Dodaj do ulubionych

otwarcie pasażu na J.P. II

20.07.10, 02:39
Rozpoczęli go uroczystą mszą świętą w kościele św. Augustyna. Później nastąpiło przecięcie wstęgi dokonane przez radnego m. st. Warszawy p. Marcina Hoffmana, przewodniczącego Rady Dzielnicy Wola p. Dariusza Puściana, Burmistrza Dzielnicy Wola p. Marka Andruka i Prezesa Zarządu Spółki p. Zbigniewa Franczaka. Poświęcenia Pasażu dokonał proboszcz parafii św. Augustyna ks. prałat Walenty Królak. Pamiątkową tablicę odsłonił były Prezes Spółki p. Wojciech Huzior.
Podczas gdy goście udali się na poczęstunek serwowany w klimatach epoki Gomułki, w podziemnych garażach Pasażu na scenie pomiędzy budynkami Pasażu odbyła się część artystyczna. Występowali artyści zaprzyjaźnienie ze Wspólnikami, np. Mandaryna ze swoją szkołą tańca, bądź sami najemcy lokali jak rapująca kapela AK – 47 czy świetny gitarzysta (m. in. Perfektu) – p. Zbigniew Żak.

wola.waw.pl/page/index.php?str=162&id=1089
ale jaja, ktoś widział?
Obserwuj wątek
    • kropkaa Re: otwarcie pasażu na J.P. II 21.07.10, 00:44
      ??? Co proszę? To już nawet zwykły, komercyjny pasaż otwiera się
      mszą i święceniem przez prałata??? Ja pierniczę...
      A Rossmann jest?
      • warszawianka_jedna Re: otwarcie pasażu na J.P. II 21.07.10, 00:48
        kropkaa napisała:
        > A Rossmann jest?

jeszcze nie.
        • carinica011 Re: otwarcie pasażu na J.P. II 22.07.10, 09:42
          a kiedy będzie? masz jakieś przecieki?
          • warszawianka_jedna Re: otwarcie pasażu na J.P. II 22.07.10, 10:31
            carinica011 napisała:

> a kiedy będzie? masz jakieś przecieki?

odbył się 8.07 z całą tą pompą godną lepszej sprawy.

A swoją drogą, nie jest tak źle jak myślałam. Powstało sporo knajpek, które powystawiały letnie ogródki.
            Wczoraj byłam na sushi w części między Nowolipiem a Solidarności, całkiem dobre.
            Z niecierpliwością czekamy na otwarcie ROSSMANNA ;-)

• gosiasadowska77 Re: otwarcie pasażu na J.P. II 22.07.10, 11:23
              ciekawa jestem tylko czy ksiądz proboszcz święcąc nowe pawilony
              zdawał sobie sprawę co sie dzieje na poziomie -1 ? :>
              • warszawianka_jedna Re: otwarcie pasażu na J.P. II 22.07.10, 11:32
                gosiasadowska77 napisała:

> ciekawa jestem tylko czy ksiądz proboszcz święcąc nowe pawilony
                > zdawał sobie sprawę co sie dzieje na poziomie -1 ? :>

a co tam się dzieje?
                • gosiasadowska77 Re: otwarcie pasażu na J.P. II 22.07.10, 14:23
                  sklepy z dopalaczami, saloniki gier.
                  • warszawianka_jedna Re: otwarcie pasażu na J.P. II 22.07.10, 15:37
                    gosiasadowska77 napisała:

> sklepy z dopalaczami, saloniki gier.

jak przystało na prawdziwy Underground.

Ksiądz pewnie poświęcił tylko górne kondygnacje (podniebne) z sukniami ślubnymi, niżej się nie zapuszczał, żeby nie kusić Złego ;-)
                    • gosiasadowska77 Re: otwarcie pasażu na J.P. II 22.07.10, 15:46
                      o kebaby go nie posądzam :>
                      • only_karolcia Re: otwarcie pasażu na J.P. II 24.07.10, 22:01
                        ...
                        a potem się dziwimy że księża pchają się z butami w nasze życie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka