Dodaj do ulubionych

Spacerówka...

10.02.06, 16:12
Myślałyście już o spacerówce takiej lekkiej na wiosnę?
Może polecicie jakąś fajną, którą już wypróbowaliście...
Myślałam o takiej, do której może wejść także 3-latek, żeby na dłużej było (z
szerokim siedziskiem), ale też musi być w miarę mała po złożenie, by się
mieściła bez problemów do auta///
Obserwuj wątek
    • patoga Re: Spacerówka... 10.02.06, 22:35
      Ja mam trzy typy ale na 3 latka to się chyba nie nadaje:

www.baby.com.pl/szczegoly.php?przedm=2730543
      Pozostałe dwa zdecydowanie nie na moją kieszeń ale popatrzeć można smile:

www.baby.com.pl/szczegoly.php?przedm=4171523
      www.baby.com.pl/szczegoly.php?przedm=4115650
      Alicja jeszcze sie na spacerówke nie nadaje ale lada chwila i trzeba będzie coś
      kupić.

A Wy już patrzycie za jakimiś lżejszymi pojazdami?
      • kaliaa Re: Spacerówka... 10.02.06, 23:01
        My upatrzylismy sobie spacerowke juz w zeszlym roku i na 99 % kupujemy ta:
        www.baby.com.pl/szczegoly.php?aukcja=&grupa_p=1&przedm=4173579&pwd[1]=%2F1%2F100792%2F100819%2F2562163&grp=&sortuj=kod
        Wczoraj specjalnie podjechalismy do swiata dziecka zobaczyc jeszcze inne nowe
        spacerowki, ale caly czas At 4 jest naszym faworytem smile
        Wozek jest co prawda spory i ciezki, ale prowadzi sie super, ma szerokie,
        wygodne siedzisko, przekladana budke, duzy kosz na zakupy, duze kola, a to
        jednak sie bardzo przydaje w taka zime jak obecna smile, trzystopniowa amortyzacje
        itd hm Jedyne co nam sie w tym wozku nie podoba to cena, ale trudno...
        Dodatkowo moze dokupimy jakas leciutka parasolke i starczy smile
        Teraz jezdzimy gondola peg perego i jestesmy z niej bardzo zadowoleni wiec
        mysle ze i ten wybor bedzie rownie udany.
        A ten chicco co wybralas, bardzo fajnie wyglada no i rzeczywiscie jest leciutki.
        • ninjo Re: Spacerówka... 11.02.06, 00:50
          Moja przyjaciolka ma spacerowke Peg Perego, ktora wyglada jak ta na zdjeciu z
          Twojego linku, ale chyba jakis ubozszy model, bo placili za nia pol roku temu
          1200zl. Generalnie sa bardzo zadowoleni (latwo sie sklada), tylko nie podoba im
          sie jeden detal: spiworek nie zakrywa dziecka za bardzo, wiec zima trzeba
          kombinowac, ale to pewnie wiekszosc tak ma i w sumie nie jest to jakas duza
          wada smile.
          No i kola, to wg potrzeby, akurat w naszej okolicy sa raczej parki wyboiste,
          wiec przydaja sie bardziej kola nieskretne i duze pompowane. Kola skretne
          sprawdzaja sie glownie na gladkich powierzchniach (na wyboistych wozek caly
          czas skreca, wiec wygodniej sie jedzie na zablokowanych kolach).
          Ja tez sie powoli przymierzam do kupna spacerowki, ale jeszcze sie nie wiem, co
          kupic sad
          • kaliaa Re: Spacerówka... 11.02.06, 09:17
            to chyba jednak inny model ninjo bo ta spacerowka wyszla w zeszlym roku i od
            poczatku wygladala tak samo i nigdy nie kosztowala 1200. Pewnie myslisz o
            modealu A3, bo on jest tanszy, ale ciut inny. Jesli chodzi o kola to sa one
            piankowe i sa wieksze niz zwykle pompowane, poza tym mozna zablokowac ich
            skretnosc i jest ok, a skretnosc przydaje sie w duzych sklepach czy na
            kraweznikach. Spiworek tez tu jest ok, bo nasza kolezanka jezdzi teraz tym
            wozkiem i jest mocno zabudowany. Nonjo najlepiej pojedzcie sobie popatrzec do
            swiata dziecka tam jest mnostwo wozkow wiec mozna od razu sie zorientowac co i
            jak.
            Amelcia pozdrawia Natalke smile
            • ninjo Re: Spacerówka... 11.02.06, 11:10
              Natalka bardzo dziekuje za pozdrowienia smile)

ja tez bede kupowala spacerowke ze skretnym kolem (lub kolami), bo jak
              zobaczylam jak mozna skrecac jednym palcem ta spacerowka Peg Perego, to sie
              zakochalam. Tylko wlasnie u nas na Bemowie, jest tak sielsko anielsko, ze
              pewnie najczesciej bede musiala jezdzic na zablokowanych...
    • melena2 Re: Spacerówka... 10.02.06, 23:50
      Jak kupowaliśmy gondolę to f-my bebe confort. Teraz dokupimy do tego samego
      stelażu spacerówkowe siedzisko i będzie OK. Wózek dobrze się prowadzł i po
      miejskich brukach i po żwirze i kamieniach, stelaż da się złożyć i schować do
      bagażnika. O "parasolce" raczej nie myślę.
    • ninjo Re: Spacerówka... 11.02.06, 01:08
      dziewczyny, a co myslicie, o QUINNY SPEEDY XS?
      chyba tanio jest na Allegro, np. www.allegro.pl/show_item.php?
      item=84941744

nie ogladalam na razie wozkow na zywo. Czy ktoras z Was go moze ma? Sylwia_zi,
      Ty moze (jakos tak mi sie pamieta z kina). Czy spacerowka nie wydaje sie za
      mala, jak ktos ma duze dziecko, tak jak ja? smile
      • ninjo Re: Spacerówka... 11.02.06, 01:25
        o i jeszcze ten Quinny Freestyle:
        www.allegro.pl/show_item.php?item=85997639
        nie wiecie, dlaczego on jest taki tani? po 759zl? w Bobomarket tez przecenione
        z 1799zl do 999zl. JEst w tym jakis haczyk? wink
        • kaliaa Re: Spacerówka... 11.02.06, 09:20
          asiu jeszcze zuzia81 ma quinny wiuec jej mozesz sie spytac
      • sasza71 Re: Spacerówka... 11.02.06, 10:56
        my mamy spacerówke quinny freestyle 3xl comfort-model taki jak tu
        calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=63_104_106_229&products_id=2920

wyglada solidnie, wygodnie, siedzenie mozna opuscic zupełnie plasko,ma
        pałak,tapicerke,która nie ma prawa blaknąć na słoncu- to trzy elementy rozniace
        z pewnoscia ten model od przecenionego teraz mocno poprzednika o który pyta
        ninjo,modele sa opisane w miare dokladnie na stronie dystrybutora quinny w
        Polsce
        www.bebejouquinny.pl/
        co do rozmiarow podozia, to jest dosyc ciezkie,miesci sie ono bez problemu
        jedynie do duzego bagaznika(np do passata kombi)z tej przyczyny,jak dokupiłam
        quinny zappa-pod fotelik.Zapp jest jednak typowa przewozowka, dla juz
        chodzacych maluchów,wiec mam kolejny problem-Filip wyrasta z maxicosi,ale do
        zappa jeszcze go nie wsadze,ja nie zapakuje do swojego auta duzej spacerówki-
        ktora zapewne swietnie sprawdzi sie w czasie spacerow po naszych polnych i
        lesnych traktach ,wiec rozgladam sie za kolejnym- w miare nieduzym,a wygodnym i
        dla Filipa,i w tranporcie wózkiem. Mysle o peg perego pliko p3, ale boje sie
        mówic o tym głosno...to by był czwarty wózek-wliczajac pozyczona od znajomych
        na zime gondolesmile
        • sasza71 Re: Spacerówka... 11.02.06, 11:07
          Przed momentem znalazłam taki nowy wątek nt wózkuów quinny
          na "zakupach",zobaczcie proszę;
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=34286747&v=2&s=0
      • sylwia_zi Re: Spacerówka... 13.02.06, 00:06
        dopiero dzis odczytałam...
        Ninjo, ja mam spacerówkę do speedy, nie wydaje się za mała, szczerze mówiąc
        zapłaciłam za komplet nowy speedy 1500 więc nie zamierzam kupować jeszcze innej
        spacerówki.
        Na pewno nie jest za mała, za to nie ma pałąka, czyli dziecko trzyma się tylko
        za pomoca pasów w wózku. Jeśli Twoja Natalka będzie sie wiercic to ten wózek
        nie zda egzaminu - ja też się z tym liczę.
        Freestyle nie ma skrętnego koła przedniego, a to w speedy jest the best.
        Ale przecież Ty masz gondolę na quinny, a stelaż jest zawsze sprzedawany ze
        spacerówką?? i o ile dobrze pamiętam, to masz stelaż właśnie od freestyla. To
        po co Ci drugi stelarz???
        Pozdrawiamy
    • sdomitrz Re: Spacerówka... 11.02.06, 09:43
      Tak, też myślałam o AT4, i też prawie wszystko mi się podoba oprócz ceny smile
      Miałąm przy synku Peg Perego Pliko Matic 3 czy jakoś tak na takich małych
      skrętnych kółkach jak podała w linku Patoga, no i odpadały mi koła bardzo
      często (po kolei chyba wszystkie), poza tym te skrętne koła i tak miałam cały
      czas zablokowane, bo mi ta skrętność na spacerach tylko przeszkadzała.....
      Tapicerka troche za słaba - porozrywała się na miejscach, gdzie się często
      tarło. Poza tym większych zastrzeżeń nie miałam - szerokie siedzisko i t.p.
      Podobno AT4 jest modelem udoskonalonym, ma większe kółka i pojedyncze....
      chyba w porządku.

Quinni widziałam z bliska tylko w wersji z gondolą, dlatego podłączam się do
      pytania o wersję spacerową do tych dziewczyn, które mają takie wóżki...
      Jedynie co mnie martwi, to to, że 3-kółowiec jest chyba za długi i po złożeniu
      nie zmieści się do bagażnika mojej 3-drzwiowej Corolli, a na tym mi bardzo
      zależy, bo zajmuję się dziećmi i wożę je wszędzie wyłącznie ja sama... bez
      pomocy Tatusia . Więc wóżek powinien się mieścić do bagażnika i łatwo się
      rozkładać.
      No i najlepiej, żeby można go było po złożeniu postawić w kącie, jak PP Pliko -
      oszczędność miejsca w naszym niewielkim mieszkanku.

Interesuje mnie też to, czy wszystkie Quinny mają szerokie siedziska czy też
      tylko wersja XL? Może ktoś wie?
      • wielorybka kocham moj wozek:) 12.02.06, 22:35
        a mam quinny speedi sx - używam narazie gondoli i młody nadal spokojnie sie
        miesci a ma juz 69 cm - jest super skretna i latwa do prowadzenia, nie mowiac o
        tym, ze na tegoroczne sniegi jak znalazl
        mam tez spacerowke ale jeszcze nie czas, poczekamy az sie cieplo zrobi albo jak
        mlody zaprotestuje przeciw gondoli
        • ninjo Re: kocham moj wozek:) 12.02.06, 22:40
          oooo, to zarzuce Cie pytaniami wink
          czy Twoim zdaniem spacerowka Speedi SX jest wytarczajaco duza do nawet 3 lat?
          nie ma palaka, prawda?
          czy kupilas w zestawie ze spiworkiem? slyszalam, ze jest zbyt leeki na zime,
          trzeba by dokupic cos jeszcze?
    • sdomitrz Re: Spacerówka... 11.02.06, 10:27
      A co myślicie nt. tych 2 wózków:
      calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=63_31_287&products_id=3900
      oraz
      calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=63_31_212&products_id=3981
    • jadis76 Re: Spacerówka... 11.02.06, 11:24
      ja myślę, że takie typowe parasolki jak w ostatnim wpisie nie nadają się dla
      takich maluchów jak nasze
      no chyba, że ma się 2 spacerówki
      my mamy spacerówkę mutsy i na razie na pewno nie zmieniamy bo ja jestem
      zakochana w tym wózku, chociaż chcialam dokupić parasolkę, żeby mieć na wyjazd
      na wakacje - lecimy do grecji i cięzko zabrać do samolotu taki duży wózek
      myślalam o maclarenie bo to leciutka parasoleczka bardzo chwalona, ale mamy na
      forum zakupy odradzily mi kupowanie parasolki dla takiego malucha
      powiedzialy, że mając nawet 10 miesięcy dziecko nie nadaje się do wózka z
      takimi malymi kólkami i najczęściej przez to slabą amortyzacją
      dodatkowo czeka nas jeszcze jedna zima gdzie nasze dzieci na pewno będą jeździć
      w spacerówkach więc wózki powinny być większe, obszerniejsze i mieć dobre kola
      jako taka spacerówka chwalona jest ta, którą chce kupić kaliaa
      więc my na razie jeździmy jeszcze przez rok w tym
      calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=63_31_132_133&products_id=1040
      a za rok pewnie zmienimy na ten...
      calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=63_31_103&products_id=4820
    • zuzia81 Re: Spacerówka... 11.02.06, 17:51
      my mamy bebecar racer st ale dlugo debatowalismy nad quinny speedi sx i troche
      zaluje ze go nie kupilismy.sprzedawca stw.ze ma za mala gondole jak na dziecko
      z wrzesnia aa maz mu slepo uwierzyl i mnie nie chcial sluchac.to kupilismy
      bebecara a moja mala...w gondoli jechala 1 raz( miala refluks i po prostu darla
      sie w nieboglosy).od 4 m-ca zycia jezdzimy w spacerowce i jest naprawde
      swietna w prowadzeniu tyle ze to kawal landary i jest potwornie ciezka!!!no a
      poza tym jest naprawde duza-3 letnie dziecko zmiesci sie w niej bez
      problemu.ale tez szukam jakiejs drugiej spacerowki juz troche tanszej boz ta
      sie nie mieszcze do biura do windy(jest na 9 pietrzesmile)myslalam jeszcze o graco
      quatro tour w kolorze outdoor sport(linka nie wkleja bo nie wiem jak a nie mam
      czasu probowac).co wy na to?a jak nie to pewnie skusze sie jednak naquinny
      speedi.aha ogladalismy quinny freestyle 3 xl i nie bardzo mi sie podobalo-
      sprzedawca tez odradzal poza tym nie ma skretnego kola wiec odpada.(to te za999
      pln).
      pozdrawiamy
      kasia z hania
      p.s kaliaa czekamy na odwiedziny w pelnym skladzie!!!buziaki dla amelci
      • zuzia81 Re: Spacerówka... 11.02.06, 18:13
        postaram sie wkleic link:
        www.allegro.pl/show_item.php?item=84944241
      • ninjo Re: Spacerówka... 11.02.06, 23:37
        dzieki zuzia za wszystkie info i linki
        ja mam bzika na punkcie Quinny, bardzo mi sie podobaja, wizualnie smile
        teraz mamy Quinny Fashion, starszy model, ale on jest ciezki, bez skretnego
        kola.
        napalilam sie na ten Freestyle 3 XL, ale teraz jednak jestem blizej Speedi SX.
        Na tym linku z Allegro, jest napisane, ze Freestyle XL ma skretne kolo. Ale za
        to widze, ze nie ma palaka i chyba do tego jest ciezki i po zlozeniu nie jest
        maly, jak inne modele. Myslalam, ze ma palak, tylko na zdjeciu jest wersja z
        odpietym wink)))
        www.allegro.pl/show_item.php?item=85997639
        musze sie jeszcze duzo nauczyc o spacerowkach wink
        • sylwia_zi Re: Spacerówka... 13.02.06, 00:13
          Ninjo,
          tylko w speedy sx koło kręci 360 stopni.
          Najlepiej idź do sklepu i wypróbuj wswzystkie modele. Wtedy dobierzesz to co Ci
          najlepiej pasuje.
          Faktycznie, speedy w tą zimę był supersmile wszyscy chcieli mój wózek prowadzić.
          Dla mnie bomba i nie landara. Moge na niego patrzec i patrzec... Slicznysmile
          • sasza71 Re: Spacerówka... 13.02.06, 12:45
            w nowym modelu freestyla 3XL Comfort(model 2005) kółko takze obraca sie o
            360stopni-wózek prowadzi sie tak leciutko,ze mozna z nim tanczyc.Uważam,że lzej
            niz speedigo-choc sądziłam kiedys,ze juz lzej wózek chodzic nie możewink)
            Ma tez pałąk,płynnie regulowane oparcie-i regulowany podnóżek-tak,ze dziecko
            moze wygodnie sie położyć w czasie drzemki na spacerze
            Ale jezeli chodzi o podróżowanie z nim w bagazniku-to sadze,ze duzo łatwiej
            zmiescic speediego...
            pozdrowienia
            • sdomitrz Re: Spacerówka... 13.02.06, 20:56
              Eee tam... Wiecie, mam duże dzieci, i symuś (też wrześniowy) w wieku 2 lat miał
              pupę tak szeroką, że się nie mieścił w PP Pliko, a niby jest przeznaczone dla
              dzieci do 4 roku życia (info z ulotki).
              Nie mogę przewidzieć, jak będzie z Córą, ale synek jakby nie fakt, że już
              wyrósł z wózka, to jeszcze by zimę całą przejeździł w wózku do kwietnia (czyli
              do 2,7 lat).
              I mnie też byłoby łatwiej.
              Dlatego od razu chcę kupić wózek taki, by starczyło na większe dziecko
              (niekoniecznie 3 letnie ale większe rozmiarowo).
              Ostatnio na osiedlu spotkałam jednego chłopca z grupy synka, którego mamusia
              wiozła w parasolce (to już chyba rzeczywiście przesada, bo ma już prawie 5 lat)

Zastanawiam się czy nie kupić 2 wózków - 1) do auta lekkiego na małych kółkach
              jak Maxi-birdy, Esprit lub Jane - jakis tam, który podawałam w linku
              2) czegoś w rodzaju Quinny Speedy, o którym mówicie cały czas... tylko muszę go
              zobaczyć z bliska i wypróbować to skrętne kółko, bo jakoś do skrętnych nie mam
              przekonania po porażce w PP Pliko... albo PP AT4, chyba nawet bardziej mi się
              podoba...
              • ninjo Re: Spacerówka... 18.02.06, 22:41
                w koncu sie wybralam obejrzej spacerowki z bliska, no i troche sie mi
                pozmienialo. oto moje spostrzezenia:
                1) quinny freestyle XL rzeczywiscie sie nie nadaje. Przednie kolko niby
                skretne, wcale nie jest skretne (skreca sie dlatego, ze sie przechyla),
                niewygodnie sie jezdzi

2) Quinny speedi, tak jestem w nim zakochana, rewelacyjnie sie prowadzi, ale
                jest jedna rzecz, ktora chyba niestety go przekresla. siedzenie ma nachylone
                pod katem, w zwiazku z czym dziecko w zasadzie pol lezy, a trudno mi sobie
                wyobrazic, zeby moja cora zaakceptowala taka pozycje na codzien. tez oparcie
                nie rozklada sie do pozycji lezacej. nie ma palaka, wiec w zasadzie dziecko
                caly czas musi byc pleckami przy oparciu przypiete pasami (spacerowki Peg
                PErego maja taka opcje, ze pasy nie sa przypiete do oparcia, wiec dzieci moga
                sie wygodnie i bezpiecznie odchylac). Dziewczyny, ktore macie speedi, co
                myslicie o pozycji w speedi?

3) dostalam ulotke z wozkami Chicco. Niektore na ulotce sa calkiem niedrogie
                np. CT 04 lub Ponny, a wygladaja calkiem sensownie. Ale obawiam sie, ze tlyko
                na ulotce. Nie bylo ich w sklepie. Czy ktoras z Was je widziala?

4) No i na razie ranking wygrywaja spacerowki Peg Perego (jeszcze nie wiem,
                ktory model). Mimo, ze srednio mi sie podobaja, to chyba sa sensowne.
                • bozena771 Re: Spacerówka... 18.02.06, 22:57
                  Ja używam spacerówki Chicco C1, jest bardzo poręczna no i bardzo szeroka i
                  ogólnie większa od PP Pliko P3 (w tamtym roku jak kupowałam to je
                  porównywałam). Siedzenie rozkłada się na płasko, dziecko moze spokojnie spac na
                  spacerku, kółka są też bardzo duże i samo prowadzenie no rewelacja. Również
                  bardzo fajne jest to, ze ma zdjemowaną tapicerkę. Prałam ją już wiele razy
                  normalnie w pralce w 30 stopniach i nic się nie dzieje. Nawet teraz w zimie
                  jeździ się dobrze, tylko trzeba troszkę wiecej siły. Ja również zastanawiam sie
                  nad spacerówką tą z Chicco CT 04. Muszę ją poogladać w sklepie ale na obrazku
                  bardzo mi się podoba. NO I cena o połowę mniejsza od chicco c1.
                • kika_kika Re: Spacerówka... 28.02.06, 11:06
                  Ja własnie nastawiałam się na chicco ct o,4 ale... jak zobaczyłam w sklepie od
                  razu mi przeszło uncertain lipnie wygląda i nie warta 600zł
                  Dla mnie wazne jest:
                  oparcie regulowane klamrą/suwakami - a nie paskiem - jak w x-landerze
                  regulowany podnóżek
                  powierzchnia spania min 75cm
                  rozkładany do poziomu
                  amortyzowane koła
                  lekki
                  okrycue na nogi - zimowe
                  budka w wersji letniej i zimowej
                  pałąk
                  większe kółka
                  i to wszystko ma.... inglesina Max
                  calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=63_31_122_143&products_id=1142
                  wadą jest to, że te rurki sa takie cieniutkie uncertain
                  w sklepie Pati i Maks w Poznaniu ten wózek kosztuje 680zł
                  Myślałam o jakimś peg perego ale wątpie bym doskładała jeszcze 300zł uncertain
                  albo o jakimś maxi cosi...
                  Pozdrawiam smile)
                  • sdomitrz Re: Spacerówka... 28.02.06, 13:16
                    Wiesz, tak samo zareagowałam na chicco smile Też już mnie to nie interesuje.
                    Ostatnio bardziej mi się podoba Peg perego Atlantico i Chicco 0,2
                    PP a4 fajny ale kosztuje trochę za dużo jak dla mnie.... no i chyba nie
                    potrzebuję aż takich dużych kół...
                    Myślałam te ż o Maclarenie Techno.... i Quinny Spedy XS, ale ten nie ma pałąku
                    (dla mnie minus wielki)
                    • kika_kika Re: Spacerówka... 28.02.06, 15:10
                      smile) ja waham się już między Inglesina Max a Maxi Cosi Birdi.... zgrabne ładne i
                      nie tylko "szmata" ale i wypełmnienie w tapicerce smile no i całą resztę
                      koniecznych do używania rzeczy smile
                      • sdomitrz Re: Spacerówka... 28.02.06, 16:10
                        Maxi Cosi Birdy chyba nie ma ocieplacza na nóżki. Ma też potrzebujemy trochę
                        większego kosza na zakupy... dlatego zrezygnowałam z tego wózeczka, ale na
                        wózeczek do auta na wyjazdy nadaje się jak najbardziej.
                        W Calineczce ostatnio mieli na niego promocję -499 zł
    • zuzia81 Re: Spacerówka... 11.02.06, 18:22
      tak wyglada bebecar, na stronie sa wymienione wszystkie funkcje a duzo tego:
      www.godex.com.pl/2005/WOZKI/RACER_ST/racerst05_00.htm
    • gocha34 Re: Spacerówka... 11.02.06, 19:09
      My nie kupujemy spacerówki.Mamy wózek adbor ,po wyjęciu gondoli jest spacerówa
      dla dziecka takiego mniejszego,myśle że przyszłą zimę jeszcze w nim Maciuś
      będzie jeżdził bo jest dość ciepły.Na potem mamy spacerówkę/parasolkę z
      możliwością położenia dziecka / po Marysi.Kupiliśmy ją gdy miała 1,5 roku.W
      sumie aż tak dużo już nie jeżdziła bo chciała chodzić.Właściwie po ukończeniu 2
      lat siedziała w nim może 2 razy,także o wózku dla trzylatka nawet nie
      myślę.Gdzieś dalej podjeżdżaliśmy autem,a bliżej Marysia chodziła.
      • sylabar Re: Spacerówka... 12.02.06, 19:53
        my tak jak gocha34,wózek 2 w 1 driver4xl-super sprawa,choc masywny ale o to
        chodziło.dalej i tak wsiadamy do auta a po osiedlu to starczy to co mamy-w miare
        duz a ta spacerówka,bo gondola juz prawoie krótka-aby do marca.
        • madelaine6 Re: Spacerówka... 13.02.06, 14:26
          Ja mam chicco pony po Kubie,poza tym ten nasz obecny
          Deltim Premier ma osobna spacerowke,ktora sie naklada
          na stelaz zamiast gondoli.

Jesli chodzi o jazde 3-letniego dziecka wozkiem,to ja
          rowniez nie biore tego pod uwage!Kuba ostatni raz
          jechal w wieku 2 lat (ale juz wtedy wiekszosc tras
          na piechote-wozek bralam tylko na zakupy).
          • 1kinia1 Re: Spacerówka... 13.02.06, 20:09
            my mamy Quinny buzz.. gondolką jeździ się super - choć młody już przestaje się
            mieścić i wogóle wkurza się w niej bo musi leżeć a posiedziałby chętnie..
            już nie mogę doczekać się spacerówki...wózek prowadzi się świetnie, jest
            leciutki, mały po złożeniu, łatwo się składa..
            • asia_mod Re: Spacerówka... 13.02.06, 22:47
              my od sa,mego początku mamy Peg-Perego Pliko. Jestem zniego bardzo zadowolona i
              gorąco polecam. myślałam, ze zimą będzie gorzej się poruszać, ale jestem mile
              zaskoczona. Nie kupowaliśmy wózka głębokiego, bo wiedziałam, że dziecko na
              wiosnę będzie już chciało w nim siedzieć, a wersje spacerowe z głębokimi są
              strasznie duże i cięzkie. Jestem osobą drobną i nie chciałam się barować z
              wózkiem. Peg-Perego Pliko jest lekki, łatwo się składa i łatwo się manewruje
              (zaleta skrętnych kół). Dziecko trzy letnie na pewno się w nim mieści - znajomi
              mieli, stąd wiem, zresztą dzięki nim zapoznaliśmy się z tym modelem i
              postanowiliśmy, że naszemu dzidziolkowi sprawimy taki sam.
              • smeagoul Re: Spacerówka... 14.02.06, 12:05
                my mamy chico 6WD
                photos.allegro.pl/photos/oryginal/84/8459/845988/84598800 - wózek super
                zwrotny, dosć duże siedzisko-łatwo sie składa i jest w miarę lekki- pojeździmy
                nim teraz od wiosny aż do przyszłego lata (2007)a potem kupimy taka spacerówkę
                BABY Dreams
                www.allegro.pl/show_item.php?item=84944107
                - lekka 4,5 kg. tania i jak na tą cenę funkcjonalna- daszek przeciwsłoneczny,
                pochylane oparcie, amortyzacja kół, spiworek na nogi, kosz na zakupy odpinana
                barierka, pas do przenoszenia oraz 5 punktowe pasy
            • ninjo Re: Spacerówka... 18.02.06, 23:16
              kinia, Buzz mi sie bardzo podoba (jak wszystkie quinny...), ale mam pytanie o
              rozkladanie siedziska. Glupia jestem dzisiaj bylam w sklepie, widzialam go, ale
              wydawalo mi sie, ze sie nie rozklada, tak jak w Zappie, a ja tego nie
              sprawdzilam. W opisie Buzza jest napisane, ze siedzisko spacerowki jest
              rozkladane na plasko, tak, ze moga w nim spac noworodki. To prawda? Bo z kolei
              na jednym filmie wyglada to tak, jakby mozna bylo cale siedzisko przechylac,
              ale nie rozkladac. Jak to jest?
              • jadis76 Re: Spacerówka... 19.02.06, 10:09
                okazalo się, że prawdopodobnie od lipca mama mojego męża zajmie się córcią
                no i jeśli tak będzie musimy kupić jej drugi wózek bo będzie się nią zajmowala
                u siebie w domu
                oglądalam spacerówki i jeszcze oprócz maclarena ta mi wpadla w oko - ma bardzo
                dobre opinie na forum zakupy; szerokie siedzisko, niezbyt male kola, lekka,
                dobrze się sklada..

calineczka.pl/sklep/product_info.php?products_id=3902
                • ninjo Re: Spacerówka... 19.02.06, 10:38
                  jadis, a a Maclarenie i tej Carrerze C siedzisko sie rozklada na plasko?

a w przypadku Maclarena myslisz o modelu TEchno Classic? Przy innych, ktore
                  znalazlam jest adnotacja, ze dopiero mozna od 1,5 roku.
                  • 1kinia1 Re: Spacerówka... 19.02.06, 10:48
                    co do rozkładanego siedziska w buzz - to raczej się nachyla do pozycji leżącej -
                    ale całkiem na płasko nie można rozłożyć... ale myślę że maluch i tak wygodnie
                    się wyśpi na spacerku...
                    pozdrawiamy
                  • jadis76 Re: do ninjo 20.02.06, 08:18
                    z tego co wiem rozkladają się
                    ja jeszcze nie widzialam ich na żywo bo my najwcześniej będziemy kupować maj-
                    czerwiec
                    rozważamy maclarena techno classic, jane carrera, pppliko i ten nowy chicco C04
                    czy jakoś tak który ma taką super cenę okolo 600 zl
                    chcialabym, żeby rozkladaly się na plasko, mialy w miarę duże kólka ( chyba
                    chicco ma największe ), duży kosz na zakupy - w końcu to wózek dla mojej
                    teściowej wink))) i latwo się skladaly
                    na żywo widzialam tylko w sklepie pppliko i nie zachwycil mnie
                    taka "trzęsąca się" konstrukcja i ogólnie wrażenie niezbyt solidnego wykonania
                    ale my teraz mamy mutsy, więc jak dla mnie ciężko będzie mu dorównać
                    poza tym my będziemy mieli 2 spacerówki; jedną u nas wlaśnie mutsy, drugą dla
                    babci - jeszcze nie wiadomo...
    • bomba001 Re: Spacerówka... 03.03.06, 08:34
      naprawde trzylatki nie jeżdża w wózku- chyba, że niepełnosprawne... nawet o tym
      nie myśl, chyba, że chcesz dziecko skrzywdzić.2 lata to powiniem byc czas
      definitywnego pożegnani wózka ( a ten ostatni wózek to jednak powinna byc niska
      parasolka, a nie spacerówka)
      • sdomitrz Kupiłam! :-P 04.03.06, 16:31
        Droga bombo! Chyba nie czytałaś wszystkich moich wypowiedzi w tym poscie -
        dziecko będzie jeździło przez całą zimę do 2,5 lat na pewno. A że dzieci mam
        duże, to nawet w wieku 1,5-2 będą większe od niejednego 3-latka. Mam
        doświadczenie ....więc nie ma co się czepiać słów jesli się nie zrozumiało o co
        generalnie chodzi...

A więc chciałam dużą, lekką i łatwo składającą się spacerówkę ze zdejmowanę
        tapicerką, dużym koszem i dość dużymi kółkami i po obejrzeniu kilku wariantów i
        przestudiowaniu Forum nt. wózków jednak zdecydowałam się
        na Peg Perego Atlantico - chyba jednak jest dla mnie najodpowiednieszy.
        Kupiłam w Calineczce w W-wie za 1168 zł (1225 -5% za płatność gotówką )

Długo się zastanawiałam, czy nie kupić PP A3, bo mają na nie w tej chwili
        promocję - po 999 zł, ale jednak wybrałam Atlantico, bo jest większy i szerszy,
        a więc na dłużej starczy....
        A3 też jest fajny i tak samo stoi po złożeniu i ma większy kosz na zakupy,
        takie same koła i nowocześniejsze wzory tapicerki, ale jest weższy smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka