Dodaj do ulubionych

Z innej beczki

05.03.14, 14:02
Mam gotowy biszkopt i zero pomysłu co dalej. Dajcie babki jakiś przepis na hiperduper ciasto, takie żeby teściowej kapcie spadły wink
Obserwuj wątek
    • mme_marsupilami Re: Z innej beczki 05.03.14, 14:40
      Zrob dietetyczny krem: 500 ml smietany podgrzej i rozpusc w tym 350 g czekolady mlecznej - cala noc w lodowce, ubij rano ( tylko ostroznie ok. 30 sekund do zgestnienia) . Biszkopty przeloz kremem, cale ciasto tez grubo posmaruj i dowolnie udekoruj.
      Tesciowej spadna kapcie i gacie - po takiej bombie kalorii majty jej z pewnoscia na tylku pekna big_grin
      • fajnyrobal Re: Z innej beczki 05.03.14, 15:05
        big_grin
        • mme_marsupilami Re: Z innej beczki 05.03.14, 15:24
          w ramach dekoracji obklej ciasto Maltesersami big_grin (zrobilam na urodziny mojemu dziecku - efekt WOW murowany)
          • oszukanaprzez.los Re: Z innej beczki 05.03.14, 16:18
            www.durszlak.pl/przepisy-kulinarne/ciasto-pijana-zakonnica
            moje ulubione... kapcie teściowej spadną - dość mocno alkoholowe...
      • little_fish Re: Z innej beczki 05.03.14, 19:49
        krem jest pyszny, potwierdzam. Ja najbardziej lubie jednak z czekolady białej lub gorzkiej.
        Kaloryczności potwierdzać nie muszę - jasno wynika ze składu. AA i ja nie trzymam w lodówce całą noc - po prostu porządnie schładzam
        • mme_marsupilami Re: Z innej beczki 06.03.14, 02:30
          Ekstra, mialam taki pomysl, zeby schlodzic krocej. Z biala czekolada do przetestowaia - kaloryczna bomba atomowa !
    • gaga-sie Re: Z innej beczki 05.03.14, 16:42
      Ostatnio ten jadłam, pycha www.kwestiasmaku.com/desery/ciasta/wuzetka_chalwowa/przepis.html
      Z biszkoptem też może być dobry.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka