Dodaj do ulubionych

wybuch gazu

25.10.14, 07:32
jak to,
zawsze myślałam, że żeby gaz wybuchł to musi być jakieś jego stężenie w pomieszczeniu.
jakie musiało być w kamienicy ogromne, że aż taki mocny był ten wybuch??

że nikt nie poczuł????
może już nie mieli szansy poczuć???
Obserwuj wątek
    • grave_digger Re: wybuch gazu 25.10.14, 08:12
      Wybuch nastąpił nad ranem gdy wszyscy spali. Wystarczyło, że coś się rozszczelniło przed północą, gdy już spali. Straszna tragedia.
    • atena12345 Re: wybuch gazu 25.10.14, 09:07
      wszyscy spali
      • beata985 Re: wybuch gazu 25.10.14, 11:18
        no tak, ale w takim bloku gdzie mieszka kilka rodzin zawsze istnieje szansa, że ktoś jednak nie spał.....obudził się......sad
        nie potruli się chyba skoro większość rodzin przeżyła....
        straszne to jest
        • dlania Re: wybuch gazu 25.10.14, 11:37
          Stężenie gazu mogło być duże w jednym pomieszczeniu, a nie w całej kamienicy.
          • melancho_lia Re: wybuch gazu 25.10.14, 12:30
            Dokładnie, wystarczy ze w jednym pomieszczeniu gaz sie gromadzil.
            Ja mam fobię gazową i po prostu się boję. Mieszkałam jakiś czas w bloku z instalacją gazową i nie czułam się komfortowo.
            • kowalowa Re: wybuch gazu 25.10.14, 12:52
              ja niestety nie mam fobii gazowej...mój tata jak u nas jest zawsze zakręca butlę z gazem i mi każe..a ja zapominam uncertain
              a tragedia straszna...i Ci ludzie, tacy młodzi...i dziecko..ech.. uncertain wczoraj widziałam w faktach; na koniec. Durczok ledwo co żegnał kolegę...przykre uncertain
            • beata985 Re: wybuch gazu 25.10.14, 13:37
              ja nie mam gazu...tzn do budynku jest podciągnięty ale tu gdzie korzystam z kuchni nie ma w ogóle instalacji...też chyba jakiś lęk wewnętrzny......
    • jk3377 Re: wybuch gazu 25.10.14, 18:33
      a ja nie moge w to uwierzyc,ze akurat oni, dwoje dociekliwych dziennikarzy, tylko oni zgineli wsrod tylu innych mieszkancow. dla mnie to podejrzane. bardzo jestem ciekawa wynikow sledztwa i nie zdziwie sie zadnym wnioskom.
      wspolczuje.
      • atena12345 Re: wybuch gazu 25.10.14, 18:36
        chyba żartujesz?
        takie "wyuzdane" morderstwo?
        matko...ręce opadają
        • beata985 Re: wybuch gazu 25.10.14, 18:46
          też już to gdzieś czytalam.....obiło mi się o oczy....że niby był/byli na tropie czegoś/ wiedzieli o czymś....
          tylko, ze oni nie byli śledczymi dziennikarzami....
          • atena12345 Re: wybuch gazu 25.10.14, 19:09
            tak, tu są te bzdury:
            wyborcza.pl/1,75478,16864642,Zamach_w_Smolensku__Malo__Ewa_Stankiewicz_podejrzewa.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta_Wyborcza
            patrząc na to, kto je głosi, nic tylko wierzyć uncertain
            • beata985 Re: wybuch gazu 25.10.14, 19:13
              no ale chyba nie zaprzeczysz że takie rzeczy/morderstwa, bo ktoś coś wiedział się nie zdarzają....
              • melancho_lia Re: wybuch gazu 25.10.14, 19:15
                Ale są pewniejsze metody niż wysadzanie budynku...
              • atena12345 Re: wybuch gazu 25.10.14, 19:20
                beata985 napisała:

> no ale chyba nie zaprzeczysz że takie rzeczy/morderstwa, bo ktoś coś wiedział s
                > ię nie zdarzają....

ale jak sobie wyobrażasz wysadzenie kamienicy, w sposób, który uśmierci jedynie te osoby?
                Czy ratownicy tez byli w ta zamieszani? Wszak ratowali ludzi zanim budynek całkiem się zwalił. Dlaczego tej trójki nie wyciągnęli?
                • beata985 Re: wybuch gazu 25.10.14, 19:24
                  jasobie nie wyobrażam czegoś takiego w ogóle, nawet gdyby ktoś miał powody, oddiosłam się tylko do tego co napisała jk
                  i nie nie był to ten artykuł, ten to wogóle jakaś kolejna paranoja.
                  • atena12345 Re: wybuch gazu 25.10.14, 19:25
                    artykułów na ten temat jest na pęczki, ale nie będę szukać dalej. Można też poczytać Frondę, gdzie niektórzy głoszą, że to kara boża za pracą akurat w tej telewizji.
                    Tego co napisała jk nie będę już komentować
        • jk3377 Re: wybuch gazu 25.10.14, 22:38
          atena12345 napisała:

> chyba żartujesz?
          a myslalas ze niby co?

chociaz widac z ponizszych wpisow,ze niektorzy to bardzo wierza w innych wpisy, nawet wierza na slowo ze ktos tu, na forach, prawde o sobie pisze. dobre. naiwne. piszcie tak dalej. a przeciez nawet nie wiecie, czy ja to na pewno ja. ahhaah.
          • atena12345 Re: wybuch gazu 26.10.14, 10:53
            nie wszyscy mają tak ubogie życie prywatne, by udawać kogoś innego
            • dlania Re: wybuch gazu 26.10.14, 11:22
              I mało kto ma tak prymitywne myslenie, żeby się wstydzic i wypierać jego efektów.
      • eveline2000 Re: wybuch gazu 25.10.14, 19:22
        jkk ty jesteś tak popieprzona, że brak słów, też wymyśliłaś teorię spiskową uncertain OJP....
        jakim cudem ty nauczycielem zostałaś???
      • dlania Re: wybuch gazu 25.10.14, 21:40
        Włąsnie mnie najbardziej w jk przeraża fakt, że osoba o tak popieprzonym mózgu na wpływ na kształtowanie się umysłów dzieci. Kurwa, jakieś testy psychologiczne powinni robic przed przyjęciem na studia pedagogiczne.

"Punki przeważnie były z biedniejszych rodzin. Wtedy właśnie dostrzegało się po tych młodych ludziach stan finansowy rodziny. W rodzinach bogatych dzieci miały oryginalne ubrania i lubili dyskoteki. Biedniejsze były punkami i metalami" (by jagoda56)
    • wilma1970 Re: wybuch gazu 25.10.14, 20:02
      Kilka lat temu zdarzyło się parę tragedii z powodu wybuchów gazu.
      Pamiętam, jak w Gdańsku zmiażdżone zostały dwa albo trzy piętra w bloku. Reszta budynku obniżyła się wbijając dwie kondygnacje w ziemię. Horror.
      Mniej więcej w tym samym czasie gaz wybuchł w domu, w którym nie było instalacji gazowej - mówiono o "pełzającym" gazie, który przesiąkł jakoś do pomieszczenia w tym domu. Horror.
      Jkcyferkicyferki, weź się ogarnij, przerażasz mnie.
      • niutaki Re: wybuch gazu 25.10.14, 23:13
        Teoria spiskowa, wszedzie kurwa teoria spiskowa.... samolot sie rozbil, gaz wybuchl w kamienicy, kot sasiada zesral mi sie na wycieraczke - na pewno terrorysci/mafia/ktokolwiek maczal w tym palce, dzizasssss.
    • guderianka Re: wybuch gazu 26.10.14, 07:46
      wiecie co, a mnie chyba już nic nie zdziwi
      z Leppera też się nabijali, gdy mówił o amerykańskich więzieniach w Polsce, a teraz Polska ma płacić b.jeńcom odszkdowania, bo to była prawda.
      • grave_digger Re: wybuch gazu 26.10.14, 09:21
        a gdzie to piszą?
        • guderianka Re: wybuch gazu 26.10.14, 09:32
          tu
          a wcześniej
          pisano tak
      • atena12345 Re: wybuch gazu 26.10.14, 10:52
        i to jest powód, by zanim jeszcze opadnie kurz z kamienicy i rodzina zostanie pochowana, snuć teorie spiskowe?
        • guderianka Re: wybuch gazu 26.10.14, 18:14
          atena- a ja nie wiem, mnie pytasz ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka