam instrukcję jak to
                    zrobić w domowych warunkach ;) dzieki wielkie.
                    • mareksol Re: propozycja ochrony 21.02.05, 16:12
                      przestrzegam przed myśleniem o instalowaniu urządzeń bezprzewodowych w momencie,
                      kiedy macie Państwo możliwość wykonania okablowania pod tynkiem.

1. Bezprzeewodówka jest droższa (sporo)
                      2. Bezprzewodówka jest awaryjna
                      3. Urządzenia bezprzewodowe są większych gabarytów (estetyka)

Można przewidzieć instalację np. 2 kamer w czujnikach alarmowych (ukryte)
                      poprzez odpowiednie dostosowania okablowania.

Zajmuję się branżą i chętnie pomogę w konkretnych przypadkach. Proszę pytać.
                      www.twoje.bezpieczenstwo.prv.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka