beata132 08.02.14, 11:42 Była któraś z was na tym filmie? Uwielbiam Dorocińskiego, temat ciekawy, a i zwiastun iście hollywoodzki Mam nadzieję, że się nie rozczaruję Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andziulec Re: Jack Strong 08.02.14, 15:52 Wybieram się. Mam nadzieję, że jest tak dobry jak zwiastun Odpowiedz Link
iziula1 Re: Jack Strong 08.02.14, 18:05 Ja unikam takich słodko-pierdzących fabuł. Z całym szacunkeim dla Dorocińskiego i Ostałowskiej. Rosjanie źli i brzydcy, Amerykanie dobrzy, piękni i szlachetni. Główny bohater jednolicie sztandarowo pozytywny itp. itd. Odpowiedz Link
beata132 Re: Jack Strong 08.02.14, 19:33 To tylko film. Wizja reżysera. Film o czasach komunizmu. Rosjanie pokazani są jako źli, bo tacy wtedy byli. I nie piszę o zwykłych ludziach, tylko aparacie władzy. Nie wiem, czy film mi się spodoba, ale nie jestem wybrednym widzem Lubię, gdy dobro zwycięża Przemawia do mnie międzynarodowa obsada. Ciekawa jestem jak zagrali Oleg Maslennikov i Dimitri Bilov . Poza tym bardzo cenię Pasikowskiego. Odpowiedz Link
paskudek1 Re: Jack Strong 08.02.14, 19:12 jeszcze w szkole wytrzymywałam jak mi narzucano odbiór bohatera, a i wtedy nie zawsze zgadzałam się z interpretacją. teraz po prostu nie znoszę. Wciska się nam wizerunek bohatera co to się kulom, pardon, Ruskim nie kłaniał i całe imperium sowieckie pokonał. Dziękuję, postoję. Odpowiedz Link
aguacate Re: Jack Strong 08.02.14, 20:14 Czytalam biografie Kuklinskiego. Swietna. Polecam. Chce zobaczyc film, choc zdaje sobie sprawe, ze moze byc bardziej hollywoodzki. Odpowiedz Link
magjug Re: Jack Strong 10.02.14, 07:28 o ile lubię Dorocińskiego, o tyle na temat Kuklińskiego nic dobrego powiedzieć nei mogę... swego czasu miałam o nim nawet dobrą opinię, ale przy jakiejś rozmowie wypłynęło, że razem z Amerykanami planował zbombardować polskie miasta, w tym moje rodzinne... dla mnie to nie jest bohater... to człowiek, który planował wymordować część swoich rodaków... z tego tez powodu filmu nie obejrzę, mimo całej sympatii dla Dorocińskiego... Odpowiedz Link
nie_wiem_nie Re: Jack Strong 10.02.14, 11:49 nie wybieram się, kiedyś może gdzieś przy okazji obejrzę. Nie mam szacunku dla tego człowieka. dla mnie zdrajca to zdrajca. Amerykanie też dla niego szacunku nie mieli. Gdyby był taki cacy, to nie bałby się. A tak we własnym kraju, który kochał i ratował, na spacer poszedł w towarzystwie goryli z giwerami na wierzchu. Jego mina mówi sama za siebie. Odpowiedz Link
gazeciarz Re: Jack Strong 11.02.14, 11:33 Jeśli ktoś chce przeczytać i posłuchać co miał do powiedzenia o swojej sprawie sam Kukliński polecam e-booka "Zasługa dla Polski" Andrzeja Krajewskiego. Odpowiedz Link