zales239 16.03.14, 10:36 kuchenkę elektryczną macie albo możecie polecić-z piekarnikiem? i jeszcze lodówka , jakiej firmy jest godna uwagi? Tak na niedzielne przedpołudnie-skrobnijcie coś . Pomożecie mi ,bo kupuję, a ostatnio jak interesowały mnie te rzeczy to był rok 2003 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamakarolla Re: Jaką...... 16.03.14, 10:44 kuchenkę elektryczną mam Amicę. Nie jest to indukcja, bo kupowaliśmy ją 7 lat temu i indukcje kosztowały wtedy majątek. No i do indukcji musisz mieć specjalne garnki. Lodówkę mam bosha i jestem zadowolona. Koniecznie weź "no frost" żebyś nie musiała jej rozmrażać. Odpowiedz Link
grave_digger Re: Jaką...... 16.03.14, 10:54 Nie tylko garnki Do indukcji musisz przerobić instalację Odpowiedz Link
grave_digger Re: Jaką...... 16.03.14, 10:53 Idę sprawdzić, bo nie wiem, co mam w kuchni.... ...loading.... ...wróciłam Piekarnik Amica, zajebisty, kocham go wielką miłością. Kuchenka, czyli płyta w blacie z palnikami nie chce ujawnić swego pochodzenia, więc nie wiem aaa lodówka... muszę się wrócić.... Samsung, działa bez zarzutu od początku, ale jakbym miała więcej kasy to bym kupiła taką wielką, podwójną z kostkarką. Kiedyś miałam lodówkę Gorenje, taka se była. Odpowiedz Link
grave_digger Re: Jaką...... 16.03.14, 10:55 Acha, Gorenje mi się obladzała, koszmar. Samsung jest 'no frost' i po kłopocie Odpowiedz Link
zales239 Re: Jaką...... 16.03.14, 11:03 No tak przecież piekarnik wcale nie musi być razem z płytą przeca mam tak w tym mieszkaniu co jej wynajmuję. Taka lodówa -krowa z możliwością robienia kostek lodu jest zajefajna ,ale duża i droga. Ja i Młody chyba taką pojedynczą potrzebujemy.... Podoba mi się taka lodówka na starą robiona z wypukłymi drzwiami ,może być ozdobą kuchni. Odpowiedz Link
zales239 Re: Jaką...... 16.03.14, 11:06 Ta indukcyjna to co ma lepsze? czemu jest najfajniejsza? Odpowiedz Link
mamaoskarka18 Re: Jaką...... 16.03.14, 11:49 Kuchenka gazowa z piekarnikiem elektrycznym mastercook, lodówka elektrolux Inspire SpacePlus nie zamieniłabym na nic innego ani kuchenki ani lodówki Odpowiedz Link
beata985 Re: Jaką...... 16.03.14, 12:42 te lodówki z kostkarkami to chyba są głośne, zte które spotkałam na swojej drodze wydawały dziwne dźwięki/trzaski Odpowiedz Link
totorotot Re: Jaką...... 16.03.14, 11:48 Elektryczną nie polecam. Jak nie masz gazu to moze poswiec jedna szafke na butlę? Odpowiedz Link
beata985 Re: Jaką...... 16.03.14, 12:38 no ja mam sprzęt z 97 więc chyba nie pomogę ale kuchenka AMICA Z PŁYTĄ ceramiczną i elektrycznym piekarnikiem pralka bosch lodówka SAMSUNG zmywarka też Bosch-kupowana dużo później generalnie te starsze sprzęty są lepszej jakości wszystko działa bez zarzutu, natomiast zmywarka miała już kilka wpadek. Odpowiedz Link
one-smutasek Re: Jaką...... 16.03.14, 13:32 Kuchenka indukcyjna elektrolux kocham ją miłością szczerą, piekarnik mam w zabudowie pod mikrofalówką tak żeby się do niego nie schylać i wybrałam gorenie jestem zadowolona, lodówka samsung no frost duża dwudrzwiowa z kostkarką do lodu niezastąpiona latem również szczerze polecam Odpowiedz Link
zales239 Re: Jaką...... 16.03.14, 14:37 Byłam w sklepie Jak ślepy we mgle grrrrrrrrrrrr,no co ja zrobię , że nie lubię takich zakupów. Szmaty to insza inszość ps. O pralkę jeszcze zapytam jak już po całości idziemy. z góry dziękuję Odpowiedz Link
totorotot Re: Jaką...... 16.03.14, 14:46 to jak juz szalejesz, to wez sobie także suszarke Odpowiedz Link
one-smutasek Re: Jaką...... 16.03.14, 14:49 whirpool pralka i oddzielnie suszarka do ubrań tej samej firmy zakupiona dopiero z pół roku temu a teraz nie mogę się nadziwić jak ja tak długo bez suszarki mogłam funkcjonować. Ja też nie znoszę takich zakupów więc dzielimy się z mężem on wyszukuje modele które spełniają jego oczekiwania techniczne a ja spośród nich wybieram te które odpowiadają mi wizualnie Odpowiedz Link
grave_digger Re: Jaką...... 16.03.14, 15:01 Pralka Hotpoint Aniston wsad 8kg i na niej stoi suszarka tej samej firmy, ten sam wsad. Posiadam od lipca i się świetnie sprawują, chociaż ostatnio bym zajechała suszarkę, bo nie doczytałam, że oprócz pojemnika z wodą i filtru, mam czyścić co m-c skraplacz wody. Ale mnie pewnego ranka olśniło i suszarka wróciła do stanu pierwotnego A pralka tak cicho chodzi, że jej w ogóle nie słuchać. Odpowiedz Link
ladyjane Re: Jaką...... 16.03.14, 15:45 Jeśli chodzi o pralkę, to koniecznie sprawdź jak długie programy ma. Nie chcesz chyba na najprostsze pranie czekać 2 godziny zamiast 1 To tak z historii rodzinnej... Super wypasiona, firmowa, ekologiczna ino pierze 2 godziny Ja mam pralkę boscha i polecam. Polecam też piekarniki amiki, tylko sobie sprawdź prowadnice, czy jak się to żelastwo w środku nazywa, czy są takie 3/4 długości (chyba firma oszczędności wprowadziła) czy na całą "głębokość" piekarnika. No i jak dla mnie zbędna jest duża ilość elektroniki, czyli te wszystkie wyświetlacze itp. Odpowiedz Link
grave_digger Re: Jaką...... 16.03.14, 17:17 Też mam takie długie programy po 3h i jak mi na czasie nie zależy, bo suszarka też chodzi ze 2/3h to tak sobie obie kręcą. Ale są też szybkie, godzinne i półgodzinne. Niech rodzina przeczyta instrukcję Odpowiedz Link
zales239 Re: Jaką...... 16.03.14, 17:50 O to to parametry techniczne - super lektura W sklepie jest wszystko co chcecie, firm różnistych mnóstwo - za dużo tego. Nie ma jak to drzewiej bywało.... przywieźli 3 pralki mi się ostała oczywiście wybrakowana z wciśniętą obudową, ale jakie szczęście w rodzinie było. A teraz ......żadnej adrenalinki...nuda panie Dzięki dziewczyny za odzew! Odpowiedz Link
ladyjane Re: Jaką...... 16.03.14, 19:18 Nie no, żeby nie było, to ja też taki 3h ustawić sobie mogę ;P A oni zbytnio wyboru nie mają, tylko tak jak w zmywarce, skrócenie programu chyba... No i myśl babo potem czy ci to dobrze wyprało... Tak samo ja zmywarke kupiłam podstawowy ekonomiczny program to 2h45min całe wieki, a i skuteczność niska (żeby nie było bosha se gupia wybrałam). Szwagierka mówi, że w godzinkę ma wszystko doszorowane Gdzieś przeczytałam (po fakcie), żeby nie brać tych zmywarek z dużą oszczędnością wody, bo one nie nabierają nowej wody do płukania tylko filtrują w ramach oszczędności starą, to pewnie dlatego mi nie domywa i syfiaste zacieki zostawia franca jedna, buuuu.... Odpowiedz Link
toffix Re: Jaką...... 16.03.14, 22:15 U mnie zawsze wszystko bosh, elektrolux albo siemens. Tylko odkurzacz zelmer bo chłop kupił poprzedni taki i tak go pokochałam, ze teraz kolejny model nabyłam. Lodówka siemens działa od 1998 roku. Kuchenka bosh (płyta gazowa i piekarnik elektryczny) - od 2006. Odpowiedz Link