tooinvolved 11.03.07, 18:23 Kto z Was już wybaczył? Proszę o listę aby inni zobaczyli że można to zrobić i że to najlepsze co można dla siebie zrobić. 'Nie wybaczyć to tak jak wypić truciznę i czekać aż umrze ktoś inny'. Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uhu_an Re: Wybaczenie 11.03.07, 20:35 zazdroszcze, ja nadal jestem przy etapie rozpamietywania krzywdy, ackolwiek wiem, ze mi to nie sluzy. Odpowiedz Link
lucadda Re: Wybaczenie 14.03.07, 20:33 ja wybaczylem, ale zrobilem to na 2 tygodnie przed smiercia ojca, juz wtedy byl umierajacy. Zmarl na raka..lata walki go pokonaly. Nie jestem pewien,czy wybaczylem bo tak czulem, czy zagralem "pod publiczke"? Nie wiem.... Odpowiedz Link
lucyna50 Re: Wybaczenie 13.03.07, 10:42 Mój proces leczenia DDA trwał 10-15 lat. Były to małe kroczki, etapy które teraz widzę, poczynając od prób rozpoznawania problemu do ukończenia terapii DDA. Moje wybaczenie pijącemu ojcu odbyło się w mojej głowie i mojej świadomości, kiedy wiedziałam już, że muszę to zrobić przede wszystkim dla siebie. Było to jak zdjęcie ciężaru ponad moje siły, było mi lżej stawiać dalsze kroki, walczyć o poczucie godności i prawa. No własnie prawa, o których istnieniu wtedy nie wiedziałam. Myślę, że wybaczenie to początek zdrowienia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
log222 Re: Wybaczenie 13.03.07, 20:46 > Moje wybaczenie pijącemu ojcu odbyło się w mojej głowie i mojej > świadomości, kiedy wiedziałam już, że muszę to zrobić Nie rozumiem, co to za wybaczenie podyktowane przymusem? Odpowiedz Link
lucyna50 Re: Wybaczenie 14.03.07, 10:58 log222 To nie przymus, to świadomy wybór, oczyszczajacy moją duszę i ciało. Pielęgnowanie nienawiści niszczy przede wszystkim nas samych. To jedna z najlepszych rzeczy jakie zrobiłam dla siebie na trudnej drodze do uzdrawiania syndromów DDA. Zrobiłam dla siebie coś bardzo ważnego. Trudno to zrozumieć, mnie wybaczenie dało poczucie pozbycia sie niepotrzebnego ciężaru. Jestem po terapii, gdzie dowiedziałam się, że wybaczenie do moje zdrowienie. Odpowiedz Link
mskaiq Re: Wybaczenie 14.03.07, 11:48 Wybaczenie to wybor pomiedzy nienawiscia albo zalem a miloscia, to zmiana ktora moze zrozumiec tylko osoba ktora wybaczyla. Zmienia zycie, zaczynamy je zyc do przodu bez obciazen przeszlosci. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link
oxygen1000 Re: Wybaczenie 16.03.07, 13:51 >Zmienia zycie, zaczynamy je zyc do przodu bez obciazen przeszlosci. Teraz to przesadziłeś. A z resztą pitolisz jak zawsze. Odpowiedz Link
mskaiq Re: Wybaczenie 21.03.07, 09:53 A probowalas Oxygien1000 czy piszesz bo tak Ci sie tylko wydaje. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link
j2g2 Re: Wybaczenie 27.03.07, 13:13 skoro wybaczanie, to może radykalne wybaczanie? :) www.radykalnewybaczanie.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=2&Itemid=3 byłam ostatnio na warsztatach...jakoś dziwnie lepiej się czuję i zaczynam wierzyć,że nawet najtrudniejsze wydarzenia są dla nas, a nie przeciwko nam. Odpowiedz Link
melba_piszczykowa Re: Wybaczenie 16.04.07, 17:03 ja tez bylam na warsztatach :) rok temu. i tez mi pomogly, bylo lzej... ale jak nam powiedzial prowadzacy, nie wystarczy raz umyc zebow :) Odpowiedz Link