Dodaj do ulubionych

18 zebow out

16.01.17, 21:52
Uff, juz po zabiegu, kot przezyl smile. Budzi sie pomalu. Jade po bestie.
Teraz dopiero zacznei sie cyrk, antybiotyk, anti inflammatory , przeciwbolowe etc. A ona za skarby swiata nie chce nic brac.
Kot mial ( mial?) chore dziasla, stomatitis.... czy ktos mial cos takiego?
Przy okazji, ile w PL kosztowalaby taka histiora, przed, operacja, po etc ?
Obserwuj wątek
    • d25 Re: 18 zebow out 19.01.17, 21:10
      Jeden z "moich" miał to samo - ale się nie zdecydowałem na zabieg, bo był swobodnie chodzącym przybłędą, starym wiejskim kocurem walczącym o swoje. Dwa lata dostawał medykamenty, ale pewnego dnia, nagle odszedł. Płakałem jak bóbr
      • ajaksiowa Re: 18 zebow out 21.01.17, 18:06
        mój 16 letni senior miał 3 lata temu usunięte wszystkie zęby/permanentne zapalenie dziąseł/dostawał antybiotyk po operacji i mokre żarło coby się dziąsła wygoiły a dziś najch\etniej wsuwa chrupki namoczone w wodzie.Koszt operacji około 2oozł.smile
        • powrozowy Sterydy ? 25.01.17, 17:14
          ajaksiowa napisała:

Koszt operacji około 2
          > oozł.smile

Dostaje sterydy, dlugi kurs, 120 tabletek, dawka stopniowo zmniejszana ma byc.
          Pozniej kontrola I zobaczymy, co dalej.
          Spokojny kot ma awersje do lekow, nawet wet mial z nia problem, ma na czerwono zaznaczone w karcie zeby wzywac pomagiera zawczasu. Co dziwne, atakuje znienacka, najpierw siedzi spokojnie …..nigdy nie wiadomo kiedy dostanie szalu.
          Wiec mieszam sproszkowane tabletki z tunczykeim I daje do pasztetu, pewnie mniej efektywne niz w calosci, nie wiem. probowalem maskowac specjalnym pojemnikem z kocimieta. Z 5 pojemnikow, 4 puste jeden z tabletka, bezblednie wybiera i zjada puste a pelnego nawet nie ruszy.
          Zyje nadzieja ze sie to zaleczy, bo nie mam nerwow na kolejne usypianie I zabiegi.
          Koszt na razie 1800 USD, a konca nie widac : (
    • m.a.l.a_syrenka Re: 18 zebow out 25.01.17, 14:43
      Kiedyś przygarnęłam koteczkę tajkę, która żyjąc na pół dziko , straciła prawie wszystkie ząbki (oprócz kłów). Nie wiem, jakim cudem przeżyła, była wycieńczona, miała skłonność do kolejnych stanów zapalnych i trzeba było dawać leki (ale na szczęście mam dobre podejście do zwierzaków i one słabo się bronią). Potrzebowała dobrze spreparowanej, miekkiej, rozdrobnionej karmy i musiała mieć ciepło. Odkarmiłam tą mizerotkę i na jej widok goście wpadali w zachwyty. Niestety kilka razy udało się jej wyjść przed dom, w okolicy grasowali złodzieje zwierząt...najbardziej przykre jest to, że bez specjalnej opieki skazana była na śmierć sad
      Więcej już nie przygarnęłam kota, nie trafiłam na drugiego z takim charrrraktrekiem i rzucającego się z łapkami na szyję po kilkugodzinnym niewidzeniu z pańcią (w domu zawsze ktoś był i kot do towarzystwa też był).
      • ajaksiowa Re: 18 zebow out 25.01.17, 18:05
        Dlaczego sterydy?
        • powrozowy Re: 18 zebow out 26.01.17, 18:32
          ajaksiowa napisała:

> Dlaczego sterydy?

Podobno ma jakas autoimmune chorobe dziasel. Tak miala wykazac biopsja.
          Nawet usuniecie wszystkich zebow nie zlikwiduje problemu.
          • ajaksiowa Re: 18 zebow out 27.01.17, 18:27
            Acha smile
            • powrozowy Re: 18 zebow out 28.01.17, 02:03
              ajaksiowa napisała:

> Acha smile

Lek sie nazywa Prednisone, 10 mg tabletka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka