Dodaj do ulubionych

MHŻP-samo życie ;)

19.09.11, 19:03
Nawet Minister ma problemy ;)

www.tvnwarszawa.pl/informacje,news,parkowanie-na-muranowie-sam-minister-mial-problem,287435.html
Obserwuj wątek
    • pani-ulka Re: MHŻP-samo życie ;) 19.09.11, 22:06
      ja chcę tylko jednego - zakazu wjazdu na Muranów autokarów! mam już dość np. niedzielnych poranków z buczcącymi wozami "objeżdżającymi" muzeum; nie parkingom - tak komunikacji miejskiej - tak dla nowej stacji metra:)
      • zielonazabka1 Re: MHŻP-samo życie ;) 20.09.11, 11:04
        Moze niech przy Arkadii zrobią parking dla autokarow.....:-) wszystkie wycieczki rozwrzeszczanej młodzieży z Izraela i tak trafiaja do Arkadii na "zwiedzanie" , najmniej ich obchodza chyba pomniki i muzeum...widac to niestety po ich zachowaniu ....
        • kugorki Re: MHŻP-samo życie ;) 20.09.11, 12:21
          też mi właśnie ostatnio przyszło do głowy, że powinna być komunikacja muzealna do MHŻP. ale jakoś się obawiam, że nasze pomysły nie zostaną zrealizowane.
          a pomysł z parkingiem przy arkadii wg mnie jest bardzo trafny, zwłaszcza, że znalazłoby się tam trochę miejsca!
        • warszawianka_jedna Re: MHŻP-samo życie ;) 20.09.11, 12:22
          zielonazabka1 napisała:

> Moze niech przy Arkadii zrobią parking dla autokarow.....:-) wszystkie wycieczk
          > i rozwrzeszczanej młodzieży z Izraela i tak trafiaja do Arkadii na "zwiedzanie"

albo do Klifa ;-)

> , najmniej ich obchodza chyba pomniki i muzeum...widac to niestety po ich zach
          > owaniu ....

nic dziwnego, te wycieczki są dla nich obowiązkowe, dzieciaki zwyczajnie się nudzą i chyba mają powyżej uszu ciągłej martyrologii.
          • dorota.28 Re: MHŻP-samo życie ;) 22.09.11, 09:40
            Problem polega na tym, że oni nie zgadzają się na żadną propozycję parkowania.
            Jak się okazało,ze parkingów podziemnych nie będzie, dostali propozycję parkingu koło Powązek, odpowiedź była nie z argumentacją, że autokary muszą być blisko zwiedzających i na włączonych silnikach ze względów bezpieczeństwa. I to nie są moje wymysły ani niepotwierdzone plotki tylko słyszałam o tym od dwóch niezależnych osób, które były na zebraniu dzielnicy czy jak to tam zwał.
            Tak więc nadal rozwrzeszczana banda będzie bezkarnie niszczyć i zaśmiecać Muranów a ja muszę omijać ich z daleka bo ochroniarz stoi i dziwnie patrzy na mojego psa mordercę (buldog francuski więc z natury jest agresywny :P). I tak rodzi się antysemityzm i niechęć do zwiedzających.
            • kugorki Re: MHŻP-samo życie ;) 22.09.11, 10:52
              skoro o tym mowa to (nie)polecam:
              www.youtube.com/watch?v=nu6t9YmHvT4
              zaznaczam, że mi bardzo daleko do antysemityzmu, a taka postawa, jak przedstawiona w tym filmie, jest dla mnie bardzo krzywdząca.
              Dodam, że biorę pod uwagę fakt, że w Europie pokazywano film Mgła, jako słuszny, toteż Zniesławienie nie traktuję jako film w 100% wiarygodny.
              • dorota.28 Re: MHŻP-samo życie ;) 22.09.11, 19:22
                zatkało mnie
              • konradbryw Re: MHŻP-samo życie ;) 23.09.11, 01:03
                kugorki napisała:

> skoro o tym mowa to (nie)polecam:
                > www.youtube.com/watch?v=nu6t9YmHvT4
                > zaznaczam, że mi bardzo daleko do antysemityzmu, a taka postawa, jak przedstawi
                > ona w tym filmie, jest dla mnie bardzo krzywdząca.
                > Dodam, że biorę pod uwagę fakt, że w Europie pokazywano film Mgła, jako słuszny
                > , toteż Zniesławienie nie traktuję jako film w 100% wiarygodny.

Chyba już linkowałem na tym forum. Zgroza, prawda?
                • kugorki Re: MHŻP-samo życie ;) 23.09.11, 13:06
                  tak, przyznaję nie pamiętam, kto linkował, ale na pewno pierwszy raz widziałam to tutaj.
                  • warszawianka_jedna MHŻP- kolejny film o wycieczkach 29.09.11, 09:16
                    www.tvn24.pl/-1,1719035,0,1,spotkacie-ludzi--ktorzy-nas-nie-lubia,wiadomosc.html
                    dobrze, że zaczyna się o tym mówić.
    • kropkaa Re: MHŻP-samo życie ;) 26.09.11, 13:08
      Wkurza mnie ta atmosfera strachu i grozy, jaką tworzą ci ochroniarze. Sprawdzają samochody, bo wiadomo, że na siedzeniach głównie leżą bomby, petentują krzaki - też pewnie w poszukiwaniu tych bomb, które średnio raz na miesiąc wybuchają...
      A najlepszy obrazek widziałam na rogu Stawek i JP II. Nie wiedziałam, czy to żart czy film kręcą pamięci Luisa de Funes.
      Wycieczka idzie w stronę Umschlagplacu. Stoją i czekają. Ochroniarz (na trawniku koło szkoły poligraficznej) skacze z nóżki na nóżkę, rozgląda się na prawo i lewo, na szczęście żadnych zagrożeń nie ma. Jeszcze raz główka się rusza, upewnił się. Lekko pochylony (co by go chyba wróg nie widział) macha ręką (takie charakterystyczna filmowe kółka) i daje znak: droga wolna. Wycieczka, uspokojona, że nic jej nie grozi rusza.
      Tylko ja stoję. ONIEMIAŁA.
    • warszawianka_jedna MHŻP - dodatkowe miliony 28.09.11, 15:26
      www.tvnwarszawa.pl/informacje,news,dodatkowe-miliony-na-muzeum-historii-zydow-polskich,287306.html

"Dotacje w wysokości 10 mln zł dostanie w przyszłym roku budowane na Muranowie Muzeum Historii Żydów Polskich. Cel: doprowadzić do otwarcia placówki 19 kwietnia 2013 roku, w rocznicę wybuchu powstania w getcie.

W muzeum mają znaleźć się także miejsca spotkań, np. klub czy restauracja. - Teren będzie dobrze zabezpieczony ale pozostanie otwarty, chcemy żeby muzeum tętniło życiem także wieczorem, po zamknięciu ekspozycji i zostało dobrze przyjęte przez mieszkańców Muranowa - podkreśliła dyrektor Rudzińska."

Pani Rudzińska żyje w wirtualnym świecie, w którym nie ma autokarów smrodzących i hałasujących pod oknami. Żeby zyskać przychylność mieszkańców, coś trzeba dla nich zrobić.
      • kropkaa Re: MHŻP - dodatkowe miliony 28.09.11, 22:56
        Pół miliona zwiedzających rocznie/360 dni = 1400 osób dziennie.
        Nie wiem ile miejsc ma autokar. 50? Czyli prawie 30 autokarów dziennie.
        No dobrze, niech będzie to 25 autokarów. Reszta dojedzie samochodami. 2-3 osoby w jednym aucie. Ponad 100 samochodów dziennie.
        A parkingu nie ma...
        • kugorki Re: zniesławienie c.d. 29.09.11, 09:43
          www.tvn24.pl/-1,1719035,0,1,spotkacie-ludzi--ktorzy-nas-nie-lubia,wiadomosc.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka