warszawianka_jedna 20.08.07, 09:50 odkopałam w piwnicy adapter Artur Stereo i zwariowałam, bo działa bez zarzutu, tylko płyt zostało tyle co kot napłakał. Gdzie w Warszawie można trafic na stare winyle, jest jakaś niedroga księgarnia? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abbra Re: winyle 20.08.07, 15:36 Kiedyś sprzedawali w Hali Mirowskiej na górze - takie małe zagracone stoisko było - może jeszcze istnieje ... Odpowiedz Link
warszawianka_jedna Re: winyle 21.08.07, 10:33 marylalysiak napisała: > Mam winyle na antresoli. to fajnie masz ;-) Odpowiedz Link
kocio-kocio Re: winyle 20.08.07, 16:51 Na Marszałkowskiej koło Placu Unii. Ale nie wiem czy tania, bo nie wchodziliśmy :o) Odpowiedz Link
warszawianka_jedna Re: winyle 21.08.07, 10:32 leniwy_wiesniak napisał: > na starociach na "Kole" ;) > no właśnie, musze koniecznie wybrać się na moje ulubione Koło lub chociaz Olimpię, tyle, że w weekendy nie ma mnie w mieście. Odpowiedz Link
warszawianka_jedna problem techniczny 29.08.07, 18:02 jeden głośnik gra bardzo słabiutko i nie jest to jego wina lecz coś się zepsuło w środku. Czy jeszcze gdzieś znajdę fachowca, który naprawi 20-letni gramofon? Odpowiedz Link
leniwy_wiesniak Re: problem techniczny 29.08.07, 22:46 warszawianka_jedna napisała: > jeden głośnik gra bardzo słabiutko i nie jest to jego wina lecz coś się zepsuło > w środku. Czy jeszcze gdzieś znajdę fachowca, który naprawi 20-letni gramofon? > Czy głośniki są odczepialne? Jeśli tak, to podłącz je odwrotnie. Jeżeli tym razem drugi gra ciszej, to znaczy, że popsuło się coś w gramofonie. Jeśli ciągle ten sam - w głośniku. A w głośniku to mógł się zepsuć albo sam głośnik (kilkanaście złotych) albo kabel/wtyczka (kilka złotych). Odpowiedz Link
warszawianka_jedna Re: problem techniczny 30.08.07, 01:00 leniwy_wiesniak napisał: > Czy głośniki są odczepialne? > Jeśli tak, to podłącz je odwrotnie. Jeżeli tym razem drugi gra > ciszej, to znaczy, że popsuło się coś w gramofonie. Jeśli ciągle ten > sam - w głośniku. > A w głośniku to mógł się zepsuć albo sam głośnik (kilkanaście > złotych) albo kabel/wtyczka (kilka złotych). głośniki odczepiane, dlatego stwierdziłam , że problem jest w środku. Natomiast nie mam nikogo, kto by to naprawił. Odpowiedz Link
krwawymsciciel Re: problem techniczny 30.08.07, 11:42 jest gdzies lecz nie wiem gdzie na muranowie, rzucilo mi sie tylko w oczy raz, taki serwis rtv/agd, oldschoolowy, ze starszym panem. jesli to 20letni gramofon to nie ma znaczenia, bo to pewnie kwestia wymienienia styku / gniazdka albo dolutowania kabla. w kazdym badz razie nic nie zaszkodzi otworzyc i zobaczyc, czy w srodku polaczenia sa nienaruszone. to moze byc tez igla, jesli 'ciszej' jest ciagle z tej samej strony, to moze ona jakos niedomaga albo jej polaczenie. wystarczy potencjometr i lutownica do sprawdzenia. pomoglbym Ci sam ale wyjezdzam wieczorem, a po powrocie czeka mnie od zajebania roboty :/ Odpowiedz Link
warszawianka_jedna Re: problem techniczny 30.08.07, 16:56 krwawymsciciel napisał: > jest gdzies lecz nie wiem gdzie na muranowie, rzucilo mi sie tylko w oczy raz, > taki serwis rtv/agd, oldschoolowy, ze starszym panem. może jednak sobie przypomnisz gdzie to jest, plizzzzzz jesli to 20letni gramofon > to nie ma znaczenia, bo to pewnie kwestia wymienienia styku / gniazdka albo > dolutowania kabla. w kazdym badz razie nic nie zaszkodzi otworzyc i zobaczyc, > czy w srodku polaczenia sa nienaruszone. otwierałam ale co z tego skoro ja się na tym nie znam. >to moze byc tez igla, igła jest nowa. > wystarczy potencjometr i lutownica do sprawdzenia. nie mów do mnie w obcym języku ;-) Odpowiedz Link
kocio-kocio Re: problem techniczny 30.08.07, 18:46 Przynieś ten gramofon i butelkę wina :o) Mój tato z przyjemnością do niego zajrzy. Odpowiedz Link
warszawianka_jedna Re: problem techniczny 30.08.07, 20:21 kocio-kocio napisała: > Przynieś ten gramofon i butelkę wina :o) > Mój tato z przyjemnością do niego zajrzy. > z przyjemnością przyniosę ;-) Odpowiedz Link