koza031 09.04.17, 23:25 Chciałabym kupić spokojnego zrównoważonego kotka, takiego który nie biega po firankach najlepiej krótkowłosego. Mieszkam w Warszawie, więc interesuje mnie hodowla w niedalekiej okolicy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mysiulek08 Re: spokojny kot 10.04.17, 03:15 Zmartwie Cie nie ma takiego kota Kazdy kociak zanim stanie doroslym kotem ma etap szajb przeroznych, firanki tez moze zaliczyc. Jesli chcesz kota z uformowanym charakterem to raczej szukaj doroslego, ale wtedy to juz nie rasowy, tylko dachowiec szukajacy domu. Wybor ogromny ale pewnie musi byc rasowy. Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: spokojny kot 10.04.17, 03:27 po 3,5 roku ten kociaczek jest juz wielce statecznym kotem i nie w glowie mu wspinaczki po firanach Odpowiedz Link
k1234561 Re: spokojny kot 17.04.17, 07:11 Jeśli ma być rasowy,to ja polecam Brytyjskiego.Bardzo spokojne,nie skaczące po firankach (Brytki są na to za ciężkie.Gdyby nawet jakimś cudem udało mu się wskoczyć na firankę,to spadłby razem z firanką i karniszem),nawet wyższy blat w kuchni to dla nich wyzwanie.Są naprawdę bardzo spokojne,przywiązane do swego właściciela,ale nie nachalne.Tylko aby mieć pewność,że kupujesz kota rasowego ,z tymi określonymi cechami charakteru, musisz go kupić w sprawdzonej,zarejestrowanej hodowli.NIe na olx.pl,czy allegro.Taki kot kosztuje.Kosztuje sam zakup.Teraz bodajże ok.2000,za niewystawowego,wykastrowanego/wysterylizowanego kociaka + koszty utrzymania (porządna karma,nie Whiskas ani inny supermarketowy badziew,szczepienia itd.)Ale zapewniam,że warto.Na przyjacielu na lata,nie ma co oszczędzać,jeśli Cię stać. Odpowiedz Link
k1234561 Re: spokojny kot 17.04.17, 07:18 Dodam jeszcze,że mój jak był mały nic nam w domu nie zniszczył,nie podrapał ani nie zbił.Bawił się swoimi zabawkami,przy naszym czynnym udziale.Kwiatki go nie interesowały.Drapanie w kanapy czy fotele też nie.Miał swój drapak. Odpowiedz Link
amb25 Re: spokojny kot 24.05.17, 10:05 Moj nie lazil po firankach tylko po karniszach. A drapaki przestaly go interesowac. Teraz drapie wersalke, dywanik w kuchni i wycieraczke. A drapakow nie tknie... No i generalnie jest to spokojny, b. towarzystki mieszaniec, ktory b.lubi gosci (ale nie dzieci) i ich torby. Dwoje sposrod moich znajomych ma brytyjczyki - jedni kotke szylkretowa, drudzy kota srebrnego - ale obydwa sa strasznie anemiczne (bardzo ladne co prawda) i nie naleza do kotow towrzyskich. Najbardziej lubia przebywac same ze soba. Odpowiedz Link
verdana Re: spokojny kot 29.05.17, 17:09 Brytyjski kot syna po firankach nie łazi, tylko sprawdza, czy grawitacja działa. Zrzucając wszystko z biurek i stołów. Odpowiedz Link
wszechwiedzacaola Re: spokojny kot 20.06.17, 15:07 Zawsze możesz pójść na kursy dotyczące behawioru zwierzaków Ja byłam na takim na UO SGGW - polecam Odpowiedz Link
witek12131 Re: spokojny kot 26.02.18, 10:43 Niekoniecznie. Ja przygarnęłam kiedyś zwykłego dachowca, który nie chciał się początkowo mnie słuchać. Trochę tresury i feromony w formie dyfuzora (te z feliway.com/pl) spisały się znakomicie i teraz jest już w miarę spokojny (jak na kota, oczywiście ) Odpowiedz Link
d25 Re: spokojny kot 27.02.18, 18:44 Nie wiem od czego to zależy, ale mam 3 koty (a w sumie miałem już 5) i nie ma żadnych podartych firanek, podrapanych mebli, itd. Zwykłe dachowce, 1 przybłęda, 2 ze stowarzyszenia i 2 ze schroniska. Normalne, zdrowe koty rasy mieszanej, ale kochanej Żadnych feromonów, szkoleń itd. Kuwety, drapaki, itd. i zadziałało. Odpowiedz Link
alexxia8866 Re: spokojny kot 07.03.18, 09:44 Wydaje mi się, że jak chce się mieć zwierzaka o konkretnych cechach, to chyba łatwiej jest z pieskiem. A z kotem to nigdy nie wiadomo, no i zależy co kto rozumie przez spokojny – że nie ściąga rzeczy z półek, nie miauczy za głośno czy jest łagodny dla dzieci? Odpowiedz Link
olivia685niko Re: spokojny kot 04.05.18, 18:34 Ja tam mam mieszańca.Jest bardzo grzeczna i długo śpi, nie pałacuje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
markowski33 Re: spokojny kot 29.05.18, 08:21 Kwestia szczęścia i wyszkolenia takiego kota. Ale nie licz na to, że będzie łatwo Odpowiedz Link