fajnyrobal 05.03.14, 14:02 Mam gotowy biszkopt i zero pomysłu co dalej. Dajcie babki jakiś przepis na hiperduper ciasto, takie żeby teściowej kapcie spadły Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mme_marsupilami Re: Z innej beczki 05.03.14, 14:40 Zrob dietetyczny krem: 500 ml smietany podgrzej i rozpusc w tym 350 g czekolady mlecznej - cala noc w lodowce, ubij rano ( tylko ostroznie ok. 30 sekund do zgestnienia) . Biszkopty przeloz kremem, cale ciasto tez grubo posmaruj i dowolnie udekoruj. Tesciowej spadna kapcie i gacie - po takiej bombie kalorii majty jej z pewnoscia na tylku pekna Odpowiedz Link
mme_marsupilami Re: Z innej beczki 05.03.14, 15:24 w ramach dekoracji obklej ciasto Maltesersami (zrobilam na urodziny mojemu dziecku - efekt WOW murowany) Odpowiedz Link
oszukanaprzez.los Re: Z innej beczki 05.03.14, 16:18 www.durszlak.pl/przepisy-kulinarne/ciasto-pijana-zakonnica moje ulubione... kapcie teściowej spadną - dość mocno alkoholowe... Odpowiedz Link
little_fish Re: Z innej beczki 05.03.14, 19:49 krem jest pyszny, potwierdzam. Ja najbardziej lubie jednak z czekolady białej lub gorzkiej. Kaloryczności potwierdzać nie muszę - jasno wynika ze składu. AA i ja nie trzymam w lodówce całą noc - po prostu porządnie schładzam Odpowiedz Link
mme_marsupilami Re: Z innej beczki 06.03.14, 02:30 Ekstra, mialam taki pomysl, zeby schlodzic krocej. Z biala czekolada do przetestowaia - kaloryczna bomba atomowa ! Odpowiedz Link
gaga-sie Re: Z innej beczki 05.03.14, 16:42 Ostatnio ten jadłam, pycha www.kwestiasmaku.com/desery/ciasta/wuzetka_chalwowa/przepis.html Z biszkoptem też może być dobry. Odpowiedz Link