kasiuula 10.01.05, 14:37 dziewczyny jak to w końcu jest. Liczy się od zapłodnienia czy od ostatniej @ ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rene26 Re: Ja liczyć tc 11.01.05, 09:10 jeśli chodzi o termin porodu liczy się od ostatniej miesiączki + 7dni + 1rok - 3m-ce, taką metodę mają gin na całym świecie podobno Odpowiedz Link Zgłoś
ewetka Re: Ja liczyć tc 11.01.05, 13:54 tygodnie ciąży liczy się od ostatniej @. Czasami bywa tak, ze nie wiadomo kiedy dokładnie doszło do zapłodnienia i dlatego stosuje sią takie uogólnienie. Moja przyjaciółka znała dokładna datę zapłodnienia ( bo tylko raz wtedy pozwolili sobie na szaleństwo ) a nasz gin i tak liczył termin porodu od ostatniej miesiączki. Ewa i Maciuś (19.11.2003) Nowy portrecik Odpowiedz Link Zgłoś
sylwikkk1 Re: Ja liczyć tc 12.01.05, 14:11 cześć ja wiem dokładnie w którym dniu zostałam zapłodniona wedłóg moich obliczeń to 4tc zaś według obliczeń pani gin to już 6 tydz. ale dziś mia.łam robione usg i wyszło że to 4 tydz. no ale giny tak liczą od pierwszego dnia ostatniej m i w karcie ciąży mam wpisany 6 tydz. pogmatwane ale tak się to liczy... pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aniapatryk Re: Ja liczyć tc 13.01.05, 10:35 U mnie identycznie, wiem kiedy mialam dni płodne, tez wychodzi 4tc, ale ostatnia miesiaczka 6 tc. Dzis ide do ginekologa , ciekawa co powie Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
aniapatryk Re: Ja liczyć tc 13.01.05, 20:02 Byłoam u ginekologa no i mam uscislone bardziej , kiedy termin porodu. Wyszedł na 12 wrzesnia. Ciąża w/g usg 3 tygodniowa, na razie bez serduszka. W/g kalendarza ginekolkogicznego ciąza 5/6 tydzien. Lekarz wpisywal 2 terminy w/g usg i kalendarza. Odpowiedz Link Zgłoś